Home » Ruzie maken in bijzijn van kind

Ruzie maken in bijzijn van kind

Voor ik moeder werd, had ik geen kaas gegeten van het moederschap, maar dat belette mij totaal niet in het bedenken hoe ik bepaalde dingen zou aanpakken. Zo zou ik enorm consequent gaan zijn. Onvermoeibaar alle speeltuinen aflopen stond ook hoog op mijn prioriteitenlijstje. En toen… toen beviel ik en ontdekte ik gaandeweg dat de realiteit heel anders kan zijn dan je het jezelf had voorgesteld. Zo ongeveer ging het ook met ruzie maken in bijzijn van een kind.

Ruzie waar kind bij is

Dat doe je gewoon niet punt. Kinderen pikken feiloos emoties op en ruzie maken waar kinderen bij zijn, kan niets goed opleveren. Het zou zelfs weleens schadelijk kunnen zijn. Gewoon niet doen dus. Als je het oneens bent met elkaar dan wacht je maar tot na kinderbedtijd. Moet te doen zijn toch?!

Lees ook: Een opvoedkundig verschil van mening aan tafel

Verschil van mening

Inmiddels weet ik wel beter. De Man zegt of doet iets waar ik het mijne van vind en dat spuug ik er meteen uit. Er gaan wat balletjes heen en weer om elkaar te overtuigen van het eigen gelijk. Onze ruzies ontstijgen zelden het niveau van een meningsverschil en al vrij snel wordt de strijdbijl begraven. De kinderen gaan ondertussen gewoon door waar ze mee bezig waren.

Moeilijk moeilijk moeilijk

Maar potdikkie, dat was niet de afspraak! De afspraak die ik als toekomstige moeder met mezelf maakte. De belofte die ik mezelf na elk meningsverschil opnieuw doe. Ik vind het moeilijk en als ik iets moeilijk vind, vraag ik me vaak af hoe anderen dat doen.

Gezonde relatie

Wat ook niet helpt, is dat ik enerzijds vind dat ze best mogen zien hoe je op een gezonde manier het met elkaar oneens kan zijn. Net als dat we elkaar knuffelen en kussen waar zij bij zijn, mag dit er eigenlijk ook zijn. Anderzijds heb ik altijd gevonden (en vind ik nog steeds) dat het een no go is.

Dillema’s. Een dilemma waarvan ik nooit zou willen dat mijn kinderen daar de dupe van zijn.

Wat doe jij als het niet eens bent met je partner waar de kinderen bij zijn? Praat je het meteen uit of wacht je hiermee tot later?

 

Foto van letterblokjes van Monster Ztudio via Shutterstock ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond