Home » SmartGames Shooting Stars – Review

SmartGames Shooting Stars – Review

Shooting Stars in een uniek puzzelspel voor één speler waarbij de cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd met 80 opdrachten van makkelijk tot moeilijk. Kun jij een afbeelding nabouwen door de blokken op elkaar te stapelen of ga je sterretjes zien? Wij hebben dit spel uitgetest en vertellen je graag meer over dit puzzelspel van SmartGames!

SmartGames Shooting Stars

Shooting Stars is een één speler spel vanaf 6 jaar en ouder en de nieuwste toevoeging aan de Classic Games collectie van SmartGames. Deze collectie bestaat uit 12 verschillende spellen waarbij het stimuleren van cognitieve vaardigheden centraal staat.

smartgames spellen

Shooting Stars stimuleert cognitieve vaardigheden

Zoals hierboven genoemd stimuleer je cognitieve vaardigheden door het spelen van Shooting Stars. Je kunt hierbij denken aan: 

  • Logisch nadenken
  • Probleemoplossend denken
  • Ruimtelijk inzicht
  • Flexibel denken
  • Planning

In de doos vind je 4 dubbelzijdige blokken met gekleurde sterren, een boekje met 80 opdrachten van starter tot master en de bijbehorende oplossingen.

smartgames spellen

Hoe speel je SmartGames Shooting Stars?

Kies een challenge uit het boekje. Je kunt kiezen uit 4 verschillende moeilijkheidsgraden: 

  1. starter
  2. junior
  3. expert
  4. master

Stapel vervolgens de blokken op elkaar om dezelfde constructie te krijgen als op het plaatje van de challenge in het boekje. Pas op, de kleuren van de sterren veranderen wanneer je de blokken keert of omdraait. 
Er is maar één goede oplossing. Kun je er niet uitkomen, dan kun je achter in het challenge boekje de juiste oplossing vinden. 

Onze meid wordt in oktober zes jaar en gaat na de zomervakantie naar groep 3. Leia is een dametje die gek is op leren en naar school gaan. Bij langdurige vakanties zoals de zomervakantie, merken wij keer op keer dat zij die uitdaging heel erg mist. Door o.a. de aanschaf van de spellen van SmartGames kunnen wij haar die uitdaging toch blijven bieden.
Shooting Stars is perfect voor kinderen (en volwassenen) die houden van puzzelen. Aan de hand van een voorbeeld dient de speler de afgebeelde vorm met de beschikbare stukken na te maken. Op papier klinkt dit makkelijk, ware het niet dat de kleuren van de sterren die op de stukken afgebeeld staan van kleur veranderen als de stukken gekanteld worden. Zo is er nooit in één oogopslag duidelijk welk stuk waar hoort, en is het gegarandeerd puzzelen geblazen voor jong en oud.

SmartGames Shooting Stars - Review

De verschillende uitdagingen

De 80 uitdagingen zijn onderverdeeld in vier verschillende niveaus waarbij de uitdagingen per niveau oplopen in moeilijkheidsgraad.

– 20 Starter uitdagingen

Bij dit niveau moet de speler gebruik maken van twee of drie stukken om het voorbeeld na te maken, welke dit zijn moet de speler zelf uitvogelen.
Dit is de ideale manier om het spel, en de mechanismen van de veranderende kleuren, goed onder de knie te krijgen.

– 20 Junior uitdagingen

Deze opdrachten zijn een stuk uitdagender dan die van het Starterniveau, mede doordat hier gebruik gemaakt moet worden van alle vier de stukken.
Zowel bij het Starter als Junior niveau wordt op het voorbeeld exact afgebeeld waar de verschillende kleuren sterren moeten komen.

– 20 Expert uitdagingen

De Expert uitdagingen gaan weer een stapje verder, hierbij moet namelijk niet alleen de afgebeelde vorm nagemaakt worden, maar moet er ook voor gezorgd worden dat elke Shooting Star een gele kleur heeft. Ook wordt er in het voorbeeld niet meer aangegeven waar de Shooting Stars zich moeten bevinden.

– 20 Master uitdagingen

Als laatste zijn er de Master uitdagingen. De te maken vormen zijn complexer en, net zoals bij de Expert uitdagingen, is het niet meer zichtbaar waar de gekleurde Shooting Stars moeten staan. De enige hints die je nog krijgt zijn de vorm, en bijvoorbeeld het aantal blauwe en rode sterren die nagemaakt moeten worden.

Lekker puzzelen!

Samen met onze dochter hebben we de Starters uitdagingen helemaal af kunnen ronden, en bevinden we ons nu ongeveer halverwege de Junior uitdagingen. De tijd die onze meid nodig heeft per uitdaging is sterk gegroeid, waaruit op te maken is dat de moeilijkheidsgraad van de uitdagingen mooi opgeschaald wordt. Ze merkt zelf ook dat ze er meer tijd voor nodig heeft, waardoor ze er wel steeds gebrand op is om toch nog even een uitdaging te voltooien. Wanneer dit niet lukt loopt ze er uiteindelijk bij weg, om het even later opnieuw te proberen.

Wij als ouders hebben het geschopt tot de Master uitdagingen. Oke, we hebben het dan wel voornamelijk samen gedaan maar toch. Opgelost is Opgelost. Nu alleen de laatste 15 opdrachten en we kunnen onszelf Shooting Stars Master noemen. Ook al is dit spel specifiek gemaakt voor één speler, het was voor ons als ouders prima om samen te spelen. De ander proberen te overtuigen dat jij de oplossing gevonden had, maar na het opstapelen van de stukken er achter te komen dat je toch fout zat zorgt voor hilarisch frustrerende momenten samen!

SmartGames Shooting Stars - Review

SmartGames Shooting Star Facts

SmartGames Shooting Stars - Review

Lees ook: SmartGames Brain Train••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Geschreven door
Cassandra
Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond