Home » Doe maar duurzaam met een kerstboom of stoomboot van karton

Doe maar duurzaam met een kerstboom of stoomboot van karton

Stoomboot van karton | pakjesboot van karton

Karton, ik houd ervan! Het is een puur, eerlijk en mooi materiaal. Ja, ik heb het nog steeds over karton. Ik zou er zelf graag meer van terug willen zien in ons interieur. Behalve een paar Tonki’s is het er nog niet van gekomen. Komende feestdagen kan ik, zij het tijdelijk, hier verandering in brengen. Want je kan het zo gek niet bedenken of het is van karton te krijgen. Dus waarom dan niet een kerstboom van karton? Of wat dacht je van een openhaard van karton waar de kinderen hun schoentjes voor kunnen zetten. Zelfs een stoomboot van karton is te krijgen.

Zie ginds komt de stoomboot van karton uit Spanje weer aan

Een pakjesboot/stoomboot in de huiskamer is voor de kleintjes natuurlijk helemaal geweldig. De Sinterklaassfeer zit er dan meteen in. Een exemplaar van karton staat ook nog eens erg mooi.

Stoomboot van karton | Kijk op Spel
Stoomboot van karton | Kijk op Spel

Lees ook: Gezelschapsspellen voor Sinterklaasavond

Oh kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind

Vorig jaar greep ik helaas mis met de open haard van de Kruidvat, maar stiekem vind ik dat nu niet zo erg. Een kartonnen open haard gaat er sowieso komen. Nu Mila bijna 4 is, zal ze er alles van meekrijgen. Schoen zetten bij de haard en liedjes zingen. Ik heb er nu al zin in! Alleen nog even bedenken hoe ik dit ga combineren met een grijpgrage dreumes.

Open haard van karton
Open haard van karton | Kijk op Spel

Oh denneboom… oh denneboom wat zijn je kartonnen takken wonderschoon

Een echte kerstboom geurt lekker en is dé eyecatcher met kerst. Maar een echte kerstboom verliest soms zijn naalden. Ook kan het een gedoe zijn om hem in huis te krijgen. Het is niet voor niets dat sommige mensen een nep exemplaar in huis halen. Persoonlijk heb ik daar niets mee, maar over smaak valt niet te twisten. Naast de neppe bomen zijn er nog tal van opties die je kunt overwegen. Zoals bijvoorbeeld een kerstboom van karton. Als vervanging gaat voor mij te ver, maar ter aanvulling of als knutselproject voor de oudste helemaal perfect.

Kerstboom van karton
Kerstboom van karton | Kijk op Spel

Lees ook: Een kerst boekenlegger knutselen

Kom kindertjes, kom naar het kartonnen stalletje, kom

Van de kerststal vind je veel versies. Oude, klassieke met veel steen stro enzovoorts tot de modernere versie van Playmobil. Het kartonnen kerststal van Dutch Design Brand kan nu ook aan dit rijtje toegevoegd worden. Naast Jezus, Maria en Jozef komt deze kerststal met alle andere figuren die een rol spelen in het verhaal van het kindeke Jezus.

Over Dutch Design Brand

DDB is bekend van eerdere kartonnen projecten zoals de Dutch Design Chair en de Dutch Design Lamp. Speciaal voor de feestdagen zijn de kerstboom en kerststal aan de collectie toegevoegd. Er wordt enkel gebruik gemaakt van FSC en de missie is om design betaalbaar en toegankelijk te naken voor iedereen. Voor de kerststal betaal je €16,95 en de kerstboom kost €21,50.

Over Kijk op Spel

Kijk op Spel is een website waar je terecht kunt met vragen over de spelontwikkeling van je kind. Naast dat er workshops worden gegeven aan kinderdagverblijven en  (gast)ouders is er in hun webshop ook het nodige aan spellen verkrijgbaar. Zo ook de kartonnen pakjesboot (vvk €16,75), open haard en kerstboom (vvk €9,50). Deze items zijn ook in een pakket verkrijgbaar. Klein voor thuis of groot voor bijvoorbeeld op school.

Zou jij een kerstboom van karton of 1 van de andere items overwegen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond