Home » Slaaptips op vakantie

Slaaptips op vakantie

Baby’s hebben baat bij ritme. Hierbij vier slaaptips voor je baby, én voor een fijne vakantie, dus lees zeker mee als je zekerheid wil.

Baby’s hebben baat bij ritme. Als je nu net een fijn waak- en slaapritme te pakken hebt, zit je er niet op te wachten dat een vakantie roet in het eten gooit. Waar het voor ons juist fijn is je even los te maken van een dagelijks ritme, kan dit voor baby’s lastig zijn, ten eerste omdat ze slapen op vaste tijden nu eenmaal nodig hebben, maar ook omdat het lastig is daarna dat fijne ritme weer terug te vinden. Hierbij vier slaaptips voor je baby, én voor een fijne vakantie.

Op weg

Ga je wat verder weg op vakantie, grote kans dat je baby in de autostoel in slaap valt. Neem een lekkere deken mee zodat dat comfortabel is. Ook het gehobbel met een kinderwagen maakt een baby slaperig. Zorg er wel voor dat je baby niet langer dan twee uur aaneengesloten in een (auto)zitje slaapt en zich af en toe kan uitrekken, dit is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.

Net als thuis, maar dan anders

Hoewel het voor ons juist fijn is alles even anders te doen dan thuis en je geheel in een andere omgeving te bevinden, is het slapen voor je baby het meest prettig als je zoveel mogelijk de situatie van thuis nabootst. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hetzelfde slaapritueel aanhoudt, neem bekende knuffels mee en eventueel een eigen matras. Het is ook goed om, voor zover dat mogelijk is, hetzelfde slaapritme aan te houden als thuis.

Lekker donker

Het licht op vakantie, nog zoiets waar wij ontzettend van kunnen genieten, maar wat voor een baby op vakantie niet per se bijdraagt aan een goede slaap. Als je thuis de babykamer verduistert voor het slapengaan, neem dan iets mee om een kamer donker te kunnen maken als dit nodig is. Vuilniszakken of aluminium zijn goede, en redelijk simpele ingrepen.

Houd de balans

De laatste tip maar zeker niet de onbelangrijkste: laat het slaapritme van je baby niet helemaal de vakantie bepalen. Het is goed om maatregelen te nemen om te zorgen dat je baby zo goed mogelijk slaapt, maar daarnaast is omarmen dat het even anders gaat ook een oefening. Je bent nu eenmaal op vakantie, je hebt wat meer de tijd, wanneer jij je relaxed voelt, kan een kleine verandering in het ritme hier en daar geen kwaad. Zolang je de balans houdt, hoef je je geen zorgen te maken.


Lees ook: Fijn voor op reis: autostoelhoes••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond