Home » Springen met Kikker Hop van Megableu

Springen met Kikker Hop van Megableu

Met dit prachtige weer is het natuurlijk fantastisch om naar buiten te gaan. Er is natuurlijk van alles te beleven buiten, maar een spelletje samen is hier altijd een hit. Megableu heeft een leuke zomercollectie gelanceerd waaronder het spel Kikker Hop. Deze mochten wij uittesten dus we zijn natuurlijk lekker naar buiten vertrokken.

Inhoud Kikker Hop

In de doos zitten 12 leliebladen en een boekje met de spelregels.
De leliebladen zijn heel erg licht dus het doosje weegt praktisch niets.

Uitleg

Het spel is simpel te spelen. De leliebladen moet je in een parcours zetten. Je maakt 4 rijen van 3 leliebladen. In principe kun je allerlei combinaties maken, let alleen op dat er geen dubbele naast elkaar liggen. Nu kun je gaan springen als een kikker en wanneer je land moet je precies goed landen. Dus op het plaatje met rechterhand je rechterhand en met een linkervoet je linkervoet. Wanneer je niet goed land of je evenwicht verliest, ben je af.

Klaarleggen

Macy is natuurlijk direct aan de slag gegaan met het klaarleggen van de leliebladen. Ze sorteerde eerst alle dubbele bij elkaar en vond het zo makkelijk om het parcours uit te zetten. Ze begon met de leliebladen vrij dicht op elkaar te leggen, maar we kwamen erachter dat een beetje ruimte ertussen wel fijn is zodat je wat beter kunt springen.

Springen maar

Als het parcours gelegd is, kun je aan de slag! Eerst deden we een rondje zonder de kikkersprongen om te kijken hoe het precies werkt. Dus gewoon springen en landen op de juiste manier, zoals de plaatjes aangeven. Al snel kwamen de sprongen erbij. Dit was super grappig om te doen en om te zien! Harvey wilde ook meedoen en ik moet zeggen dat hij het snel oppikte. Ook meerdere buurmeisjes zagen ons spelen en wilden natuurlijk even mee proberen.

Moeilijker maken

Omdat het springen al snel vrij goed ging en ze het te makkelijk vonden maakten we het wat moeilijker door een timer toe te voegen. Bentley en Macy sprongen om en om en ik hield de tijd bij. Natuurlijk wilden ze steeds elkaars score verbeteren. Toen ook dit goed ging, besloot ik hun de ogen dicht te laten doen en wat te veranderen in het parcours. Dat is toch wel weer even wennen. Uiteindelijk mocht de winnaar steeds het parcours aanpassen en dat was natuurlijk nog meer motivatie om te winnen!

Reisformaat

De doos is vrij compact en heeft een hengsel waardoor hij supersimpel mee te nemen is. Ideaal om naar buiten mee te nemen, maar ook voor op vakantie of een weekendje weg.

Enige nadeel is dat het zo licht is dat het snel weg kan waaien. Dus staat er veel wind, dan wordt het een uitdaging want alle leliebladen waaien dan weg. Dit zorgde ervoor dat we regelmatig opnieuw moesten beginnen met het parcours uitleggen.

Ons oordeel

Wij vinden het een erg leuk spel om erbij te hebben. Het is simpel weggelegd en ook weer opgeruimd. Je speelt het snel tussendoor en kunt het ook met meerdere vriendjes en vriendinnetjes spelen. Het feit dat het in een handig reisformaat zit is echt een groot pluspunt.
Het enige nadeel vonden wij dat het zo licht is. Wat ons betreft, had het wel echt iets zwaarder mogen zijn zodat de leliebladen beter bleven liggen. We hebben het op gras en stenen uitgeprobeerd en bij beide waaien ze snel weg. Ook hebben we de leliebladen binnen geprobeerd, dit was ook een succes. Dus voor regenachtige dagen kun je dit spel er ook zeker bij pakken.

Feitjes

Spelduur: 15 minuten
Aantal spelers: 2 of meer
Leeftijd: vanaf 6 jaar••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond