Home » Slapen op een comfortabel matras

Slapen op een comfortabel matras

Wanneer je een nacht goed en lang hebt kunnen slapen, ben je de dag erna doorgaans fit. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Wel met een goed matras.

Wanneer je een nacht goed en lang hebt kunnen slapen, ben je de dag erna doorgaans fit. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Slaap je een nacht heel slecht? Dan zal je dit de dag erna merken. De kwaliteit van je nachtrust heeft simpelweg veel invloed op je mentale- en fysieke gestel. Gelukkig kun je de kwaliteit van je nachtrust zelf beïnvloeden. En wel door te slapen op een comfortabel matras.

Matrasvulling die bij je past

Het slaapcomfort dat je op een matras ervaart, bepaalt heel erg de kwaliteit van je nachtrust. Lig je niet comfortabel doordat er bijvoorbeeld een kuil in je matras zit? En ben je daardoor veel aan het draaien gedurende de nacht? Of heb je een matras met een matrasvulling die simpelweg niet bij je past? Dan zal je minder uitgeslapen wakker worden. Investeren in een matras van goede kwaliteit is dan ook belangrijk. Welk matras in jouw geval een goede keuze is, valt zo niet te zeggen. Het hangt geheel af van jouw lichaamsgewicht en je persoonlijke voorkeur. Heb je een tweepersoonsbed en vind je een wat harder matras comfortabel liggen? Kies dan voor een matras 160×210 met pocketveren. Ga voor een matrasvulling die bij je past!

Topper voor nog meer comfort

Jouw slaapcomfort wordt in belangrijke mate bepaald door het matras waarop je slaapt. Kies je voor een goed bed met een kwalitatief goed matras? Dan is hiermee de basis voor een goede nachtrust wel gelegd. Maar je zou jouw slaapcomfort nog verder kunnen optimaliseren. En wel met een topper. Een topper is een matras dat wat dunner is dan een normaal matras. Het is een matras dat je bovenop je normale matras kunt leggen voor extra comfort. Voor deze toppers geldt dat ze net zoals de normale matrassen in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een topdekmatras 120×200. Maar er zijn ook toppers in andere afmetingen verkrijgbaar.

Kwaliteit van je nachtrust verbeteren

Een bed, een matras en een topper zijn allemaal producten die van goede kwaliteit moeten zijn. Ze zijn namelijk bepalend voor het slaapcomfort dat jij ervaart gedurende de nacht. En jouw slaapcomfort is weer heel bepalend voor jouw nachtrust. Wanneer je niet lekker ligt, zal je automatisch minder goed slapen. Wellicht kom je door het discomfort slecht in slaap of draai je veel in de nacht. Dit is uiteraard heel onplezierig en het kan jouw nachtrust behoorlijk aantasten. En een slechte nachtrust is weer slecht voor je gezondheid. Verbeter dus waar mogelijk de kwaliteit van je nachtrust. Dit doe je relatief eenvoudig met een kwalitatief goed matras.
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Evenonderons.nl!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: