Als werkende mama moet je er een keer aan geloven: weer aan het werk na je zwangerschapsverlof! Sorry voor deze realitycheck als je nog volop aan het genieten bent van, voor jou, de liefste baby(‘s) van de wereld. Zelf keek ik de laatste weken van mijn verlof uit naar dit moment. Niet dat ik bij mijn kindjes vandaan wilde hoor, nee (nou ja, een beetje dan)! Ik wil gewoon het beste van twee werelden. Een thuisblijf moeder zal ik daarom nooit kunnen zijn. Ik kan niet ontkennen dat ik graag meer thuis zou willen zijn, maar helemaal niet meer buitenshuis werken is aan mij niet besteed. Maar dat buitenshuis werken brengt echter wel wat logistieke uitdagingen met zich mee, zeker met twee kindjes. Doe mij niet na, en volg deze tips om de ochtend- en avondspits enigzins fatsoenlijk door te komen.
 
Voor jou geen stress als je:
 

De avond van te voren alles klaarlegt

 
Ik weet het, een inkoppertje. Maar als je een beetje op mij lijkt neem je het jezelf wel voor, maar komt er niks van. Het gevolg is dat ik ’s morgens soms als een kip zonder kop kleren bij elkaar loop te zoeken voor 2 kinderen (en mezelf niet te vergeten). Heb ik dat eindelijk voor elkaar is het zaak te checken of de tassen, met onder andere reservekleren, wel compleet zijn. Belangrijker nog; een eventuele traktatie of nieuwsbrief eruit vissen. En als het nog even kan, óók nog iets leuks voor de juffen pennen in de schriftjes. Ik herhaal: doe mij niet na. Een goede voorbereiding is namelijk echt het halve werk.
 
Lees ook: Als je het gevoel krijgt dat je je kinderen tekort doet
 

De boodschappen laat bezorgen

 
Wat mij betreft een top tip, maar ook alweer één waarvan ik moeite heb om die te volgen. Ik heb dit namelijk altijd een beetje decadent gevonden. Maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Zeker als je een werkende ouder bent die heel wat balletjes in de lucht moet houden, kan het fijn zijn een taak als deze uit te besteden. Wil je een stapje verder, bestel dan een maaltijdbox. Hoef je ook niet te bedenken wat er op tafel gezet moet worden.
 
werkende moeder met tijdsdruk
 

De taken verdeeld

 
Ik bewonder alleenstaande ouders, alles komt op één paar schouders terecht. Maar deel je een huishouden met je partner, is verdeling van de taken het sleutelwoord. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is, als het als een geoliede machine (voor zover dat kan met kinderen, haha) loopt omdat je samen goede afspraken hebt gemaakt. Samen sta je echt sterker! Wie haalt en brengt, wie kookt of wie brengt naar bed? Wie smeert de boterhammen? Overleg wie wat doet, maar wees flexibel als het anders loopt dan gepland.
 

Relax mama

 
Het hoeft allemaal niet perfect. Matcht het hemdje een keer niet bij het onderbroekje van peuter? Pech! Als het maar schoon is. Ben je zo moe dat je geen puf hebt om je kindje in bad te doen? Pech! Als je de tandjes maar poetst. Goed, is goed genoeg!
 
 
 
Foto: zakenvrouw via Shutterstock
 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: