Home » Wil je afkoelen? Op deze plekken kun je spelen met water

Wil je afkoelen? Op deze plekken kun je spelen met water

Heet, heter, heetst! De zomers worden steeds warmer in Nederland. Een hittegolf is al lang niet meer ongewoon. Waar de één zich in de donkerste kamer van het huis wil opsluiten om daar roerloos te gaan liggen, wil de ander er juist op uit. Als jij voor team out and about bent, heb ik een aantal tips voor je om samen met de kinderen verkoeling te zoeken. Waar kun je buiten de tuin nog meer waterpret vinden? In dit artikel tip ik leuke plekken waar je kunt spelen met water.

Natuurspeeltuin en speelbos

Een natuurspeeltuin of speelbos bestaat vaak uit natuurlijke materialen om mee te spelen zoals zand en hout, maar er is vaak ook water aanwezig in de vorm van een beekje of waterpompje. Heerlijke plekken om je uit te leven en te kliederen met modder. Wees voorbereid en neem een extra setje kleren mee. Een overzichtskaart van natuurspeelplaatsen in Nederland vind je hier, maar graag tip ik ook deze mooie plekken waar je kunt spelen met water:

Speelnatuur van Oerrr | In dit speelbos van Oerrr kun je heerlijk spelen met zand, water, takken en alles wat je er kunt vinden. In zowel het peuterdeel als het deel voor grotere kinderen is een waterpomp die iets grotere kinderen zelf kunnen bedienen. Dit speelbos van Natuurmonumenten vind je in ’s Gravenland.

Speelnatuurpark Tiengemeten | Vlotten en hutten bouwen, door buizen kruipen, spelen met het vele water en natuurlijk glijden van de modderwand die uitkomt in de modderpoel. Na een bezoekje aan dit speelnatuurpark op Tiengemeten kom je gegarandeerd vies naar buiten. Tiengemeten is een eilandje in Zuid-Holland. De tien minuutjes met de veerboot er naar toe zijn voor veel kinderen al een uitje op zich.

Belevenissenboerderij Schieveen | Ook deze belevenissenboerderij is onderdeel van Oerrr. Er is van alles te zien en te beleven. Ook hier kun je je helemaal uitleven met water. Over het water zijn er diverse bruggetjes, van veeroosters tot touwbruggen, slingertouwen, boompaden of gewoon planken om je eigen brug te maken. (zie uitgelichte foto)

Recreatiegebied en zwembad

Naast de natuurspeeltuinen is Nederland natuurlijk ook genoeg recreatiegebieden en zwembaden rijk.

Recreatieplek Het Lageveld | Het Lageveld in het Twentse Wierden is een recreatiegebied met meerdere strandjes. Met een peuterbadje en kleutervijver is er genoeg waterpret voor kleine kinderen. Terwijl zij spelen hou je vanaf het strandje makkelijk een oogje in het zeil.

Tropisch zwemparadijs | Het fijne van een tropisch zwemparadijs is dat deze altijd leuk zijn om te bezoeken. Weer of geen weer. In dit artikel vind je een aantal tropische zwemparadijzen die Nederland rijk is.

Het Boschbad | Het misschien wel grootste openluchtzwembad van Nederland staat in Apeldoorn. Het heeft een waterspeeltuin, glijbaantoren in het recreatiebad, het wedstrijdbad met duikplanken, maar er is ook nog een peuterbadje met speelobjecten, een zandbak met speeltoestellen, een airtrampoline en speeltuin. Kortom genoeg om je een hele dag te vermaken.

Waterpret in Ede | De Veluwe is zo’n mooi gebied! De natuur is schitterend en het zal je niet verbazen dat je je hier in de zomer prima kunt vermaken. Ede is een middelgrote plaats in Gelderland en combineert stad met natuur. In dit artikel lees je over de mooiste zomerse plekjes in Ede.

Buitenzwembaden Eindhoven | Ook in het zuiden van het land, vind je genoeg vertier als het kwik stijgt. Wil je met kleinere kindjes gaan zwemmen, dan moet je zeker even dit artikel lezen met buitenzwembaden in Eindhoven die geschikt zijn voor kleine kinderen.

Pretpark met waterattractie

De grotere pretparken met heet weer vermijden hoeft niet. Zo was er vorig jaar zelfs in de Efteling waterpret met waterpistooltjes. Met een hittegolf heb je denk ik wel iets zwaarder geschut nodig. Dit zijn pretparken met een serieuze waterattractie:

Plaswijckpark | Velen zullen dit park geen echt attractiepark noemen, maar een speeltuin dekt ook totaal niet de lading. Op een dagje uit naar Plaswijckpark kun je dieren kijken in het dierentuintje en spelen in het verkeerspark, meer er is er ook een waterparkje. Van spelen wordt je moe en dan is het fijn dat er picknickweides zijn, waar je lekker kunt relaxen.

Waterpark in Hellendoorn | Het Slidepark is een gedeelte van familiepark Hellendoorn met alleen maar waterattracties. Er zijn veel verschillende soorten glijbanen die eindigen in ieder een afzonderlijke waterbak. Een paar zijn er geschikt om zonder band vanaf te gaan, maar de meeste neem je door op een twee- of eenpersoonsband te gaan zitten. Er is geen zwembad, maar voor de kleinsten wel een waterparkje met kleine glijbaantjes en water spuitende voorwerpen.

Vakantiepark Slagharen | De pony’s zijn er niet meer, maar minder leuk is het er niet op geworden. Slagharen heeft naast 30 attracties ook een gaaf waterpark. Als je blijft slapen bij vakantiepark Slagharen heb je naast het waterpark Aqua Mexicana ook toegang tot waterspeeltuin Sunny Beach; een strandgedeelte.

Speelland Beekse Bergen |  Bij Speelland is er op en rond het water genoeg te beleven. Denk aan botsbootjes, een aquashuttle, waterpistolen en een zandstrandje. Speelland kun je afzonderlijk bezoeken, maar een combinatie met het safaripark is ook mogelijk.

Waterpret over de grens

Als je het niet erg vind om de grens naar Duitsland over te steken heb ik nog twee mooie tips:

Duits schiereiland Borkum | De boot naar Borkum vaart vanuit de Eemshaven in Groningen. De rit duurt ongeveer 50 minuten. Schelpjes zoeken en pootje baden met uitzicht op zeehondjes die verderop op een zandbank zonnebaden is een mooie tijdsbesteding op Duits schiereilandje Borkum.

Speelpark Laga | Met warm weer is Speelpark Laga in Gronau, net over de Duitse grens, absoluut een fijne plek, want hier kun je urenlang spelen op de waterspeelplaats. Op de waterspeelplaats vind je verschillende waterfonteinen die sproeien, water wat heen en weer lijkt te springen en meer.

Verkoeling zoeken

Als de temperaturen stijgen willen we afkoelen en hoe beter dan met water. Zoek een mooi plekje uit in een speelbos, aan een recreatiemeer of in een pretpark en heb veel waterplezier!

Hoe koel jij het liefst af? Wat is de favoriete plek van je kinderen om met water te spelen?

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond