Home » Starten, opnieuw beginnen en hulp aannemen | Dagboek van een PloeterMoeder #2

Starten, opnieuw beginnen en hulp aannemen | Dagboek van een PloeterMoeder #2

Toegeven dat je hulp nodig hebt, kan lastig zijn. Ik heb er persoonlijk niet zoveel moeite mee. Nu kies ik wel graag zelf in welke vorm en van wie ik hulp wil. Ik heb een aantal doelen gesteld die ik het komende jaar wil behalen. Zonder doelen stellen of goede voornemens maken, voel ik me stuurloos. Voor mij werkt het! Maar uit evaring weet ik ook dat ik het niet allemaal alleen kan doen. Dus ik heb hulp gezocht.

WW Freestyle

Afvallen is niet zo moeilijk. Meer bewegen en minder eten. Het is geen rocket science, maar tegelijkertijd lijkt het vaak een onhaalbare missie. Vooral er af houden wat er al af is. Ik had me er bijna bij neergelegd dat het ‘m weer niet ging worden, maar ik heb een doorstart gemaakt. En ja, alweer! Maar ik ben blij dat ik überhaupt steeds weer de kracht en motivatie vind om opnieuw te beginnen. Niks doen is makkelijker.

Afgelopen week had ik mijn eerste weegmoment na de feestdagen. En de weegschaal was niet mild: 2,6 feestkilo’s er bij. Leuk is het niet, maar ik had het verwacht. En we gaan weer vrolijk verder. Zeker met de dieet motivatiekaartjes van het Motivatie Magazijn die ik, na een tip van Suzanne, kocht.

→In dit artikel kun je lezen wat er precies op een Weight Watchers cursus gebeurt.←

Hulp in huis

In mijn allereerste dagboek gaf ik al aan dat ik graag orde in mijn chaos wilde. Er moest dringend hulp komen in de huishouding. Dus die heb ik genomen. Helaas niet in de vorm van iemand die hier in persoon de boel op orde gaat houden. Dat blijft voorlopig nog een droom. Ik heb een “Orde in de chaos” cursus gekocht van Firma Huishouden. Hoe toepasselijk. Ik hoop hiermee niet alleen de dagelijkse klusjes makkelijker te kunnen indelen en bij te houden, maar bovenal de dingen die vaak blijven liggen zoals de badkamerkastjes, de ramen binnen zemen en de administratiemappen. Oja en speelgoed wegdoen die niet meer gebruikt gaan worden. En…

Tot Bloei! komen

Dus minder wegen en minder troep it is! Waar ik wel meer van wil is groei op zakelijk gebied. Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden om (internet)ondernemer te zijn, maar ik hou er van! Daar wil ik meer van. Meer doen van wat ik oh zo leuk vind. En tegelijkertijd ook meer doen waar ik rekeningen mee kan betalen. En ik ben er van overtuigd dat ik dat kan bereiken door samen te werken met anderen die hetzelfde willen. Ik heb daarom een kleine groep samengesteld van ondernemende vrouwen om me heen en binnenkort hebben we een date. Ik ken ze allemaal, maar zij kennen elkaar niet. Heel spannend dus.

Ook heb ik ja gezegd op een aanbod van Eefje Verhagen. Eefje heeft Bloei! opgericht. Naast het faciliteren van een online community platform, houdt het in dat je onder andere op maandelijkse basis een mindsetsessie krijgt.

Nieuwe start

Dus ja, al met al was het een week van opnieuw beginnen en starten met nieuwe dingen. Ik heb op verschillende vlakken hulp gezocht en aangenomen. Die hulp is niet gratis, maar met investeren is niets mis. Soms zelfs nodig om iets te bereiken. Met mijn laatste voornemen: meer doen met het gezin kwam het, getuige de Mijn Mooie Momenten, deze week ook goed.


Mijn Mooie Momenten

Oud en Nieuw vierden we bij vrienden. Heerlijk gegeten, wat vuurwerk afgestoken en nadat de kindjes op bed lagen Exploding Kittens gespeeld. Een aanrader dat spel. Het zijn geen slapers volgens het boekje dus van te voren had ik me een beetje druk gemaakt over hoe de kinderen het zouden doen, maar ook dit jaar sliepen ze door alles heen.

En op 1 januari trok De Man zijn hardloopoutfit gewoon weer aan. Bikkel! Mila wilde mee op de fiets en puntje bij paaltje gingen we allemaal mee.

Dat tafereel herhaalde zich een paar dagen later weer. Hij gaat bijna elke week squashen met een vriend en wij gingen voor het eerst mee. Gewoon omdat het kan. Er is een kinderhoekje dus de kinderen vermaakten zich wel.

Het moment waar we een tijdje op hebben moeten wachten was dan toch daar: een nieuw seizoen Wie is de Mol? Ik nestelde me met een glaasje druif en een bakje druif in mijn eentje voor de televisie. Heerlijk! Ook fijn dat zo’n glaasje wijn ook gewoon kan met de Weight Watchers. Fijn dat je alles kunt eten, maar de Mona Crème Brûlée die ik eerst overwoog te nemen was echt geen verstandige keus geweest.

Wist je dat je vanaf nu elke week een nabeschouwing kunt lezen van Wie is de Mol op mamaLou blogt? Dit is de nabeschouwing van de eerste aflevering.

*Blurry but perfect* Zondag was een heerlijk luierdagje. Eentje waarop ik me van alles voornam, maar slechts een paar dingen echt deed. Verder was het gewoon erg gezellig. De Man bakte ’s middags pannenkoeken voor de kinderen en we speelden een paar spelletjes met elkaar. Zo leuk dat Bas steeds vaker mee wil doen en ook Sem sloot aan bij Kleurentorentjes.

 

De focus lag deze week op zoeken waar ik hulp bij kan gebruiken en die ook aannemen. Mijn Fotoboeken Challenge kan ik dan niet onbesproken laten. Kun je daar ook hulp bij gebruiken? Schrijf je dan hieronder in voor de PloeterMoeders Club en vink het juiste vakje aan. De eerste mail rolt vandaag of morgen de digitale mailboxen in en stuur ik je graag nog na.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond