Home » Review Speelboerderij De Vossenberg

Review Speelboerderij De Vossenberg

review speelboerderij de vossenberg

Ballenbakken, speelfabrieken, binnen speelparadijzen. Ik heb er niet veel ervaring mee. Ik herinner me de eerste keer nog heel goed. Een woensdagmiddag in een schoolvakantie kwamen wij op het lumineuze idee om zo’n ballentent te bezoeken. Een slechtere timing kun je niet hebben vermoed ik. Daar stonden we dan. Met een dreumes, die weliswaar wel kon lopen, maar die echt niet opgewassen zou zijn tegen het kindergeweld waar we op uitkeken. Met open mond hebben we er naar gekeken en besloten meteen rechtsomkeer te maken. Zo’n anderhalf jaar later durfden we het weer aan. Hoewel het een geslaagde dag was, bleef het hierbij. Ik ben gewoon geen fan.
 
Lees ook: Weekend tip: Zelf je groenten oogsten
 

Vakantie

 
We zijn net terug van een vakantie in Brabant. Zoals het je ongetwijfeld is opgevallen zijn de afgelopen weken niet geheel zonovergoten geweest. Meer dan jammer vind ik het niet, het hoort bij een vakantie in Nederland. Wel bleek het lastig om een baby en een spring in het veld van een peuter in een caravan (de voortent hield het helaas niet droog) te vermaken zonder een scherm. Tijdens zo’n regenachtige dag besloten we dan ook dat het hoog tijd was voor een nieuwe ballenbak ervaring. Achteraf hadden we wederom kunnen weten dat we niet de enige zouden zijn die dit had bedacht. Laat ik het erop houden dat er net zoveel mensen werden toegelaten als er vertrokken. Zo druk was het. We maakten weer rechtsomkeer.
 

Binnenvertier

 
Toen het weer enkele dagen later opklaarde, maar het buiten nog steeds wat drassig was, zochten we weer binnenvertier en togen opnieuw naar De Vossenberg. De timing was ditmaal beter. Mila vond meteen haar weg en wij namen plaats. Ik keek eens om me heen en daar werd ik eigenlijk wel blij van.
 
review speelboerderij vossenberg
 
Lees ook: De Efteling; een dag vol heerlijke clichés
 

Review De Vossenberg

 
Speelboerderij De Vossenberg doet duidelijk zijn best voor jong en oud. Kinderen zijn snel tevreden vermoed ik, maar het zijn de ouders die de lange zit moeten doorstaan. Hoe fijn is het dan dat er een bierkaart is voor de liefhebbers. En een uitgebreide menukaart waar meer op staat dan een kan ranja, patatjes en tosti’s. Sterker nog, je kunt er zelfs een biefstukje nemen of een mootje zalm. Zoals gezegd, mijn ervaring met deze speelplekken is zeer beperkt, maar volgens mij tref je dit niet overal.
Terug naar de kinderen. Want wat kunnen die er een hoop doen. Uiteraard staan er de verwachtte speelkooien met de nodige hindernissen die de kinderen graag nemen. Er staat een grote speelkooi voor de 3+ kindjes, maar ook een kleinere. Bas heeft zich hier prima vermaakt.
 
dreumes in een ballenbak
 

Knutselzolder

 
Wat is een boerderij zonder speelzolder?! Ik volgde het getik van hamertjes en trof tot mijn verbazing een speel- en knutselzolder waar sommige kindjes druk doende waren om bijvoorbeeld een vogelhuisje te timmeren. Ook was er een ruimte waar je met hele grote bouwblokken aan de slag kon. Wat mij betreft een hele grote pluspunt. En te zien aan alle kleine enthousiaste bouwers valt de zolder in de smaak.
 
knutselzolder vanknutselzolder van speelboerderij Vossenberg
 
Lees ook: Julianatoren; een te gek dagje uit
 
knutselzolder van speelboerderij Vossenberg
 

Buiten

 
Was er binnen al veel te doen, buiten was er mogelijk nog meer. Speeltoestellen, een zandbak en trampolines. Op een klein terreintje ernaast was er zelfs een fietscrossbaan aangelegd voor de durfals.
 
crossbaan met mountainbikes
 
Onder toezicht van een medewerker kunnen de kinderen rondjes crossen op de mountainbikes die daarvoor tot hun beschikking staan.
Ook de hersentjes worden op een speel/dansmat aan het werk gezet. Van simpelweg tegen elkaar dansen waarbij de ‘computer’ een winnaar aanwijst, tot best wel moeilijke rekensommetjes oplossen. Antwoorden kun je geven door op het juiste cijfer te gaan staan. Al zullen niet veel kindjes de wortel van 64 weten vermoed ik. Mila vond het allemaal best en danste en sprong erop los.
Op Speelboerderij De Vossenberg kun je je gerust een dagje vermaken.

Speelboerderij De Vossenberg
Tilburgsebaan 42 te Gilze
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond