Home » Ik vind het stom om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw is, maar ik deed het toch!

Ik vind het stom om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw is, maar ik deed het toch!

stom om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw, maar ik deed het toch

Er moeten meer vrouwen de Tweede Kamer in! Van wie deze stelling komt is mij niet geheel duidelijk, maar hij wordt enthousiast overgenomen door deze en gene. Het had ook mijn interesse, tot ik er nog eens over na ging denken. Wie zijn wij om te bepalen dat die vrouwen de kamer in moeten? Willen zij dit wel? Misschien staan ze met een reden op die plek op de kieslijst. Zouden Babette van Veen en Georgina Verbaan echt een blauwe stoel ambiëren denk je? Ik weet weinig van politiek, dat geef ik meteen toe, maar als vrouw krijg ik hier een naar gevoel van. Ik vind het zelfs behoorlijk stom om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw is!
 

Te weinig vrouwelijke kamerleden

 
Van de 150 kamerleden schijnen er 57 vrouw te zijn. Dit aantal zou omhoog moeten. Dat zou namelijk een betere afspiegeling van de maatschappij zijn. Denkend aan het feit dat het vaker  vrouwen zijn die ervoor kiezen om niet buitenshuis te werken, vroeg ik me af of dit niet juist een correct beeld schept. Misschien niet van de maatschappij, maar toch wel van het aantal werkende mensen? Ik blijk er naast te zitten. En niet zo’n klein beetje ook. Ik begon gisteren een heel betoog waarom ik stemmen op basis van sekse kul vind. Naast discriminatie (positieve dat dan wel) is het ook nog eens enorm betuttelend.
 

 

Politiek klimaat

 
Moeten we ons niet afvragen waarom er niet meer vrouwen de politiek in willen? In plaats van de kennelijk weinige vrouwen die er zijn een kant op te duwen die ze misschien niet eens willen? Met deze goede bedoelingen worden we mijns inziens teruggeworpen in onze emancipatie. Ik meende dat emancipatie gelijkheid betekent en geen voortrekkerij. Door vrouwen voor te trekken zeg je eigenlijk dat ze zwak zijn en het niet zelf kunnen.
 
Lees ook: Ik heb drie kinderen gekregen, maar ik ben nog nooit bevallen
 

Mening herzien

 
Maar wat schetst mijn verbazing? Juist het tegenovergestelde is waar; het zijn de mannen die al tijden lang worden voorgetrokken. Toen stuitte ik ook nog op een betoog van Marianne Thieme, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren. Zij staat vierkant achter het initiatief om meer vrouwen de Kamer in te stemmen. Dan kan ik het wel stom vinden om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw is, maar als een politicus en vrouw notabene zich hier positief over uitlaat wil ik best mijn mening herzien. Ik blijf van mening dat er meer moet veranderen, dat kiezen op basis van sekse alleen niet juist is, maar ik wil best meedoen met het geven van een signaal. Wat ook helpt is dat ze lijsttrekker is van de partij waar ik op wilde stemmen.
 

Thieme: “Het feit dat er bij de PvdA nog nóóit een vrouw lijsttrekker is geweest. En bij het CDA ook niet. En bij de VVD ook niet. Dan kun je toch niet zeggen, nou ja ach, er waren geen vrouwen beschikbaar? Als je dat al decennia niet doet, dan zit er iets niet goed binnen de partij. Dus dan is het aan de kiezer om daar verandering in te brengen.” Haar advies is om absoluut op een vrouw te stemmen. Bron

 
Ja, wat doe je dan? Dan kies je met hart en verstand en op hoop van zege(n).
 
 
 

Vind jij het ook stom om te stemmen op een vrouw omdat ze vrouw is? Heb je net als ik toch strategisch op een lager geplaatste vrouw gestemd? Ik hoor het graag.

 
 
Foto: verkiezings billboard via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Mijn man stemt wel altijd bewust op een vrouw. Zelf doe ik het niet; ik vind dat ze soms wat te positief doen over vrouwen… Daarom ga ik niet stemmen op een vrouw alleen maar omdat ze een vrouw is.

  • Yup op een vrouw. Stond in de top 5 maar niet alleen omdat ze vrouw is ook omdat ze uit mijn regio komt. Wij zijn net naar een andere provincie gegaan als gemeente en wil graag behoud van onze normen en waarden en cultuur. Vandaar. Mijn man heeft ook op deze dame gestemd omdat ze als hoogste stond uit onze regio.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond