Home » Slaapkamer opleuken? Zo pak je het aan

Slaapkamer opleuken? Zo pak je het aan

Als je al een lange tijd niets gedaan hebt aan je slaapkamer, kun je op een gegeven moment op een punt komen dat je er niet blij mee bent.

Als je al een lange tijd niets gedaan hebt aan je slaapkamer, kun je op een gegeven moment op een punt komen dat je er niet blij meer mee bent. Misschien zijn er al een hoop nieuwe trends voorbijgekomen die je in je slaapkamer wilt laten terugkomen. Het is dan ook op meerdere manieren mogelijk om je slaapkamer weer een andere uitstraling te geven. Wanneer je dit doet, kun je er weer voor een lange tijd van genieten. Hoe je jouw slaapkamer kunt opleuken? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken!

Nieuwe verf of behang

Wat een grote rol speelt in hoe jouw slaapkamer eruitziet, zijn de muren. Als je de ruimte dus inmiddels echt zat bent geworden, is het goed om hier iets aan te doen. Zodra je de muren aanpast, zal dit al een groot verschil zijn. Bij het aanpassen van je muren kun je denken aan een nieuw likje verf of nieuwe behang. Kijk hierbij naar wat je mooi vindt en doe vooral veel inspiratie op. Je wilt tenslotte dat je als je de muren verandert, je hier weer voor een lange tijd plezier van kunt hebben. Als je zelf handig bent kun je het verven of behangen van de muren van je slaapkamer uiteraard zelf oppakken. Mocht je hier te weinig ervaring in hebben, kun je uiteraard ook altijd hulp inschakelen.

Planten

Heb jij nog geen of nauwelijks planten in je kamer? Dan kan dit ook een goede toevoeging zijn om over na te denken. Het hebben van planten in je kamer heeft namelijk meerdere voordelen. Niet alleen zijn het echte sfeermakers en maak je de ruimte hiermee een stuk gezelliger, maar ook zijn ze heel functioneel. Wist je bijvoorbeeld dat veel kamerplanten een luchtzuiverende kwaliteit hebben? Dit betekent dat zij ervoor kunnen zorgen dat de lucht in jouw slaapkamer schoon wordt. Ook kunnen kamerplanten je helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de akoestiek. Op zoek naar een leuke plant voor in je slaapkamer? Een bonsai boom kopen kan dan zeker het overwegen waard zijn.

Slaapkameraccessoires

Nog een manier om je slaapkamer op te leuken is met behulp van wat nieuwe slaapkameraccessoires. Met nieuwe accessoires kun je al een wereld van verschil maken, dus het is zeker goed om hiernaar op zoek te gaan. Bij accessoires voor in de slapkamer kun je denken aan bijvoorbeeld een vloerkleed, sierkussens, plaids, spiegels, klokken en ga zo maar door.

Muurdecoratie

Wat ook nog leuk kan zijn om je slaapkamer gezellig te maken, is muurdecoratie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld fotolijstjes, schilderijen, muurplanken of wandkasten. Met muurdecoratie zorg je ervoor dat jouw muren niet zo kaal zijn, waardoor het meteen een boost geeft aan de uitstraling van je slaapkamer.

Nieuwe verf of nieuw behang, een leuke kamerplant als een aloë vera plant kopen, slaapkameraccessoires toevoegen en muurdecoratie kiezen: het zijn belangrijke stappen om te nemen als je jouw slaapkamer leuker wilt maken. Door wat veranderingen te doen in de slaapkamer hoeft niet direct je hele slaapkamer verbouwd te worden, maar kan het wel een andere uitstraling krijgen. Door de ruimte weer een nieuwe uitstraling te geven zorg je ervoor dat je er de komende jaren weer mee vooruit kunt.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond