Home » Sollicitatietips 2018; Dromen. Durven. Doen.

Sollicitatietips 2018; Dromen. Durven. Doen.

sollicitatietips

Door Sarah | Het vinden van een nieuwe baan is niets minder dan het najagen van dromen. Als je die ene vacature hebt gezien waar je hart sneller van gaat kloppen, is het tijd in actie te komen. Maar… met talloze afgestudeerden die solliciteren op een baan, moet je manieren vinden om ervoor te zorgen dat jouw sollicitatieformulier de aandacht van recruiters trekt. Lees deze eenvoudige sollicitatietips zodat je zeker weet dat je goed zit.

De eerste stap is om de basisbeginselen goed te krijgen. Zorg ervoor dat je volledig bent en dat alle extra documenten worden bijgevoegd, zoals je CV. Maar gezien de felle concurrentie voor die ene vacature moet je verder gaan dan dit.

sollicitatietips

Doe onderzoek

Stap in de schoenen van Sherlock Holmes. Je maakt altijd een goede indruk als je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf waar je op solliciteert. Ga verder dan een vluchtige blik op hun website: win zoveel mogelijk informatie in over de organisatie en de huidige projecten, bekijk het nieuws en eventuele problemen in de sector. Zoek ook uit wie de concurrent is van het bedrijf. Even bladeren door de social-mediakanalen van het bedrijf levert vaak ook veel informatie op. Verwerk deze kennis subtiel in de antwoorden tijdens het sollicitatiegesprek of verwijs ernaar in je sollicitatiebrief. Denk ook breder dan die ene baan, als je bijvoorbeeld zoekt op ict vacatures vind je talloze banen en specialisaties binnen dit vakgebied, die je weer op hele nieuwe ideeën kunnen brengen.

Vaardigheden en ervaring in de vacature

Het is heel belangrijk dat je de functie-eisen en gewenste profiel aandachtig leest. Geef specifieke voorbeelden in je brief, die aantonen wanneer je de ervaring hebt opgedaan of die vaardigheid hebt gebruikt. Wees niet te vaag en verspil geen ruimte aan het schrijven over vaardigheden die niet relevant zijn voor de baan.

Durf je persoonlijkheid te tonen

Praat met passie over de rol of sector waarin de organisatie werkt. Bespreek de vaardigheden en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie, stages en stages, in je deeltijdbaan, tijdens vrijwilligerswerk, in je universiteitsclub of tijdens een tussenjaar. Als je het kunt relateren aan de functie-eisen, dan is het de moeite van het vermelden waard. Daarnaast is het goed om zelfverzekerd over te komen, dus zorg ervoor dat je antwoorden positief zijn.

Controleer spelling opnieuw

Lees je motivatiebrief nogmaals door om ervoor te zorgen dat de spelling en grammatica perfect zijn. Vraag een vriend, familielid of loopbaanadviseur om het ook door te lezen. Ongeacht hoeveel tijd je aan een brief hebt besteed, als er fouten in de spelling of grammatica’s zijn, zal het onzorgvuldig lijken en je kans om uitgenodigd te worden niet zo groot meer zijn.

Verzend de mail alleen als je alles dubbel hebt gecontroleerd en tevreden bent. Succes!

Deze sollicitatietips worden je aangeboden door Adzuna.nl. Uitgelichte foto vrouw achter laptop via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond