Home » Speelgoed voor een baby van zes maanden #1 Plastic fantastic

Speelgoed voor een baby van zes maanden #1 Plastic fantastic

Vorige maand werd Bas zes maanden. Toch wel een minimijlpaal. Ik praatte je in deze blog lekker bij over zijn ontwikkeling. Ook kondigde ik een nieuw rubriek aan. Een veelgemaakte blogfout van mij is dingen aankondigen. Ik ben dan zo enthousiast dat ik het meteen wil delen. Ik ben niet persee heel wispelturig, maar soms bedenk ik me of schaaf ik een idee bij. Zo ook in dit geval. In plaats van meerdere blogs te vullen met afzonderlijke items leek het mij juist leuk om één artikel te maken. Een blog vol inspiratie voor speelgoed voor een baby van zes maanden.

Toen ik klaar was met het artikel telde deze zo’n 1500 woorden. Veel te lang voor zoiets vluchtigs als een blogpost lezen. Dat is trouwens mijn persoonlijke mening. Bij een dergerlijk lang artikel haak ik zelf af of ga ik stukken scannen. Zonde van de tijd die iemand erin heeft gestopt. Dus in plaats van één artikel, zijn het er nu drie geworden. Ok ok, dus toch een beetje wispelturig. Hiermee is het wel makkelijker geworden om dat artikel te pakken wat je interessant lijkt. Deze keer gaat het over interactief speelgoed.

 

Speelgoed voor een baby van zes maanden

Ik heb gemerkt dat veel interactief speelgoed zes maanden als leeftijdsaanduiding heeft. Op zich niet heel gek. Op deze leeftijd kunnen kinderen meestal al omrollen. En in de meeste gevallen gaat je kindje op dit moment ook leren kruipen, brabbelen en zitten.* Dit kun je op verschillende manieren stimuleren. Onder andere door speelgoed aan te bieden wat deze vaardigheden stimuleert. Jawel, ik heb het over het herriemakend spul in stoplichtkleuren.

* Ik ben me ervan bewust dat dit niet voor elk kind geldt. Elk kind is anders. Waar het neefje van Bas, die dezelfde leeftijd heeft, al stevig rechtop kan zitten, kan Bas dit nog niet. Elk kind volgt zijn eigen groeicurve. Staar je niet blind op deze leeftijdsaanduidingen en laat je er zeker niet onzeker door maken. Ze zeggen niet wat je kind moet kunnen, maar wat het zou kunnen.

 

Plastic fantastic

Toen we nog geen kinderen hadden trokken we weleens samen erop uit om een kraamcadeau te kopen. Steeds spraken we dan uit dat we geen speelgoed zouden kopen die batterijen nodig hebben. En dat we zulk speelgoed nooit in huis zouden halen eens we zelf kinderen zouden hebben. Zo’n voornemen is natuurlijk zo kansloos als maar kan. Niet in de laatste plaats omdat je geen invloed hebt op de cadeautjes die je krijgt. En daarnaast heb ik mijn mening over het plastic speelgoed drastisch bijgesteld. Ik hou trouwens erg veel van houten speelgoed, het prikkelt de fantasie, ziet er vaak mooi uit en is erg duurzaam. Maar geldt dat ook niet voor plastic speelgoed dan, dat bovendien nog hartstikke interactief is ook? Ik vertel je graag over het speelgoed wat ik de afgelopen tijd aan Bas heb aangeboden.

 

 

Vtech Pinguïn Rammelaar

Wie heeft er nou niet iets van Vtech in huis?! Vtech staat naar mijn mening synoniem voor spelend leren. Het vrolijk gekleurd speelgoed is vaak uitgerust met meerdere liedjes, rijmpjes en “lesjes”. Zo ook deze Pinguïn Rammelaar. Het is duidelijk dat dit speelgoed geschikt is voor een baby van zes maanden. Het heeft een gedeelte wat bedoeld is als bijtring en een handvat waardoor mijn baby hem heel goed kan vasthouden. Nu zijn de liedjes gewoon leuk om te horen voor Bas, maar als hij wat ouder wordt maakt hij spelenderwijs kennis met dieren, cijfers en kleuren.

Bambino Kinderstoelspeeltje

Hier had ik in eerste instantie mijn twijfels over. Het speeltje is voor kindjes vanaf drie maanden. Het is de bedoeling dat je de rammelaar met behulp van de zuignap vastzet op tafel. Maar Bas kon toen nog helemaal niet zitten natuurlijk. Ik heb geen speciale baby stoel en ik zet hem sinds kort, ondersteund met wat hydrofieldoeken, voor het eten eventjes in de Ikea stoel . Dat gaat prima, maar voor het spelen wilde ik het niet doen. Nu gaat het steeds beter, waardoor ik het hem toch heb aangeboden. Ook als hij op de grond aan het spelen is vind hij deze rammelaar/bijtspeeltje erg leuk. Ik ben er per toeval achtergekomen dat een drupje water onder de zuignap ervoor zorgt dat hij nog beter blijft zitten. Dit is trouwens niet nodig want hij hecht zonder water erg makkelijk vast, maar ik heb gemerkt dat het op bepaalde oppervlakten beter gaat dan anderen.

Little Tikes Catch me crabbie

Net als de Vtech rammelaar is dit ook een interactief speeltje. De Catch me Crabbie heeft tot doel kindjes meer te laten bewegen. Kruip maar achter die krab aan. Alleen mijn baby van zes maanden kruipt nog helemaal niet. Beweeglijk is hij trouwens zeker wel. Met hoe hij op het moment tijgert, kun je echter niet achter de krab aan. Maar daar komt grote zus om de hoek kijken. Samen hebben ze hier veel plezier van. En als de krab toch zijn kant op komt, reikt hij er wel naar. En als de krab niet snel genoeg is, beland één van zijn scharen steevast in zijn mond. Erg fijn dus dat de scharen wel bewegen, maar niet echt knijpen en stoppen met bewegen zodra er iets tussenkomt.

 

Nog te verschijnen in deze reeks:

Ze zijn al geschreven, dus ik kan ze gerust aankondigen. 😉

Speelgoed voor een baby van zes maanden #2 De kinderboeken hoek
Speelgoed voor een baby van zes maanden #3 Ballen voor baby’s

 

Dit is waar Bas momenteel mee speelt. Heb jij nog tips voor mij wat betreft interactief speelgoed voor een baby van zes maanden?

 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Die krab ziet er leuk uit! Ik zal mijn ogen open houden voor dat ding. Ian is nu 10 maanden en is gek op ballen. Kruipt er naartoe, slaat er tegenaan enzovoorts. Ik ben benieuwd wat je gaat bloggen in #3

    Herkenbaar, eerst alleen houten speelgoed willen en daarna steeds meer plastic haha.

    • De krab is echt leuk! Het is niet voor haar leeftijd, maar ook Mila vind ‘m geweldig. Denk dat er wel wat leuks voor Ian tussen zit in #3! 🙂

  • Plastic speelgoed van V-tech en Little Tikes heb ik hier ook liggen, maar eigenlijk vind ik houten speelgoed veel leuker. Mooier om te zien in ieder geval. Maarja, die spelen weer geen geluidjes af en hebben geen lichtjes.

    • Hout is inderdaad vaak mooier om te zien. 🙂 Het valt me op dat het de kinderen niets uitmaakt. Ze pakken waar ze zin in hebben, het ene keer dit en het andere keer dat. Ach, zo krijgen ze het beste van beide werelden mee denk ik maar.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond