Home » Spelen met water in de tuin of op je balkon

Spelen met water in de tuin of op je balkon

Water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Denk maar eens aan stampen in plasjes. Blijer kun je ze niet maken. Als het kwik stijgt en de mussen van het dak vallen is het helemaal fijn om even te mogen kliederen met water. Je hoeft het niet eens ver te zoeken. Dit zijn mijn tips voor spelen met water in de tuin of op je balkon.

Watertafel en ander waterspeelgoed

Een watertafel is zo leuk! Aan een watertafel kunnen kinderen staand spelen met water. Met bootjes, molentjes, sluisjes en trechtertjes zijn ze uren zoet. Onze watertafel is niet alleen in de zomer een hit, ook tijdens de andere maanden blijft hij interessant. Zo is het meestal een insectenlaboratorium waar de jongens pissebedden en slakken bestuderen. Een goede watertafel kan de verschillende weersinvloeden natuurlijk prima hebben. Er zijn verschillende merken, maar een rondgang leerde mij dat Little Tikes wel een heel populair merk is voor watertafels en ander waterspeelgoed.

Piratenboot watertafel | Deze stoere watertafel in de vorm van een Piratenboot zal bij menig kind een lach op het gezicht toveren.

Fontein watertafel | Via een pompje kan je water omhoog pompen en door allerlei buisjes laten stromen. Op verschillende plaatsen zitten kraantjes die je open en dicht kan zetten. Kortom: de Fountain Fairy watertafel zorgt voor urenlang waterplezier.

Touwtrekken 2.0 | Met de Face Splash kan je je krachten met elkaar meten. Wie trekt het hardst aan het touw? En wie krijgt een plens water in het gezicht?

Waterdraaimolen | De Dual Twister is een soort van waterdraaimolen waar je met z’n tweeën op kunt zitten. Je kunt er zonder water mee spelen, maar met is natuurlijk leuker.

Kinderzwembad

Tuurlijk, je kunt de welbekende groene schildpad vullen met water zoals ik doe, maar je kunt ook je achtertuin veranderen in een waar zwemparadijs. Al wat je nodig hebt is een tof kinderzwembad in een leuke thema. Als je de ruimte hebt, zou ik ook zeker een Surf ’n Slide overwegen. Je kind zal je dankbaar zijn.

Watermuur maken

Met dit DIY project heb je niet alleen na afloop een tof watermuur, maar zijn ze ook even zoet met logisch denken, hergebruiken en zwaartekracht. Wat je nodig hebt zijn een stuk plank, een emmer, trechter en wat basisspullen zoals ijzerdraad, knipschaartje, haakjes, spijkertjes en een hamertje. Dan is het aan de kinderen om spullen te zoeken zoals flesjes en bakjes die ze kunnen gebruiken om het water uit de trechter naar beneden te leiden. Lees hier precies hoe Judith en haar kinderen project watermuur tot een goed einde bracht.

Waterballonnen

De spanning vroeger als je aan het overgooien was met waterballonnen. Onbetaalbaar! De meeste kinderen vinden spelen met waterballonnen dan ook erg leuk. Wil je er een leuke twist aan geven? Je kunt Oud-Hollandse spelletjes doen met waterballonnen.

Lees ook: Wil je afkoelen? Op deze plekken kun je spelen met water

Spelletjes met water

Je kunt op zo ontzettend veel manieren spelen met water in je tuin of op je balkon. Ik verzamelde een aantal leuke waterspelletjes:

Schilderen met water | Het mooie aan spelen met water is dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. Een grote kwast en een bak met water is alles wat er voor nodig is om te schilderen met water. Het kan op de grond, een muurtje of de schutting. Naast schilderen met water lees je in dit artikel nog een aantal tips over spelen met water als je geen zwembad hebt.

Sponsbal | Met een stel zachte sponzen, een stukje touw en schaar zet je een super simpel, maar oh zo leuk spel in elkaar; Sponsbal! Dit is de how to en verschillende varianten die je kunt spelen met een sponsbal.

Snoephappen in water | Zet een teil met water neer en laat je kinderen met een duikbril op happen naar snoepjes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld zakjes Haribo gebruiken. Deze en nog 8 andere leuke spelletjes met water lees je hier.

Water doorgeven | Water doorgeven is een leuk spel om met meerdere kinderen te spelen. Ze zitten of staan in een rij achter elkaar. De eerste in de rij vult een bekertje of zuigt een spons vol met water en ze geven het zo boven het hoofd door aan degene achter zich. De laatste kiept of knijpt het uit in een emmertje. Hoeveel water blijft er nog over? Hier lees je nog 14 andere waterspelletjes voor kinderen.

Meneer vis, hoe laat is het? | Dit spel lijkt op Annamaria Koekoek, maar in plaats van tikken maak je nu de kinderen nat. Alle kinderen gaan aan één kant van het plein staan en vragen ‘ Meneer vis hoe laat is het?’  Meneer vis antwoord met een tijd, bijvoorbeeld 3 uur. De kinderen moeten nu drie stappen zetten. Dit gaat door tot je zegt “Tijd om je nat te maken”. De kinderen moeten zo snel mogelijk terug naar achteren en Meneer vis komt achter ze aan met een waterspuit. Joy from Joyce tipt deze en nog 9 andere vormen van waterpret voor in de tuin.

Waterpret voor je hond | Ze zeggen weleens dat een huisdier net een kind is. Dat klopt zeker! Niet elke hond zal je dankbaar zijn, maar net als kinderen zullen de meesten wel in zijn voor een waterspelletje. Hier lees je een aantal suggesties voor waterpret met je hond.

Waterpistolen

Met Nerf kun je niet alleen met pijltjes vuren, maar ook met krachtige waterstralen. Er zijn verschillende soorten Super Soakers waarmee je je kunt uitleven. Bouw bijvoorbeeld van plastic bekertjes een piramide en probeer ze allemaal om te krijgen.

Ken je de foam waterpistolen nog? Water opzuigen, één keer goed uithalen en weer opnieuw. Dikke pret. Voor een mooie prijs heb je een prima waterpistool. De kleine versie is ook leuk om mee te trakteren in de zomer.

In de tuin spelen met water

Je kunt er op uit naar een recreatiegebied of zwembad om af te koelen, maar ook thuis is er genoeg waterpret te beleven. Haal de waterpistolen en waterballonnen maar alvast tevoorschijn.

Like it? Pin it! ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond