Zoeken
Zoeken
Slide Quest; een coöperatief spel
Home » Slide Quest; een coöperatief spel

Slide Quest; een coöperatief spel

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Slide Quest is een spel waarnee je met elkaar moet samenwerken om te winnen. Dat geeft altijd wel een leuke dimensie aan een spel vind ik. Omdat het spel geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar, heb ik het spel samen met Mila getest.

Slide Quest

Het grote doel van het spel is om de ridder van punt A naar punt B te brengen. Dit doe je door het bord de juiste kant op te balanceren. Hiervoor heb je vier hendels tot je beschikking. Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen zoals rotsen, dynamietstaven en hekken, maar je moet ook oppassen dat je niet in een val loopt.

Om het spannender te maken kom je op sommige landschappen (er zijn er 20 in totaal) ook bewakers en/of een schurk tegen. Deze figuren moet je in een val duwen, maar er zelf niet in vallen natuurlijk.

Lees ook: Spelletjes voor peuters #1 Etenstijd op de boerderij

Overleggen

Om je missie tot een goed einde te brengen, is het handig om met elkaar te overleggen hoe je de ridder over het bord wilt gaan bewegen. De dochter nam deze taak heel serieus! Zodra we toe waren aan een nieuw landschap maakte ze heel veel werk van een strategie bepalen. Heel leuk om te zien.

Lees ook: Leuke spellen voor het hele gezin

Concentratie spel

Desalniettemin bakten we er niks van. Tenminste… dat was in het begin zo. We hadden een lange aanloop nodig. Desondanks hadden we er veel lol in. Eerst hoe slecht we waren, later over onze geniale ‘op ’t nippertje’ ontsnappingen. Het spel ziet er mooi uit en hoe de onderkant van de doos tijdens het spel gebruikt moet worden, vind ik heel vernuftig. Toch is dit gewoon niet mijn spel. Ik vind het voornamelijk lastig om lange tijd zo geconcentreerd te spelen.

De andere helft van mijn testteam had hier minder moeite mee, ook al vond zij het spel eerst ook moeilijk. Wat dat betreft heeft ze het gen voor strategische spellen van haar vader geërfd. Het samen spelen was heel leuk en als je eenmaal op elkaar bent ingespeeld, kun je heel ver komen. Slide Quest is op verschillende manieren, zoals met een timer, te spelen zodat het niet snel zal gaan vervelen.••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu

%d bloggers liken dit: