Home » Zwangerschapsverlof voorbij? Antistress tips!

Zwangerschapsverlof voorbij? Antistress tips!

werkende moeder met tijdsdruk
Samenvatting

Als werkende mama komt er een keer het moment dat je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk moet. De logistieke uitdagingen die dit met zich meebrengt, vermijd je met deze tips!

Als werkende mama moet je er een keer aan geloven: weer aan het werk na je zwangerschapsverlof! Sorry voor deze realitycheck als je nog volop aan het genieten bent van, voor jou, de liefste baby(‘s) van de wereld. Zelf keek ik de laatste weken van mijn verlof uit naar dit moment. Niet dat ik bij mijn kindjes vandaan wilde hoor, nee (nou ja, een beetje dan)! Ik wil gewoon het beste van twee werelden. Een thuisblijfmoeder zal ik daarom nooit kunnen zijn. Ik kan niet ontkennen dat ik graag meer thuis zou willen zijn, maar helemaal niet meer buitenshuis werken is aan mij niet besteed. Maar dat buitenshuis werken brengt echter wel wat logistieke uitdagingen met zich mee, zeker met twee kindjes. Doe mij niet na, en volg deze tips om de ochtend- en avondspits enigszins fatsoenlijk door te komen.

Voor jou geen stress als je:

De avond van tevoren alles klaarlegt

Ik weet het, een inkoppertje. Maar als je een beetje op mij lijkt, neem je het jezelf wel voor, maar komt er niks van. Het gevolg is dat ik ’s morgens soms als een kip zonder kop kleren bij elkaar loop te zoeken voor 2 kinderen (en mezelf niet te vergeten). Heb ik dat eindelijk voor elkaar is het zaak te checken of de tassen, met onder andere reservekleren, wel compleet zijn. Belangrijker nog; een eventuele traktatie of nieuwsbrief eruit vissen. En als het nog even kan, óók nog iets leuks voor de juffen pennen in de schriftjes. Ik herhaal: doe mij niet na. Een goede voorbereiding is namelijk echt het halve werk.

Lees ook: Als je het gevoel krijgt dat je je kinderen tekort doet

De boodschappen laat bezorgen

Wat mij betreft een top tip, maar ook alweer één waarvan ik moeite heb om die te volgen. Ik heb dit namelijk altijd een beetje decadent gevonden. Maar tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Zeker als je een werkende ouder bent die heel wat balletjes in de lucht moet houden, kan het fijn zijn een taak als deze uit te besteden. Wil je een stapje verder, bestel dan een maaltijdbox. Hoef je ook niet te bedenken wat er op tafel gezet moet worden.

werkende moeder met tijdsdruk

De taken verdeeld

Ik bewonder alleenstaande ouders, alles komt op één paar schouders terecht. Maar deel je een huishouden met je partner, is verdeling van de taken het sleutelwoord. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is, als het als een geoliede machine (voor zover dat kan met kinderen, haha) loopt omdat je samen goede afspraken hebt gemaakt. Samen sta je echt sterker! Wie haalt en brengt, wie kookt of wie brengt naar bed? Wie smeert de boterhammen? Overleg wie wat doet, maar wees flexibel als het anders loopt dan gepland.

Relax mama

Het hoeft allemaal niet perfect. Matcht het hemdje een keer niet bij het onderbroekje van peuter? Pech! Als het maar schoon is. Ben je zo moe dat je geen puf hebt om je kindje in bad te doen? Pech! Als je de tandjes maar poetst. Goed, is goed genoeg!

Foto: zakenvrouw via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond