Home » Snel wat kilo’s kwijt? Niet altijd verstandig!

Snel wat kilo’s kwijt? Niet altijd verstandig!

Zitten je broeken net een beetje te strak en wil je graag snel wat kilo’s kwijt? Joe moet je het dan aanpakken, een paar kilo’s blijvend kwijtraken?

Zitten je broeken net een beetje te strak, of geeft de weegschaal een getal aan waar je niet blij van wordt, dan is de kans groot dat je graag snel wat kilo’s kwijt wilt raken. Maar is dat ook altijd de beste keuze? Is dat de manier waarop je deze kilo’s echt kwijt kunt raken, of loop je het risico dat ze er net zo snel als je bent kwijtgeraakt ook gewoon weer aan zitten? En hoe moet je het dan aanpakken, een paar kilo’s blijvend kwijtraken?

Neem er de tijd voor, ze zaten er ook niet binnen 1 week aan

Het kan gaan om een kilo of twee die je net een beetje dwars beginnen te zitten, maar ook om meer, tien, twintig misschien. Om te kijken wat een gezond gewicht voor je is, kun je je BMI berekenen. Hoe dan ook, je bent zwaarder dan je zou willen, en je wilt deze overtollige kilo’s kwijt. En liefst snel een beetje. Hoe pak je dat aan?

De belangrijkste stap is het woordje ‘snel’ weglaten. De kilo’s zijn er ook niet binnen een paar weken bijgekomen, dus ga er ook niet vanuit dat je ze binnen zo’n korte periode kwijtraakt. Niet voor lang in ieder geval. Het klinkt vervelend, maar juist kilo’s die je wat minder makkelijk kwijt bent geraakt blijven vaak ook weg, terwijl verloren kilo’s na een crashdieet er snel weer aan zullen zitten. Gezond afvallen betekent vooral afvallen met het oog op de toekomst. Afvallen op een manier waarop de kilo’s ook echt weg zullen blijven. Dat is tenslotte wat je wilt, iedere paar maanden opnieuw op dieet moeten is ook niet prettig.

Hoe zorg je dat ze wegblijven?

Om blijvend af te vallen, zal je je levensstijl wat moeten aanpassen. Twee weken heel hard sporten en weinig eten leidt misschien tot tijdelijk, maar zeker niet tot blijvend gewichtsverlies. Alleen als je structureel wat meer gaat bewegen en wat minder gaat eten, ben je bezig met een blijvend lager gewicht.

Betekent dat dat je levenslang op dieet moet? Nee, zeker niet. Soms is alleen het inbouwen van wat meer beweging al genoeg om langzaam maar zeker kilo’s kwijt te raken en deze nooit meer terug te zien. Dat betekent niet dat je verplicht naar de sportschool moet, afvallen met wandelen kan ook.

Eet je structureel te veel of te ongezond, dan gaat alleen wandelen het probleem niet volledig oplossen. Het helpt als je dan wat gezondere keuzes maakt, of wat kleinere porties eet. Snoepen mag zo nu en dan nog best, maar niet gedachteloos en al te vaak. Geen dieet, gewoon net wat beter op je eetgewoontes letten en een beetje extra bewegen. Op die manier vliegen de kilo’s er misschien niet binnen een paar weken af, maar zet je wel belangrijke stappen richting een blijvend gezond gewicht.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond