Home » 3x speeltoestellen die je achtertuin kindvriendelijk maken

3x speeltoestellen die je achtertuin kindvriendelijk maken

Kinderen brengen behoorlijk wat uurtjes door in de achtertuin, zeker als daar een fijne speelplek voor ze is met speeltoestellen.

Kinderen brengen behoorlijk wat uurtjes door in de achtertuin, zeker als daar een fijne speelplek voor ze is. Met jonge kinderen is het ideaal om je achtertuin kindvriendelijk in te richten, zodat je niet altijd met je kinderen naar een speeltuintje hoeft als ze lekker buiten willen spelen. Zo houd jij als ouder ook net wat meer vrije tijd over en kan je kindje lekker vooruit in de tuin.

Speeltoestellen voor in de achtertuin

In deze blog lichten we drie speeltoestellen uit die de achtertuin perfect geschikt maken voor kinderen.

1. Schommel

Een schommel is echt een speeltoestel waar je kind enorm veel plezier van gaat hebben. Je kunt al op jonge leeftijd de schommel installeren en kiezen voor een babyschommel. Zodra je kindje groot genoeg is, kun je de babyschommel gemakkelijk vervangen door een normale schommel, zonder het hele toestel te moeten vervangen.
Wil je het helemaal compleet maken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreid speeltoestel met een glijbaan of klimrek, maar daar komen we hieronder nog even op terug.
Wanneer je een schommel shopt, is het belangrijk om te letten op onder andere het materiaal. Ga voor duurzaam en sterk hout, zodat het toestel een goede levensduur heeft. Ook verstandig is het om te letten op hout dat goed geïmpregneerd is. Zo voorkom je dat je het hout moet schilderen. Mocht je op zoek zijn naar goede schommels, dan kan ik je van harte de schommels van Fatmoose aanbevelen. Je bent met de schommels van Fatmoose absoluut verzekerd van een goede kwaliteit.

Kinderen brengen behoorlijk wat uurtjes door in de achtertuin, zeker als daar een fijne speelplek voor ze is met speeltoestellen.

2. Zandbak

Wat mij betreft is ook een zandbak echt onmisbaar in een achtertuin. Het is prachtig om te zien hoe jonge kinderen zich uren kunnen vermaken met alleen zand en water. IJsjes maken, torens bouwen, kuilen graven, zand zeven en ga zo maar door. Met zand spelen is ook nog eens enorm goed voor de fijne motoriek en ontwikkeling.
Ook de creativiteit van een kind wordt goed geprikkeld tijdens het spelen met zand. Vaak zie je leuke rollenspellen ontstaan, bijvoorbeeld door er pannetjes bij te zetten waarmee je kindje eten kan koken.

3. Combineer meerdere speelmogelijkheden

Heb je lekker veel ruimte in de tuin? Kies dan voor een mooi speeltoestel waar allerlei speelonderdelen in verwerkt zijn. Denk aan een groot speeltoestel met natuurlijk een glijbaan, een schommel, een zandbak, een klimwand, een brug en ga zo maar door. Je kunt het zo gek maken als je wil, maar let wel op de ruimte in je tuin. Een groot toestel neemt veel ruimte in beslag en de vraag is of je dat met een kleine tuin wel moet willen. Heb je een grote tuin, dan zou ik zeker lekker los gaan met een groot speeltoestel, want je kinderen zullen hier jaren plezier van hebben!

Kinderen brengen behoorlijk wat uurtjes door in de achtertuin, zeker als daar een fijne speelplek voor ze is met speeltoestellen.

Lees ook: airconditioning voor in je huis aanschaffen?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond