Home » Stedentrip Barcelona; Tapas, sangria en chocolade koffie

Stedentrip Barcelona; Tapas, sangria en chocolade koffie

We’re going somewhere where the sun is shining bright… Barcelona….  (🎶 Ed Sheeran)

Als je de kans krijgt om een mooie plek te bezoeken, moet je die kans eigenlijk gelijk aangrijpen. Het heeft bij mij even geduurd maar ach… dan heb je ook wat. 3 nachtjes weg, 4 dagen voor me, myself and I! Yeah..!! Barcelona baby!

Plannen

Op mijn to do list stond o.a. veel schrijven, Hop on Hop off bus en Park Guell. Hoe anders bleken mijn dagen gevuld te zijn… Woensdagavond tegen 21.00 uur was ik in Barcelona. Ik wist dat ik de aerobus A1 richting Plaça de Cataluna moest pakken en uitstappen bij Plaça d’España. Daar zou een nichtje op mij wachten. Ik zou namelijk in haar appartement blijven. Bij haar aangekomen werd ik ernstig toegesproken over mijn plannen en kreeg ik nieuwe tips voor leuke bezienswaardigheden.

Lees ook: Met kinderen naar Curaçao | Liefde voor mijn roots meegeven

But first… breakfast

Wat is het toch heerlijk om zelf te beslissen wanneer je uit je bed stapt en weten dat je alleen maar leuke dingen gaat doen. Happy moments! Aangezien ik echt niet zonder ontbijt kan, ben ik eerst op zoek gegaan naar een plekje om te ontbijten. Al wandelend, kreeg ik al een beetje een indruk van de stad. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik eerst dacht… wat is hier nou zo mooi aan? Hoezo is dit een geweldige stad? Maar goed, ik had nog niet ontbeten he… Bij El Taller ben ik naar binnen gestapt. Daar ben ik vriendelijk geholpen en heb ik genoten van mijn lekkere broodje en cappuccino. Ik was trouwens zeer verrast over de kosten. Goed te doen dacht ik nog.

Lees ook: Paspoort verlopen? Visum nodig? Dit zijn de aanvraagtermijnen van je vakantiepapieren

Mooi uitzicht

Van daaruit wilde ik naar Castell de Montjuïc. Ik wilde wandelend naar boven. Aangezien het de mooiste dag zou zijn, wilde ik elk zonnestraaltje meepikken. Onderweg kwam ik voorbij de kabelbaan en gelukkig besloot ik om hiermee naar boven te gaan. Wat een ontzettend mooi uitzicht heb je daarvandaan. Echt fantastisch om de mooi gelegde tuinen van bovenaf te zien, mooi zicht te hebben over Barcelona en de zee. Echt wauw! Ik heb trouwens een enkele ticket gekocht. Achteraf had ik prima een retourticket kunnen kopen aangezien je niet tussen de tuinen naar beneden wandelt maar gewoon over de straat. Dan kun je toch beter voor het geweldige uitzicht kiezen.

Lees ook: Barcelona in 30 foto’s!

Boven aangekomen heb je van alle kanten van het kasteel een mooi uitzicht. Ik heb ervoor gekozen om niet naar binnen te gaan maar om het kasteel heen te wandelen en te genieten. Het was een mooie heldere dag. Dus de stad, bergen, haven, vliegtuigen die landen, schepen op zee… alles was goed te zien! Ik liep daar met een big smile, voelde me helemaal blij en gelukkig!

Stadswandeling

Via freewalkingtoursbarcelona.com had ik de Gothic Quarter Tour stadswandeling gereserveerd die om 15.00 uur bij Plaça de Cataluña gepland stond. De stadswandeling zou 2 1/5 uur duren. Het bleek het startpunt te zijn voor verschillende wandelingen door de stad. Wij hadden reisleidster Giada en ze wist ons heel veel over de stad te vertellen. Echt een aanrader. Je ziet de stad op een andere manier en komt zo heel veel te weten. Heel fijn als je zo als ik zonder enige voorbereiding eropuit gaat.

Onderweg zijn we langs een bron gelopen op de Ramblas. Het schijnt dat als je water uit die bron drinkt, je verliefd wordt op de stad. Dat heb ik natuurlijk gedaan! Na de wandeling ben ik teruggelopen naar Carrer de Petrixol om bij Granja Dulcinea, de beste churro’s van Barcelona te eten. Nog zo’n voordeel van een tourguide, ze geven je de beste tips.

Gaudí

Vrijdagochtend ben ik gestart met een stadswandeling over Gaudí, gereserveerd via feelfreetours.com. Ik wist helemaal niets over Gaudí maar nu zag ik zijn werk en kreeg ik het verhaal erachter te weten. Dat maakt zo’n gebouw toch echt wel interessanter. We zijn geëindigd bij Sagrada Familia. Wauw wauw WAUW…!! Wat een fantastisch gebouw! De planning is om het in 2026 af te krijgen. Ik ben benieuwd. Het is verstandig om een ticket van te voren online te kopen anders sta je heel lang in de rij. Ik kon op het gereserveerde moment naar binnen zonder al te lang in de rij te staan. Erg fijn. Binnen is het minstens zo mooi als buiten. Vooral de gele ramen van glas en lood hebben indruk op mij gemaakt. Niet te beschrijven.

Tapas, sangria en chocolade koffie

Als je in Spanje bent moet je toch ook tapas eten en sangria drinken, vond ik. Dus ’s avonds ben ik naar Carrer de Blai gegaan. Een leuk straatje met allemaal restaurants en cafés. Daar ben ik een café binnen gegaan en heb ik lekkere tapas gegeten en natuurlijk sangria gedronken. Check!

Zaterdagochtend ben ik eerst naar het strand gegaan. Jammer dat het geen mooi weer was. Het begon helaas al te miezeren, maar ik zou en ik moest. Zee doet wat met je. Het maakt het vakantiegevoel compleet. Toen het me toch iets te hard begon te regenen ben ik de strandtent (echt ook op het strand) in gedoken en daar heb ik de meest heerlijke chocolade koffie ever gehad. Wat een heerlijkheid!

Lees ook: Heerlijk Barcelona! Laat ze maar hangen heerlijk

Citytrip Barcelona

Natuurlijk heb ik ook over de Ramblas gelopen en lekker gegeten in La Boqueria. Mijn bedoeling was om niet veel te gaan doen, uiteindelijk heb ik heel veel gedaan. Maar wat was dat leuk! Mooie stad, veel geleerd over de stad en heerlijke dingen gegeten en gedronken. Geef mij nog maar zo’n citytrip. Ik hou ervan!

Let’s pretend we’re dancing in the street… in Barcelona…••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond