Home » Het is weer heerlijk spelend leren met VTech Bla Bla Blocks Trein

Het is weer heerlijk spelend leren met VTech Bla Bla Blocks Trein

Nog niet zo lang geleden, vorig jaar om precies te zijn, werd het Bla Bla Blocks Speelhuis Speelgoed van het jaar. Dat schreeuwt natuurlijk om een uitbreiding. En die zijn er! De pratende en zingende bouwblokken van VTech, zijn uitgebreid met vier nieuwe sets: een Trein, de Slimme blokkenset, een Dieren blokkenset en een Voertuigen blokkenset. Wij, of beter gezegd de jongens, reviewden de Trein.

VTech Bla Bla Blocks

Bla Bla Blocks zijn interactieve bouwstenen. Een set heeft altijd een thema en bestaat uit blokken die allemaal iets met dat thema te maken hebben. Een aantal van die blokken zijn niet zomaar bouwblokken, maar hele slimme die reageren op de Bla Bla Point: een stukje elektronica waardoor sommige blokken gesproken tekst of zang laten horen. En het mooie? Alle sets zijn compatibel met elkaar. Mix en match dus.

VTech Trein

De VTech Trein bestaat uit 8 bouwblokken waarmee je de trein in elkaar kunt zetten en 10 dubbelzijdige interactieve blokken. Naast bouwen en ontdekken leren de kleintjes met deze set cijfers, beroepen en kleuren. Ondertussen oefenen ze met hun fijne motoriek en zingen vrolijke liedjes. Er wordt weer heerlijk spelend geleerd, iets wat we wel gewend zijn van VTech speelgoed.

Spelen met Bla Bla Blocks

De blokken laten zich perfect stapelen tot een hoge toren. Iets wat Bas en Sem keer op keer op keer op keer doen. Ze hebben echt de grootste lol hiermee. Tussen het bakeleien door natuurlijk wie nu weer de boel mag omgooien. Ze hebben de Vrachtwagen en de Trein, maar maken geen onderscheid in de verschillende blokken. Alles wordt door elkaar heen gebruikt.

En passant steken ze de interactieve blokken in de Bla Bla Point en doen een vrolijk dansje. Heel leuk om te zien. De combinatie van bouwen, liedjes, lichtjes en de beroepen die voorbij komen werkt heel goed. Het idee van de beroepen is dat de trein iedereen naar zijn werk brengt. Zo heb je een schilder, een muzikant en een lerares. Dat de ruimtevaarder en de tuinman ook de trein pakken maakt in de fantasiewereld van een peuter helemaal niets uit. Het beroep allerberoepen voor kleine jongens, de conducteur, is er natuurlijk ook.

Andere sets

Naast de Trein zijn er nog een aantal uitbreidingen die ik aan het begin al even noemde. De Slimme blokkenset, Dieren blokkenset en Voertuigen blokkenset hebben zelf geen Bla Bla Point, maar uiteraard wel een thema. Hoewel ze de Point niet zelf hebben, hebben deze sets wel interactieve blokken die je kunt gebruiken met een Bla Bla Point die je al hebt. Perfect als je een grote set eens een keer wilt uitbreiden. Met de Voertuigen kun je bijvoorbeeld een helicopter, boot en trein bouwen.

Bouwen met interactieve blokken

De Bla Bla Blocks zijn een verrijking voor het speelgoed van de kinderen. De vrolijke sets zijn heel stevig én combineren spelen met leren. Iets waar ik heel blij van word. De grote sets komen ook nog eens al met demonstratiebatterijen. Wat wil je nog meer?!

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond