Home » Soms komen (DISO) dromen uit

Soms komen (DISO) dromen uit

Door Sanne |Vroeger toen ik nog een klein meisje met dikke brilglazen en een bloempotkapsel was, kon je me niet echt blij maken met snoep. Dus ook niet met een snoepwinkel. Ik was veeeeeeel liever in een boekenwinkel, en wat later in een gamewinkel. En ik haat shoppen, weet ook niet wat er mis is gegaan qua vrouw zijn. Ik haal wat ik nodig heb in snelwandeltempo, erger me links en rechts aan wat mensen, en ga weer naar huis. Of, nog beter, ik shop online. Top.

Soms komen DISO dromen uit

Verwende prinses

Toen ik mijn eerste doekje kocht, was dat gewoon online. Want da’s handig. Ik ging er ook nog vanuit dat een goedkoop katoentje wel prima zou zijn. Is het ook vast wel, hoor. Maar tegenwoordig ben ik geëvolueerd in een verwende prinses. Qua doekjes dan. Misschien ook met andere dingen, maar daar hebben we het maar niet over. Want wat zijn er veel blends, kleuren, soorten, maten en merken! Eén grote snoepwinkel is het. Als je van snoep zou houden. En van winkels. En shoppen.

Wereldwijde web

Gelukkig heb ik het niet over een stenen winkel waar ALLES te koop is, want daar zou ik prima kunnen wonen. Moet dan ook wel want een huis kan ik dan niet meer betalen. Maar ik heb het over de wondere wereld van het wereldwijde web. En dan met name de Facebook groepen. Want als je denkt dat je wel tevreden bent met je doekje, ga dan vooral niet spieken op Facebookgroepen van de diverse merken of tweedehands draagdoeken.

Oh, even tussendoor, HEADS UP: een tweedehands draagdoek is in 99% van de gevallen NIET (veel) goedkoper dan een nieuwe. Ze behouden aardig hun waarde.

Dan weet je dat. Niet dat je teleurgesteld bent of zo. Maar een ingedragen doek is in 99% van de gevallen ook fijner dan een nieuwe. En ik ben lui, ik wil niet hard moeten werken om een doek met bijvoorbeeld linnen in te ‘breken’. Zuuk ik nie. Dus ik koop heeeeel vaak tweedehands. Dat tientje goedkoper is dan mooi meegenomen.

Op is op

Oh! En en en: vrijwel alle doeken van HE (High End) doeken zijn Limited Edition. Op is op. Allemaal. En da’s nogal vervelend als je, net als ik, gewoon een trage miep bent die ze pas na een aantal maanden ontdekt. Allang uitverkocht. Sure. Tuurlijk. Of natuurlijk als je nèt te laat bent, of geen invoice hebt weten te bemachtigen. Mary-Lou schreef over dat laatste een goed stukje 😉

Afijn, je bent he-le-maal verliefd geworden op een doek. Maar uitverkocht. Dus tranen, depressie, chocolade, je kent het wel.
Er is een oplossing! Open Facebook en zoek naar groepjes gericht op dat specifieke merk. Zowel Nederlands als Internationaal. Al is het Russisch of Egyptisch. We doen niet moeilijk als het om een doekje gaat he. Heel rationeel wel. Want zo zijn draagmama’s op zoek naar hun DISO (Desperately in Search Of). Compleet voor rede vatbaar. Echt.

DISO

In die groepjes kun je natuurlijk zoeken op de naam van DE DOEK. Als ie daar te koop staat: mooi! Zet onder de advertentie per direct ‘PM’ en ga de desbetreffende moeder op overtuigende wijze verbaal te lijf via de Facebook chat. Oftewel: onderhandelen maar.

Staat hij niet te koop? Niet getreurd. Iedere groep heeft een album waar je je ISO/DISO kunt plaatsen. Plaats daar een emotionele oproep, tranen, foto’s, alles, mbt je DISO. Of, wat meer geaccepteerd schijnt te zijn, gewoon lekker kort en krachtig: DISO Merk, naam, maat. Evt hartje erbij. Of twee hartjes als je in een dolle bui bent. En afwachten maar. Hopelijk krijg je gauw een PM van iemand die hem aan je wil verkopen. Ook DISO dromen komen soms uit.

Grasduinen

Kijk daarna voor een Zen momentje lekker rond op de betreffende Facebook groep. Beetje grasduinen tussen de doekjes. Die is mooi. Die ook. Da’s niet mijn ding. Ook leuk. Oh! Welke is dat? Oh wauw. Mooi. Flieft. Hebbuh! Oh nee, doe het niet Sanne. Niet doen. Echt niet.
‘Lieve mensen…. DISO, maat 4,5,6,7’

Shit.
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond