Wat is het koud, soms zelfs waterkoud! Enkele weken geleden plaatste ik daarom een blog met draagjassen en vesten. Een vervolg hierop lijkt me wel gepast. Alleen nu met onder andere slofjes voor in de draagdoek of draagzak. Speciaal om de voetjes van onze kindjes warm te houden. Laat ik allereerst beginnen met de waarschuwing dat de zogenaamde onesies of broekjes met voetjes eraan vast niet geschikt zijn voor in de doek of drager. Er komt namelijk spanning op de voetjes te staan die deze in een onnatuurlijke houding kunnen duwen.
 

Slofjes

 
Maar wat is dan wel geschikt? Voor de minder koude dagen zijn dikke (eventueel wollen) sokken, zoals die van Soxs, prima. Voor de koudere dagen vond ik zelf slofjes met klittenband ideaal toen Bas wat kleiner was. Je kent het vast wel. Baby in de doek op de buik en nog aardig geknoopt ook. Maar dan moet je naar de wc, ben je je eigen schoenen of die van de baby vergeten aan te doen. Met de klittenband slofjes lukte het me om die aan te doen terwijl de baby in de doek zat. Wat de wc betreft… gewoon gaan, maar vergeet je bungelende staarten niet. 😉

Mijn slofjes waren van Lodger, maar er zijn nog meer slofjes die volgens mij uitermate geschikt zijn. Ik zet er enkele op een rijtje.

•Zacht, praktisch en comfortabel; dat zijn Melton slofjes zeker. Door een handig aansluitkoordje zijn ze moeilijk uit te trappen.
•Een lust voor het oog zijn deze schoentjes met een flexibele zool van Liliputi. Ze zijn niet de goedkoopste, maar dat is niet verwonderlijk aangezien ze van echt leer gemaakt zijn en gevoerd met wol.
•Liliputi heeft nog meer moois. Zoals deze softshell slofjes die speciaal voor het dragen gemaakt zijn. Waterafstotend en winddicht inclusief een aanrijgkoord klinkt inderdaad ideaal om de voetjes buiten warm te houden.
•De Aapie babyslofjes zijn sportief en zien er erg stoer uit. Door het zachte leer en suede antislip zool zijn ze ook uitermate geschikt voor de eerste stapjes. Door de warme voering ook geschikt voor buiten. Nu Bas wat ouder is, gaat mijn voorkeur uit naar dit soort slofjes met een elastieken band.
 


 

Babylegs

 
Een product wat ik uit mezelf nooit gekocht zou hebben, zijn babylegs. In mijn mysterybox zat een leuk paar en wat ben ik blij met ze. Babylegs zijn een soort van beenwarmers speciaal voor de babybeentjes. Verkrijgbaar in allemaal leuke printjes die zowel voor jongetjes als meisjes geschikt zijn. Er zijn een aantal merken draagdoeken die een eigen lijn babylegs op de markt hebben gebracht. Super leuk om hiermee te matchen. Voor zover ik weet zijn er in elk geval van Kokadi en Hoppediz een paar te koop. De babylegs zijn prima te gebruiken in combinatie met de slofjes en ook op de fiets gebruik ik ze. Ideaal om dat strookje blote huid wat je vaak krijgt als de broekpijpjes opstropen te bedekken.
 


 

Laarsjes

 
Tot slot ging ik nog op zoek naar wat leuke laarsjes. Laarsjes blijven toch het ultieme winterschoeisel.

•De Bobux laarsjes zijn net als het andere schoeisel gemaakt van zacht en buigzaam materiaal. Bijkomend voordeeltje is het 100% ECO leer en suede voering. Door dat laatste zijn ze trouwens ook in de zomer prima te dragen.
•Deze Shoesme slofjes zijn toch wel bijzonder te noemen. Zacht leren sloffen met een katoenen sok eraan vast. Wel eerst de schoentjes aandoen voordat de doek wordt geknoopt. Achteraf gaat vrees ik niet lukken. 😉
•Zijn het moonboots? Is het een knikkerzak? Nee! Het zijn de Stonz booties. Opvallend zijn ze zeker te noemen. Mooi vind ik ze niet, maar lekker warm zullen ze ongetwijfeld zijn. De ruime keuze aan verschillende printjes vind ik overigens een pluspunt.

Ik heb nu een kleine selectie gemaakt van wat je je kind aan zou kunnen doen in de draagdoek of draagzak voor warme voetjes. Uiteraard kan er nog zoveel meer. Hou in gedachten dat een zachte zool en warme voering belangrijk zijn. En dan is het een kwestie van je smaak en portemonnee laten spreken.
 
 
 

Wat doe jij je kleintje aan in de doek of drager?

 
 
Uitgelichte foto: draagmoeder in de sneeuw via Shutterstock
Dit artikel bevat affiliatelinks
 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 %d bloggers liken dit: