Home » Sparen voor je kind

Sparen voor je kind

In deze blog lees je hoe wij het sparen voor onze kinderen hebben ingericht en wat de mogelijkheden op het gebied van sparen voor je kinderen zijn.

Misschien ben jij er al maanden of zelfs jaren mee bezig, of misschien ben je juist nu aan het oriënteren wat gangbaar is rondom sparen voor je kind. In deze blog lees je hoe wij het sparen voor onze kinderen hebben ingericht en wat de mogelijkheden op het gebied van sparen voor je kinderen zijn.

Kinderspaarrekening

Onze kinderen zijn alweer tien jaar oud en dus hebben wij al een hele tijd geleden een kinderspaarrekening voor de kinderen geregeld. In die tijd waren de spaarrentes natuurlijk nog heel mooi en hebben wij een mooie kinderbonusspaarrekening geopend. Iedere 5 jaar krijgen ze een mooie bonusrente van vijf procent, tot en met hun 18e. Daarnaast zien we ondanks de lage spaarrentes bij de kinderspaarrekeningen nog wel spaarrentes. Wel vrijwel allemaal onder de 0.50%, maar het is in ieder geval toch nog een klein extraatje.

Deposito

Een deposito, ook wel een spaardeposito genoemd, is eigenlijk ook gewoon een spaarrekening, maar dan met de afspraak dat het geld voor een bepaalde periode vast staat. Je kunt in sommige gevallen, bij sommige banken, wel geld inbrengen op de rekening, maar je mag het er niet vanaf halen. Bij de meeste banken is het overigens gewoon een vast bedrag dat je erop zet en dus niet meer mag verhogen of verlagen. Wil je dat toch echt, dan betaal je een boete.
Waarom je zou kiezen voor een spaardeposito is simpel: je krijgt een hogere spaarrente op dit soort rekeningen.

Sparen voor later

Waarom eigenlijk sparen? De meeste ouders kiezen ervoor om te sparen voor de kinderen zodat er een potje ontstaan waar bijvoorbeeld de studie van betaald kan worden, een rijbewijs, een (deel van een) huis en ga zo maar door. Er zijn ook ouders die ervoor kiezen om een spaarrekening op te bouwen die vervolgens op de 18e verjaardag aan het kind gegeven wordt, om vrij te besteden. Denk aan het maken van een verre reis, maar de kans is dan natuurlijk ook aanwezig dat (een deel van) het geld opgaat aan zaken waar je zelf als ouder nier perse voor had gekozen.

Hoeveel sparen voor je kind?

Dan de laatste vraag, want hoeveel geld zou je nu eigenlijk ongeveer moeten sparen voor je kind? Daar is niet één antwoord op te geven, want dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van je eigen situatie en wat je kunt missen. Kijk dus vooral daar naar, en niet teveel naar richtlijnen en wat ‘moet’.



••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 



Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond