Home » Shop local en buy small

Shop local en buy small

“Shop local!” “Koop van kleine ondernemers.” Het zijn leuzen die je eerder al, maar zeker nu om de oren vliegen. Maar waarom is het zo belangrijk om de lokale middenstand en de kleine ondernemer te steunen? Het is eigenlijk heel simpel: het zijn individuen met een droom. Een passie. En daar hebben ze hun werk van gemaakt. Met de bijbehorende risico’s kozen ze voor waar ze blij van worden. Voor iets waar ze jou en mij blij mee willen maken.

Van je hobby je werk maken

Nu ik zelf ondernemer ben, begrijp ik het meer. Kies ik vaker voor dat online winkeltje van die leuke dame op Instagram. Stap ik eerder een onbekende winkel binnen in de winkelstraat. Met elke aankoop doe je niet alleen jezelf een plezier, maar steun je letterlijk iemands droom.

When you buy from a small business, an actual person does a littel happy dance

Ik kan je niet uitleggen hoe het voelt als iemand in je webshop besluit een aankoop te doen; Heel bijzonder. Dat gevoel wat ik krijg van elke bestelling wil ik ook teruggeven. Dat doe ik op verschillende manieren:

Aandacht voor de verpakking

Dat begint al bij de verpakking. Met zorg en aandacht heb ik cadeaupapier, vloeipapier, stickertjes en labeltjes uitgezocht om een bestelling in te pakken. Hoe leuk is het wel niet om een pakket open te maken waar duidelijk aandacht aan is besteedt? Een pakket dat zegt dat je geen ordernummer bent, maar een persoon die zijn zuurverdiende centjes heeft uitgegeven?

Handgeschreven kaartje

Juist daarom doe ik er altijd een handgeschreven kaartje bij. Een kaartje waarop ik je bedank en je plezier wens met je aankoop. De kaartjes die ik nu gebruik heb ik zelf ontworpen en in samenwerking met Drukwerknodig.nl laten drukken. Daar kun je terecht voor allerlei drukwerk zoals posters, banners en ansichtkaarten. Omdat het heel goed past bij de producten die ik verkoop (producten waarmee moeders kunnen ontspannen) staat er Press Pause op het kaartje dat ik heb laten maken. Met drukwerk kun je heel eenvoudig, door het gebruik van tekst en kleuren, de uitstraling van je webshop door laten klinken.

Mensen kopen van mensen

Hierin ben ik gelukkig niet uniek. Wat ik doe, iemand persoonlijk aandacht geven, zie ik ook terug bij die te gekke winkeltjes waar ik steeds vaker voor kies. Dit is overigens geen pleidooi tegen de grote ketens. Daar is niets mis mee en die bezoek ik ook nog regelmatig. Wat ik wel merk is, daar waar ik vroeger vooral op de prijs lette, dat mijn focus verschoven is naar persoonlijkheid. Het gevoel wat ik krijg als ik een pakketje openmaak bijvoorbeeld of het gezicht achter de producten.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond