Home » Smartphonefotografie: hoe orden je je honderden foto’s?

Smartphonefotografie: hoe orden je je honderden foto’s?

Smartphonefotografie: hoe orden je je honderden foto's?

We zitten in een tijd waarin vrijwel iedereen veel foto’s maakt. We hebben allemaal direct een camera bij de hand die in onze smartphone zit verwerkt. Vooral als je jezelf een beetje verdiept in de werking van de camera kun je er prachtige foto’s mee maken.

Waar ik ben, is mijn telefoon. Dit maakt dat ik vrijwel 24 uur per dag een kwalitatief prima camera bij de hand heb…waardoor ik onwijs veel foto’s maak. Ze zijn wel erg uiteenlopend qua onderwerp overigens: van foto’s van mijn kinderen tot foto’s van onzinnige dingen of foto’s van wat ik aan het koken ben.

Een wolk vol foto’s en dan?

Mijn streven is dat ik eenmaal in de maand al mijn foto’s wil ordenen en opslaan in mappen met de juiste maand en jaartal. Helaas haal ik dat streven bijna nooit. Met als gevolg dat ik, wanneer ik er eindelijk wel aan begin, heel veel foto’s moet uitzoeken. De onzinnige, minder goed gelukte of niet leuke foto’s gooi ik direct weg. De prachtige plaatjes en leuke foto’s van met name mijn kinderen bewaar ik. Maar…ik bewaar ze om er vervolgens niets mee te doen, terwijl ik wel enorm van foto’s en fotoboeken hou. Maar ik heb door de jaren heen echt teveel foto’s verzameld. Zoveel, dat ik geen begin weet te maken om me door die wolk vol foto’s te gaan werken. Nu de donkere dagen er weer aankomen heb ik het weer op mijn to-do-list gezet. En weet je, deze keer ga ik echt een begin maken!

Smartphonefotografie: hoe orden je je honderden foto's?
Foto op acrylglas, besteld bij Bestecanvas.nl

De keuze is reuze!

In mijn zoektocht naar een efficiënte manier om me toch maar door die enorme hoeveelheid foto’s te gaan werken, kwam ik online zo ontzettend veel leuke fotoproducten tegen. Veel producten waren voor mij nog nieuw, maar sommige producten gaan al wat langer mee. Ik weet nog wel toen ik ging samenwonen, toen was een foto op canvas vrij nieuw en helemaal hip. Wij hadden enkele canvassen in huis hangen van onze honden. Als ik nu naar onze huiskamer kijk, hangen daar nu diverse soorten afdrukken van foto’s. Dus niet alleen maar een foto op canvas, maar ook een mooie grote foto in een grote zelfgemaakte lijst, foto’s op hout en sinds kort dus een foto op acrylglas, die ik bestelde bij Bestecanvas.nl (zie de foto hierboven van mijn twee knappe mannen!). Super bijzonder dat dit tegenwoordig allemaal kan!

Zelfs een mondkapje met foto!

Tegenwoordig kun je trouwens op vrijwel elk product wel een foto laten afdrukken. Zo zag ik dat je bij Bestecanvas.nl zelfs een mondkapje met foto kunt laten bedrukken! Erg leuk als je tóch een mondkapje moet dragen en deze dus wil personaliseren. Of wanneer je als bedrijf je medewerkers van een mondkapje met bedrijfslogo wil voorzien.
Bestecanvas.nl heeft trouwens sowieso veel leuke producten: vooral een bedrukt fotodeken staat bij mij bovenaan mijn wensenlijstje voor Kerst!

mondkapje met fotoafdruk

Ik ben trouwens heel benieuwd wat jullie doen met alle foto’s die jullie maken? Orden jij ze wel maandelijks? Mocht jij daar net als ik ook mee worstelen, dan zijn deze tips voor het ordenen van je foto’s wellicht handig!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond