Home » Samen knutselen met je kind? Dit zijn drie makkelijke knutsels

Samen knutselen met je kind? Dit zijn drie makkelijke knutsels

Een tafel vol knutselspullen, een bakje lekkers en samen knutselen met je kind. Heerlijk! Zo stom dat ik het niet veel vaker doe. Terwijl ze er allemaal zo van genieten. Oprechte aandacht en iets moois creëren. Ook zin om samen te gaan knutselen? Ik geef drie leuke suggesties. Voor deze leuke en makkelijke knutsels heb ik inspiratie opgedaan op Pinterest en knutsels van de opvang.

Als basis heb je nodig: schaar, plakband en lijm. Wat je daarnaast nodig hebt, heb ik per knutsel vermeld.

Lees ook: Knutselen voor Juffendag

Paraplu van papier

Nodig: gekleurde papier | buigbaar rietje | eventueel verf

Zo maak je het: De paraplu maak je van het gekleurde papier. Trek een cirkel om en knip deze cirkel door de helft. Knip de randen in golfjes zodat het echt op een paraplu gaat lijken (zie foto). Het rietje plak je met plakband aan de achterkant vast. Het buigbare deel moet aan de onderkant en stelt het handvat voor. Eventueel kun je met verf waterspetters (vinger)verven.

Et voila! Samen met je kind knutselen word zo wel heel makkelijk.

Het resultaat:

Papieren paddenstoel

Nodig: gekleurd papier: rood, wit en groen

Zo maak je het: De hoed van de paddestoel knip je uit rood papier. Het gemakkelijkst is een cirkel omtrekken en dan door de helft knippen. De steel is redelijk ovaal. Het heeft wel iets weg van een uitgereikte ei. Deze knip je uit wit papier. Voor een leuk totaalplaatje knip je uit groen papier een stukje gras. Met lijm plak je alles aan elkaar. Uit het witte vel knip je tot slot ook de witte stippen. Zelf knippen is natuurlijk prima, maar voor grote hoeveelheden knutselvormpjes kun je op Stammetjes kijken.

Het resultaat:

Lees ook: Een kerst boekenlegger knutselen

Sneeuwpop van watten

Nodig: 3 wattenschijfjes | lintje | oogjes | oranje papier | andere kleur papier naar keuze

Zo maak je het: Plak de wattenschijfjes in een rijtje op elkaar. Zelf zweer ik bij Tacky Glue van Action. 1 watje als hoofd, 1 als romp en de laatste als onderlichaam. Uit gekleurd papier knip je een hoedje die je op het hoofd vastplakt. Vervolgens decoreer je de rest van de sneeuwpop. Oogjes, een oranje neus uit gekleurd papier knippen, het lintje als sjaal en klaar is Kees! Van kleine knoopjes of glittersteentjes en dergelijke kun je eventueel knopen op het lijfje plakken.

Het resultaat:

 

Like it? Pin it!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond