Home » Mamarazzi X Samsung Galaxy S9 plus

Mamarazzi X Samsung Galaxy S9 plus

Ik ga met mijn telefoon naar bed en ik sta er mee op. Al is het maar omdat het mijn wekker is. Vergroeid ben ik met dat ding. Alle goede voornemens ten spijt. Ik tik onderweg naar en van mijn werk ook altijd alle stukjes voor de blog op mijn mobiel. Het enige dat ik er zo’n beetje niet mee doe is bellen, haha. Ik ben niet zo’n beller. Wel een fotomaker. Ho ho, geen fotograaf hé! Als een ware mamarazzi volg ik soms mijn kinderen. Dus toen mijn toestel kuren kreeg, hij viel ineens steeds vaker zomaar uit, kon ik met een mooi excuus de Samsung Galaxy S9 bestellen. Team Samsung voor het leven en de camerafuncties beloofden veel moois. Dat mijn abonnement verlengd kon worden én ik €225,00 voor mijn oude toestel kreeg, hielp natuurlijk ook mee.

Mamarazzi

Mamarazzi~ moeder die haar kinderen achtervolgt met een camera. Bang als ze is om maar iets te missen, legt ze uit voorzorg alles maar vast. Alles!

Een mamarazzi dus, laten we het beestje maar bij de naam noemen. En die camera, die is dan van essentieel belang. Een echte echte heb ik niet, maar met die van mijn Samsung mobieltjes kom ik tot nog toe nog steeds een eind. Een heel eind zelfs! Benieuwd tot wat team Mamarazzi X Samsung Galaxy S9 plus samen toe in staat zijn? Ik heb de telefoon nu twee weken en tot nu toe zijn dit mijn camera favorieten:

Live focus

Veruit mijn favoriete camerastand is de ‘live focus’. De achtergrond wordt vervaagd en het onderwerp springt er echt uit. Ideaal ook voor rommelige achtergronden. 😉 Met deze functie kan zelfs ik prachtige foto’s maken.

Super Slo-Mo

Een functie waarbij bewegend beeld even wordt vertraagd om vervolgens weer op normale snelheid verder te filmen. Ook een favoriet van mijn dochter trouwens die graag de hele dag aan het dansen is.

Lees ook: Er is leven na een lege telefoonbatterij; wat ik zou doen met een miljoen of 53,9

Mom stay in the picture

Misschien herken je het ook. Heel je filmrol staat vol met foto’s van de kinderen en De Man, maar jij bent zelf nergens te bekennen. Ook selfies zijn niet aan mij besteed. Puur onzekerheid. Ik heb mezelf voorgenomen om toch vaker zelf een foto te maken of te laten maken. Die selfies gaan nu heel makkelijk. Niks ongemakkelijk wachten op die timer. Eén tikje op de achterkant van je telefoon en hij is gemaakt.

Ar Emoji

Een leuke toevoeging is de Ar Emoji stand waarbij de Samsung Galaxy S9 van jou een eigen reeks emoji’s maakt. Het is natuurlijk niet van doorslaggevend belang ofzo, maar wel heel tof! En selfies die wel meteen mijn goedkeuring krijgen. Hulde aan filters.

Mobiele telefoon fotografie

Heus, ik ben niet iemand die altijd het nieuwste van het nieuwste wil hebben, maar nu ben ik hier toch wel heel blij mee. Nu kan die telefooncamera wel heel veel kunnen, ik moet er zelf ook mee kunnen omgaan. Daarom heb ik meteen het boek ‘Snap! Fotograferen met je mobiele telefoon‘ (*) van Ankie Wijnen gekocht. Al was het alleen maar om weer even uit een echt boek te lezen. Win, win!

Omdat ik veel foto’s maak voor de blog, zitten er al bekende dingen in. Maar ik steek echt een hoop op uit het boek. Om maar iets heel basaal te noemen: maak de lens van je camera schoon voor je een foto maak. Je telefoon zit in je tas en verzamelt een hoop stof en vingerafdrukken. Klinkt logisch toch? Maar doe jij het altijd? Ook compositie, techniek en fotobewerking worden behandeld. Haar live cursus mobiele telefoonfotografie staat nog hoog op mijn wensenlijstje.

 

Maak jij ook zoveel foto’s met je telefoon?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond