Home » Stoelen stapelen: een spel voor maar €1,00!

Stoelen stapelen: een spel voor maar €1,00!

Het spel Stoelen stapelen

Ik was aan het winkelen bij de Hema toen ik het doosje Stoelen stapelen zag liggen voor €1,00. Ik keek nog eens op het prijskaartje, en eigenlijk nog eens. Het stond er echt! Een op het eerste gezicht goedkoop, maar ook leuk spel! Die nam ik mee. Met een vakantie op de camping in het vooruitzicht leek dit mij ideaal. En ik pakte er nog één voor een swap pakket wat ik aan het maken ben. 

 

Stoelen stapelen; het spel

In de doos zit een plastic verpakking met 24 stoelen in drie kleuren. Dat is het. Ik ging tevergeefs op zoek naar een spelinstructie. Deze zat echter noch in of op de doos. Misschien moest ik dat ook maar niet verwachten voor een eurootje. En de bedoeling is ook wel voor de hand liggend toch?! Stapelen met die stoelen! Met maximaal drie personen. Voor ons is dat perfect, maar bestaat je gezin uit meer personen die mee kunnen en willen doen dan is dat jammer. Het is trouwens een snel spel, dus wachten op een nieuwe ronde en spelers wisselen is zeker een optie.

 

 

Voor jong en oud

Behalve een waarschuwingssymbool dat het niet geschikt is voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, vind ik niets over een leeftijdsindicatie. Maar ik gok zomaar dat dit spel leuk is voor jong en oud. Ik speelde in eerste instantie een paar potjes samen met Mila die op het moment 3,5 jaar is. Het was even wennen voor haar. Net toen ik bedacht dat het spel misschien te lastig is voor haar, kreeg ze de smaak te pakken. De bedoeling snapte ze meteen, maar de stoelen stapelen vergt natuurlijk wel concentratie en een vaste hand. Niet dat ze dat ineens had, maar met gewoon rustig stapelen kom je al een eind. En ik moet eerlijk bekennen dat ik niet alle potjes gewonnen heb. Ook met z’n drieën hebben we veel plezier beleefd aan het stapelen.

De stoelen hebben overigens verschillende zittingen. Het kan zijn dat dit gewoon voor de leuk gedaan is. Maar de één zal voor jezelf vast moeilijker te stapelen zijn dan de ander. Of andersom; met welke zitting maak je het juist je tegenstander moeilijker om te stapelen? Wij hebben het spel nog niet vaak genoeg gespeeld om dit allemaal te ontdekken, maar juist door hiermee bezig te zijn is het spel ook leuk om zonder kinderen te spelen.

 

Is het wat, dat stoelen stapelen?

Ja!

– prijs

Nee!

– maximum aantal spelers

 

Deze gaat mee naar de camping! Welk spel ontbreekt niet in jouw koffer?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond