Home » Spel voor kind van 3 jaar: Brain Train van SmartGames

Spel voor kind van 3 jaar: Brain Train van SmartGames

Al sinds het eerste spel dat we kochten, zijn we fan van SmartGames. Des te leuker dus dat we Brain Train ontvingen voor een review. Zijn mijn verwachtingen waargemaakt of zijn er toch wat kritische noten te kraken? Je leest het allemaal in deze SmartGames review van Brain Train.

SmartGames

Laat ik van wal steken met een korte introductie van het merk SmartGames. Wat alle spellen uit dit stal met elkaar gemeen hebben, is dat het spellen voor 1 speler zijn. Daar houdt de vergelijking overigens niet op. SmartGames staan er ook om bekend hersenkrakers te zijn. Uiteraard toegespitst op de leeftijd van het kind. Kort samengevat zijn het logische denkspellen waar een kind zich in principe alleen mee kunt vermaken.

Lees ook: Het is weer heerlijk spelend leren met VTech Bla Bla Blocks Trein

Brain Train

Na een succesvolle introductie hier in huis van Squirrels go Nuts, Brain Cheeser en Coral Reef voor Mila (7 jaar) en Trucky voor Bas (4 jaar) mocht ook Sem nu aan het puzzelen. Althans dat was de bedoeling. Later voegde ik toch ook Bas toe aan het testteam. Brain Train, en alle andere spellen, is in een tof jasje gestoken; een trein! Dan sta je al met 3-0 voor hier hoor. Sem wordt over een maand 3 en dit spel is geschikt voor kinderen van 3 jaar en ouder. Bas is zogezegd vier jaar.

Lees ook: Houten trein van Bandits and Angels

Denkspel voor peuters en kleuters

Brain Train is een vormenstoof in de vorm van een trein. De trein bestaat uit drie treinstellen, waaronder 1 locomotief. Er zitten 9 vormpjes bij waarvan een aantal met een touwtje aan elkaar vastzitten. De bedoeling is om, volgens het opdrachtenboekje, de treinstellen aan elkaar te koppelen. De opdrachten worden in vier niveau’s langzaam opgebouwd van starter naar master.

Volgens de bijsluiter zal een driejarige vooral met de trein spelen en de vormpjes naar eigen inzicht in passen, terwijl een vierjarige met de opdrachten kan starten. Als ik kijk naar de jongens, dan is dat bij ons net andersom. Sem probeert de opdrachten te doen, wat nog niet helemaal lukt terwijl Bas totaal geen interesse heeft in de opdrachten. Die wil zo snel mogelijk de trein zo lang mogelijk maken om er daarna mee te spelen. Dikke prima! Lol voorop.

Spelend leren

En plezier hebben ze, elk op hun eigen manier, allebei. Wat ik leuk vind, is dat Brain Train naast een spel ook speelgoed is. Stevig speelgoed! Het stimuleert daarnaast zelfstandigheid, zelfredzaamheid, motoriek én het brein. Geen kritische noot te kraken dus hier. Behalve dan misschien dat er alweer wat titels op mijn wensenlijstje staat.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond