Home » Succesvol stoppen met roken

Succesvol stoppen met roken

Succesvol stoppen met roken

Stoppen met roken is een mooi weloverwogen initiatief dat op veel steun kan rekenen, ook uit de omgeving en er worden aardig wat hulpmiddelen aangeboden. Het kan helpen jezelf vooraf goed te informeren over wat er zo allemaal op de markt is. Heb je iets gevonden wat aansluit bij jouw stijl van leven dan heb je in ieder geval een behoorlijke kans van slagen.

Want, laten we eerlijk zijn, nicotine is een enorm verslavende stof en je bent er zo snel niet vanaf. Een prima uitgangspunt is de reden waarom stoppen met roken belangrijk is. Dat verschilt van persoon tot persoon. De één wil echt van het roken af, de ander wil van de kankerverwekkende stoffen in de sigaret af, maar niet van de nicotine en het kan zijn dat je overal vanaf wilt maar niet van de gewoonte.

Coaching, acupunctuur en lasertherapie

Er zijn coaching programma’s specifiek voor stoppen met roken waarin je individueel of in een groep begeleid wordt. Alle andere hulpmiddelen zijn er vooral op gebaseerd om het stoppen met roken door zo min mogelijk ontwenningsverschijnselen vergezeld te laten gaan. Acupunctuur en lasertherapie zijn allebei van invloed op het gevoel van welbehagen. Door deze behandelingen komt een stof in het lichaam vrij, endorfine, die tijdelijk verlichting geeft doordat stress verminderd en je een geluksmoment ervaart. Het kan net voldoende zijn om je door de moeilijkste momenten heen te helpen. En dan zijn er natuurlijk nog de nicotine pleisters, kauwgum, pillen of zuigtabletten. Met deze middelen is het mogelijk de nicotine in het lichaam langzaam af te bouwen. Een combinatie van deze mogelijkheden lijkt over het algemeen goed te werken, zeker in combinatie met een coach die je stimuleert of een groep waarbinnen je een stimulans vindt.

De e-sigaret

Een andere, meer omstreden manier om te stoppen met roken is het gebruik van de elektrische sigaret oftewel e-sigaret. Het is omstreden omdat weliswaar de kankerverwekkende verbrandingsproducten van de tabak niet geïnhaleerd worden, maar wel de nicotine, en de waterdamp waarin de nicotine is opgelost. Maar ook met het roken van de e-sigaret, het zogenaamde vapen, kun je nicotine afbouwen. De vloeistoffen gebruikt bij het vapen bevatten verschillende nicotinegehaltes variërend van twintig procent tot zelfs nul procent. Op deze manier kun je het nicotinegehalte afbouwen, wordt je minimaal geconfronteerd met afkickverschijnselen en hoef je de gewoonte van het roken zelf niet op te geven. Een bijkomend voordeel is dat de tabaksgeur uit je huis, kleding en van je lichaam verdwijnt en er geen gele vingers of muren meer zijn. Net als wanneer je op een meer traditionele manier stopt met roken, krijg je de geur en smaak weer terug. Wil je toch een smaak op je tong tijdens het vapen dan is het aanbod e-liquids, ook wel vloeistoffen genoemd, aanzienlijk. Je hoeft zelfs niet van smaak te veranderen wanneer je in nicotinegehalte omlaag gaat. Bij damp-e.nl kunnen ze je hierover adviseren.

Stoppen met roken heeft heel wat voeten in aarde maar welke methode je ook kiest, het is een hele stap waar je best trots op kunt zijn. Hopelijk kun je deze keer blijvend stoppen met roken.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond