Home » Schoenen voor als je kind nog geen veters kan strikken

Schoenen voor als je kind nog geen veters kan strikken

Schoenen voor als je kind nog geen veters kan strikken

Je kleintje kan zijn veters nog niet strikken… welke schoenen koop je dan voor hem? De juf kan niet elke keer na de gymles twintig paar veters strikken. En je bent er zelf ook wel een keertje klaar mee. Bovendien kan je kind struikelen over zijn losse veters als ze niet goed vastzitten… Gelukkig is er een oplossing! Meerdere zelfs. Ontdek welke schoenen jouw kind kan dragen als hij nog geen veters kan strikken.

Klittenband, dat is makkelijk vastmaken

Je bent niet de enige ouder die met dit probleem zit. Daarom zijn er superveel leuke schoenen te koop met klittenband. Je kind kan zelf zijn schoenen aandoen, trekt even het klittenband aan et voilà. Klaar om te spelen of naar school te gaan. Sneakers met klittenband zijn er in allerlei leuke kleurtjes en printjes. Sommige modellen hebben zelfs gave lichtjes in de zool. De gave sneakers van Skechers bijvoorbeeld.

Een rits doet wonderen

Gelukkig denken schoenenfabrikanten met je mee over het veterstrikprobleem. Veel schoentjes voor kleine kinderen hebben namelijk een rits. Laarzen en enkellaarsjes bijvoorbeeld. Maar ook veterboots zijn vaak voorzien van ritsen. Zo stapt je kleintje hartstikke stoer rond op zijn nieuwe boots, maar hoeft hij niet zelf zijn veters te strikken. Hij doet zijn schoenen namelijk makkelijk dicht met de ritsen. De veters zijn puur ter decoratie. Of om de laarzen wat strakker of losser te maken, net wat bij je kind lekker zit.

Lifehack: elastische schoenveters

Nog zo’n mooie oplossing. Zeker als je wel écht graag schoenen met veters koopt. Shop elastische veters voor je kind. Die rekken lekker mee met de voetjes, dus zitten de schoenen nooit te strak. En deze veters hoef je maar één keer te strikken. Omdat de veters elastisch zijn, rekken ze namelijk ook mee als je kind zijn schoenen aan- of uittrekt. Je maakt de instap gewoon wat gemakkelijker. Geen gehuil meer omdat je kind zijn veters niet kan strikken.

Leer je kind – uiteindelijk – zijn veters strikken

Ooit zal je kind eraan moeten geloven. Alleen maar schoenen met klittenband of een rits kopen als je volwassen bent, is namelijk not done. Daarom is het altijd handig om alvast te oefenen met veterstrikken. Koop een paar kinderschoenen met veters of laat hem oefenen met jouw schoenen. Beloon je kind als het lukt, dan gaat hij het vanzelf leuk vinden om veters te strikken. Of koop de mooiste veterschoenen die je maar kan vinden, van Nike of Adidas.


Uitgelichte foto via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond