Home » Spelend leren omgaan met (digitale) media tijdens de Media Ukkie Dagen 2019

Spelend leren omgaan met (digitale) media tijdens de Media Ukkie Dagen 2019

dreumes, peuter en kleuter voor de televisie, media ukkie dagen

Als moeder vind ik de combinatie kinderen en schermen een lastige. Wanneer is het teveel? Ben ik echt zo’n slechte moeder als ik ze voor de tv parkeer om iets gedaan te krijgen? Ik ben vast niet de enige moeder die hiermee worstel en zich soms schuldig voelt. Daarom ben ik zo blij met de Media Ukkie Dagen! Het leuke is dat het over een week al zover is. En nog leuker… ik mag een presentatie geven! Maar eerst iets meer over dit fijne evenement voor ouders met mediawijze kinderen.

Media Ukkie Dagen

De campagne is in het leven geroepen om ouders en opvoeders van jonge kinderen het belang van mediaopvoeding mee te geven. Kinderen hebben steeds vroeger toegang tot allerlei digitale media en dit vraagt om bepaalde sturing van ons als ouders. Maar soms… weet je het zelf ook even niet. Wat zijn bijvoorbeeld goede apps voor welke leeftijden? Een beetje informatie en fijne tips kunnen geen kwaad. En wat ik zo leuk vind aan deze campagne is dat dat hand in hand gaat met super veel leuke activiteiten door heel het land. Spelend leer je omgaan met (digitale) media. Hou de website van Media Ukkie Dagen in de gaten om te weten wat er in jouw buurt te doen is. Het begint op 29 maart en eindigt op 5 april 2019.

Lees ook: Ervaring KidiCom MAX: eerste kennismaking met internet

Vorig jaar brachten wij een bezoekje aan de bibliotheek in Rijswijk. Er werd toen een presentatie gegeven over digitale prentenboeken. Erg informatief en leuk om bij aanwezig te zijn. Dit jaar is het programma nóg leuker en dat zeg ik niet alleen omdat ik gevraagd ben ook een presentatie te komen geven.

Van speen tot game

Het thema dit jaar is Van speen tot game en bij Bibliotheek aan de Vliet (met vestigingen in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg) staat spelen centraal. Er is Peutervoorlezen waarbij het verhaal van Boet de beer met augmented reality tot leven komt, maar ook een baby concert. Je kunt zelfs een keer een filmpje pakken (The Matchmaker) en je baby meenemen. Op vrijdag 29 maart is er ook een Babycafé XL waarbij een pedagoog van het Spel & Opvoedpunt als professional en ik als ervaringsdeskundige (lees: moeder en blogger) iets komen vertellen over spelen. Op deze pagina vind je alle activiteiten die georganiseerd worden.

Lees ook: Kinderen met een mobiel; als het geschikte moment eerder komt dan je dacht

Wat mij fascineert is dat kinderen niet veel nodig hebben voor spel en plezier. Geef ze bij wijze van spreken een pan en er wordt op het ene moment lekker gedrumd, het andere moment een net echte feestmaal voor je bereid en weer een andere keer transformeren ze in een poesje dat er melk op uitlikt. Hun fantasie is groot en in hun fantasie kan alles.

Er ligt hier werkelijk van alles aan speelgoed, maar ook een oud waterflesje gevuld met rijst. Deze heeft Mila 3 jaar geleden op de kinderopvang gemaakt. Na al deze tijd wordt er nog steeds mee gespeeld. Ook kinderen die bij ons komen spelen pakken het meteen op. Die gaat de 29e mee naar Leidschendam samen met nog een paar mooie voorbeelden van hoe je kunt spelen met alledaagse onalledaagse voorwerpen die we allemaal voor handen hebben.

Ik heb er zin in. Zie ik je daar?

 

 

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond