Home » #SOSfamilietag; omdat familie niet vanzelfsprekend is

#SOSfamilietag; omdat familie niet vanzelfsprekend is

Familie, geen maand waarin familie meer centraal staat dan december. Naar de invulling van de feestdagen is menig onderzoek gedaan. De meeste mensen brengen deze dagen het liefst door met zijn naasten. Toch wordt er volgens mij soms opgezien tegen het reizen met de kinderen van hot naar her. De foute grappen van ome Piet. Of de natte zoenen van tante Betsy. En ondanks dat we er, dankzij een portie feestdagen stress, soms tegenop zien blijkt vaak dat we het toch wel erg leuk vinden. Wij mensen zijn niet voor niets kuddedieren. Uitzonderingen zijn er altijd, maar wij gedijen het best met een groep mensen om ons heen, onze kudde zo je wilt. Dit kunnen vrienden zijn, je familie en/of je gezin. Iedereen heeft het nodig om zich geliefd te voelen en ook zelf liefde te geven.
 

SOS Kinderdorpen

 
En als ik je nu eens vertel dat er veel kinderen zijn die niet de luxe hebben om te klagen over zijn of haar familie. Kinderen voor wie familie niet vanzelfsprekend is. Simpelweg omdat ze die niet hebben. Dat brengt je, al dan niet verplichte, invulling van de kerstdagen in een ander licht, nietwaar?! Gelukkig is daar SOS Kinderdorpen. Onlangs wijdde ik al een blog aan deze non profit organisatie. Familie staat centraal voor ze. Dit kan de eigen familie zijn. In dat geval bieden ze een familieversterkend programma, waarin het bewuste gezin de nodige ondersteuning krijgt. Denk aan basisbehoeften en het geven van opvoedcursussen. Soms is er ook geen familie. In dat geval wordt er gezorgd voor een nieuw thuis in een SOS Kinderdorp. Ook een nieuw liefdevol thuis is namelijk familie. Om van familie te spreken hoeft er immers niet perse sprake te zijn van een bloedband.
 

 

#SOSfamilietag

 
Omdat familie zo belangrijk is voor SOS Kinderdorpen is er speciaal voor deze dagen de #SOSfamilietag bedacht. Om stil te staan bij je eigen familie of de mensen die voor jou als familie voelen. Ik heb zowel een fijne familie als schoonfamilie. Toch ga ik in deze tag, om meerdere redenen, stilstaan bij mijn gezin. Ook die zijn immers familie!
 

Kun je jouw familie omschrijven?

 
Samen met Benjamin heb ik 2 kinderen. Bas is 14 maanden en Mila 4 jaar. Ook ben ik op dit moment zwanger van ons derde kindje dat we in januari verwachten.
 

Beschrijf in één woord wat familie voor jou betekent.

 
Mijn gezin is mijn alles! Het is thuis. Mezelf zijn en me geliefd voelen.
 

Hoe vaak zie jij jouw familie?

 
Elke dag uiteraard.
 

Wat maakt jouw familie bijzonder?

 
Juist het doodgewone, we zijn niet bijzonder. Bijzonder gewoon dat wel! We hebben het fijn samen.
 

Wat is je verdrietigste familieherinnering?

 
Vorig jaar overleed onze hond. Ze is nog maar 4, maar de oudste mist hem nog steeds. Dat had ik niet verwacht. Naast het daadwerkelijk overlijden van hem, zijn de momenten dat zij er verdrietig om is, erg naar.
 

Wat is jouw mooiste familieherinnering?

 
De geboorte van mijn dochter, Mila. Ze maakte van mij een moeder. Van ons als stel een gezin.
 

 

Wie uit de familie laat jou het meest lachen?

 
Bas! Zonder twijfel. Van vertedering dan. Maar ze laten me eigenlijk allemaal lachen. Samen met Benjamin kan ik het hardst lachen om de meest idiote dingen. Meestal om onszelf en onze blunders. Hij heeft droge humor en is heel adrem. Ik hou ervan! Mila heeft de leukste versprekingen en ook maakt ze nu bewust grapjes waar we uiteraard verplicht om moeten lachen. Tot slot vind ik mezelf soms ook erg grappig, haha.
 

Hebben jullie een geliefd familierecept?

 
Nee, niet echt eigenlijk. Wel vind ik de gehaktballen van Benjamin erg lekker. Ik heb ze nog nooit lekkerder gegeten.
 

Wat zou jij in 2017 het liefst met de familie willen doen?

 
Ons gewone leventje voortzetten, genieten van elkaar en de luxe van het hebben van elkaar. In 2017 wordt ons gezin uitgebreid en zijn we met z’n vijven. Daar kijk ik enorm naar uit.
 

Wat is jouw familiewens voor 2017?

 
Ik gun iedereen de luxe van een ome Piet met foute grappen en tante Betsy met haar natte zoenen.
 

Wat is jouw familiewens voor 2017?

 
 
 
Het spreekt voor zich dat ome Piet en tante Betsy fictieve personen zijn. 😉 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond