Home » De 5 leukste sporten om buiten te doen

De 5 leukste sporten om buiten te doen

Buiten sporten is hartstikke goed voor je. Ten eerste heeft de zuurstofrijke en frisse buitenlucht een streepje voor op een bedompt sportschoolzaaltje en door meer buiten te vertoeven, neem je ook meer vitamine D op. Je ziet daarom ook steeds meer mensen alleen of in groepsverband buiten trainen. Lijkt het je ook wat, maar weet je niet precies wat je wil doen? Dit zijn de vijf leukste sporten om buiten te doen! Ook deel ik een aantal tips waar je op moet letten als het gaat om je kleding en schoeisel.

Hardlopen

Tuurlijk kun je binnen op een loopband de nodige kilometers lopen, maar hardlopen is buiten toch het fijnst. Een lekker muziekje op, verstand op 0 en dan gaan! Hardlopen is laagdrempelig en je kunt het doen waar en wanneer je maar wil.

Lees ook: Bij gratie Evy’s!

Mom in Balance

Wat ik zo fijn vind aan Mom in Balance is dat je op je eigen tempo en niveau kunt sporten. Of je nu zwanger, net bevallen of terug in vorm wil komen, er is voor iedere “mom” een geschikte workout. Regen of donker houden de lessen niet tegen. Qua oefeningen moet je denken aan squats, burpees etc. Intensieve oefeningen die je kort uitvoert en herhaalt.

Bootcamp

Een tikje heftiger dan Mom in Balance is bootcamp. In groepsverband doe je ook hier intervaltrainingen. De oefeningen zijn op zich simpel, maar wel intens. Je maakt bij bootcamp veel gebruik van je eigen gewicht, die van de ander en elementen om je heen zoals een bankje of boomstam.

Lees ook: Deze keer ga ik voor zombies (hardloop app)

Obstacle run

Bij een obstacle run wordt hardlopen gecombineerd met allerlei hindernissen. Er wordt tijdens deze sport een enorme aanspraak gemaakt op je kracht en uithoudingsvermogen. Zonder kracht kom je niet op en over de obstakels en zonder conditie loop je de race ook niet uit. Deze bijzondere en relatief nieuwe sport kun je door het hele land beoefenen. Ook zijn er geregeld wedstrijden waar je aan kunt deelnemen.

Wandelen

Heel veel mensen nemen zich voor om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Ik laat juist vaak de fiets staan en wandel veel. Het is geen topsport, maar je bent wel in beweging en ongemerkt maak je bij elkaar toch aardig wat kilometers. Op dit moment sport ik niet vanwege een knieblessure, maar kom ik zo toch aan een half uur beweging per dag.

Lees ook: Vijf redenen om toch te sporten

Buiten sporten

Hoe goed buiten sporten ook is voor je, het heeft wel degelijk uitdagingen. Zo heb je vaak te maken met harde en soms zelfs een ongelijke ondergrond. Goed schoeisel is dan ook essentieel. Mijn favoriet is de Nike Air Max 270. Wie had in 1978 toen de allereerste Nike Air Max 1 op de markt kwam, verwacht dat de eerste schoen met lucht zoveel jaren later zoveel populaire versies zou produceren? De Nike AM 270 heeft een mooie combinatie van een goede demping en een tof design. Deze schoen heeft de grootste Air unit en biedt daardoor veel comfort. Wat ik er ook zo aan waardeer is dat hij zowel sportief als casual te dragen is. Er zijn vele kleuren, maar de kleuren Cream en Metallic spreken mij het meeste aan. Cream heeft een mooie okergele touch en Metallic een vergrijsde groentint waar ik helemaal verliefd op ben.

Een andere uitdaging van buiten sporten is kou, regen en donker. Een goed uitgangspunt is om beneden de 10° warmere kleding aan te trekken zoals een lange broek en een shirt met lange mouwen en eventueel een jasje. Voor een goede zichtbaarheid in het donker zijn lampjes natuurlijk essentieel. Naast lichttuigjes die je aan kunt doen, zijn er ook speciale beugels voor op je schoen en arm.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond