Home » String it Panda & Vos: Voor de DIY kinderen. Met een beetje hulp van Ravensburger

String it Panda & Vos: Voor de DIY kinderen. Met een beetje hulp van Ravensburger

Dit komt jullie vast bekend voor; een plank waar vormen of letters op gemaakt zijn met behulp van spijkers en draad. Hartstikke leuk, maar dan moet je wel een mooie plank gaan halen en de overige zaken. Plus….wát ga je dan maken? Gemak dient de mens en in dit geval ook het kind. Ravensburger heeft hier handig op ingespeeld met een String it pakket*.

Wat is het?

Isabel (9) mocht een String it exemplaar uitzoeken. Er is veel keuze, voor iedereen zit er wel iets bij. Denk bijvoorbeeld aan een vlinder, dinosaurus, Disney prinses, Spiderman, hartjes, raket, ijsbeer of een glow in the dark ster. Overal staat de “vanaf leeftijd” aangegeven.

Isabel koos voor een pandabeer. Bij binnenkomst bleek hier ook nog een vos bij in te zitten. Mooi! Twee dingen om te maken. In de doos zitten twee stevige kartonnen met de betreffende afbeelding erop, gekleurde pinnetjes, gekleurd draad, een handleiding en een aan-duw-blokje.

Lees ook: Ravensburger 3D puzzel Porsche 911R

Hoe te starten?

Isabel besloot om eerst de vos te gaan maken. Start met de voorgedrukte cirkeltjes eruit te duwen. Dit gaat super makkelijk. Vervolgens draai je het karton om, met de volledig bedrukte zijde naar beneden. Wij hebben dit op de onderzijde van de doos gelegd (kwartslag gedraaid erop), zodat je de pinnen er makkelijk doorheen kan duwen. Kind kan de was doen. Zwart pinnetje in zwart omcirkeld gaatje. Deze duw je dus van de achterkant naar de voorkant. Hiervoor kan een aan-duw-blokje gebruikt worden. Als eenmaal alle pinnen in het karton geduwd zijn, kan je hem omdraaien en starten met het draad.

Op de zijkant van de doos staat precies aangegeven in welke volgorde het draad moet worden aangebracht. Dit gaat per vlak/onderdeel van het figuur. Bij de vos begin je eerst met de staart, dan de buik, gezicht en zo verder. Op die manier komt er ook een soort van diepte verschil in.

Isabel heeft wel hulp gehad. Ik heb het knoopje om het eerste pinnetje gelegd (willekeurig). Vervolgens ging ze draaien, maar merkte dat het draad regelmatig los schoot (van de pinnen af) en dan kon ze weer opnieuw beginnen. Ik ben dus naast haar gaan zitten en heb geholpen waar nodig. Je gaat kriskras het draad om de pinnen wikkelen. Op die manier krijg je een soort spinnenweb van draden. Mocht je werken met steeds losse stukken draad (ipv om het klosje te laten zitten), dan knoop je gewoon weer een nieuw stuk eraan als de voorgaande op is.

Lees ook: Ervaring knikkerbaan Gravitrax van Ravensburger

Tip

Waar wij gaandeweg achter gekomen zijn is dat het handig is om bij de eerste knoop (vastmaken van het draad aan het eerste pinnetje), deze niet af te knippen of te kort te knopen. Zorg dat er een langer stukje draad overblijft waar je na afloop van het wikkelen het einde weer aan vast kunt knopen. Scheelt veel gedoe. Ook wikkelen we af en toe een draad totaal om een pinnetje heen, zodat hij meer geborgen zit.

Verder; vergis je niet in hoeveel tijd het kost. Je hebt het niet even snel gemaakt. Aan de andere kant vond Isabel dit wel prettig. Zo heeft ze er in etappes aan gewerkt. Je zou dus steeds een bepaald vlak kunnen maken van de afbeelding.

Er zitten extra pinnen bij, dus geen nood als er een of meer vallen en foetsie zijn.

Wat vinden wij ervan?

Wij vinden String it Panda & Vos* leuk. Het is eens wat anders en het houd ze weg van de TV. Isabel is er lekker mee bezig geweest. Zij vind het zelf ook een aanrader. Enige is dat ze af en toe hulp nodig hebben. Als je dat geen probleem vind, is het zeker iets om te onthouden.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond