Home » Doe het lekker zelf; glow in the dark sfeerverlichting voor de tuin

Doe het lekker zelf; glow in the dark sfeerverlichting voor de tuin

Ja, van die oplichtende dingen om je arm die je vroeger in de discotheek kreeg. Zo stond ik gisteren in de speelgoedwinkel. De medewerkster wist gelukkig wel meteen wat ik bedoelde; Glow sticks tubes! Ken je dat? Je krijgt of ziet een lumineus idee en het loopt net iets anders dan je gepland had. Aangezien ik geen doe het zelf koningin ben, kon het niet anders dan dat het een keer niet zo zou lopen als voorzien. Ik besloot gaandeweg mijn plan voor sfeerverlichting voor de tuin aan te passen en deze gewoon met je te delen.

 

Sfeerverlichting voor de tuin

Een hele tijd geleden zag ik op Pinterest een DIY met waterballonnen, panty en glow in the dark sticks als Halloween sfeerverlichting voor de tuin. Met deze lange warme dagen leek het idee mij uitermate geschikt om in een nog eenvoudigere vorm, zonder de panty, te dienen als gezelligheids lichtjes in de tuin (of op je balkon).Voor slechts €2,00, en dus helemaal Doe het lekker zelf proof, was ik klaar en had ik een zakje waterballonnen en de sticks. Kindertjes op bed en ik kon aan de slag. Ik begon met het water in de ballonnen te doen. Waar in mijn verwachting het ballon groter en langer zou worden, gebeurde er helemaal niets. Als waterballonmaagd wist ik niet dat die dingen eerst opgeblazen moeten worden met een pomp. Laat ik die nu net niet hebben. Tegen de instructies in probeerde ik het met de mond. Mission impossible kan ik je vertellen.

Nou ben ik redelijk eigenwijs en zocht verder. Ik stuitte op een ander idee met lege potjes. Ja! Potjes genoeg hier. Ik toog naar de gangkast en vond… niets. Juist die dag heeft Benjamin een gang naar het glasbak gemaakt. Inmiddels was ik zo pot committed dat het me niets meer kon schelen, die sfeerverlichting voor de tuin ging er komen! Het is gelukt kan ik je zeggen, maar of het wat is?

 

 

Ook lekker zelf doen?

> Glow sticks tubes €1,00 Intertoys
> Lege potjes of in mijn geval een vaasje
> Schaar en plastic handschoenen

Ik meende dat een bloemenvaasje ook geschikt zou zijn en vond ook nog een schaaltje wat we niet meer gebruiken. Je activeert een stick door deze voorzichtig te buigen. Met een handschoen om knip je deze vervolgens voorzichtig doormidden en je smeert je potje hiermee in. Dat smeren is eigenlijk meer zachtjes tikken waardoor het eruit spat. Je kunt meerdere kleuren voor 1 potje gebruiken of elk potje een ander kleurtje. Net wat je wilt. Ik deed meerdere kleuren in 1 vaasje, dat leek mij het mooiste effect geven. Je sfeerverlichting zal ongeveer een uur volop “branden”. Hoewel niet op volle sterkte zag ik na twee uur nog steeds een gezellig schijnsel in de hoek van de tuin.

 

Succes?

Ik vind het idee echt superleuk en het zag er magisch uit. Wel heb ik nog steeds mijn twijfels over het doorknippen van deze staafjes. Ik zou dit niet op tafel zetten met de kinderen in de buurt. Ook denk ik dat het met lege jampotjes of iets dergerlijks een stuk mooier zou staan. Wat me ook tegenviel was dat het vloeistof niet goed bleef “plakken”, maar naar beneden gleed. Gezien de voorbeelden die ik gezien hebt moet het anders kunnen. Al met al een twijfelachtig projectje.

 

Heb jij ook weleens een DIY gedaan die niet helemaal goed uitpakte?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond