Heb je een kleine avonturier in huis? Hoe leuk zou het zijn als je samen aan de slag kunt om je eigen raket, satelliet of ruimtestation te bouwen. Ontdek hoe ruimtetuigen werken en maak ze daarna helemaal zelf. De ruimte verken je daarna natuurlijk om je eigen gebouwde wereldbol. Het kan allemaal met de kinderboeken Ruimtetuigen en Maak je eigen Wereldbol. Sanne mocht hier samen met haar twee zoons mee aan de slag.

Door Sanne | Al snel hadden we de boeken in huis en werden ze nader bekeken. Aan de linkerkant of voorkant zit een ‘gewoon’ boekje, om te lezen dus weetjewel. Met letters en plaatjes en zo. Hartstikke educatief maar ook gewoon leuk. Aan de rechterkant of achterkant zitten allemaal knutseldingetjes waar mama een paniekaanval van krijgt. Ik ben namelijk niet zo creatief. En dan druk ik het zacht uit. Dus ik ben direct in irritatiemodus als er wat in elkaar gezet moet worden. Is een dingetje. Ik kan het niet. Maaaaar: papa wel. En die mocht dus met de kinders van 9 en bijna 11 aan de slag.

Maak je eigen wereldbol

De wereldbol was wat lastig voor onze 9 jarige zoon, daar is dus zeker wat assistentie bij vereist. Maar het resultaat staat te pronken in de kamer van de jongens en het boekje wordt nog regelmatig erbij gepakt. Leerzaam, leuk, wel jammer dat het niet echt een ‘bol’ wordt, maar goed. Het idee is hartstikke prima en de jongens worden er niet minder blij van.

Ruimtetuigen

De ruimtetuigen waren eveneens een uitdaging, maar enorm leuk: ze bewegen namelijk. Je kúnt er wat mee als je ze klaar hebt. Nice! Je leert van alles over ruimtetuigen en je mag ze zelf bouwen. In 2D uiteraard. Op een raster. Niet dat je kind straks richting Mars vertrekt. Valt mee.
Links zit het raster waarop je met de diverse onderdelen een ruimtegeval kan bouwen. Deze is favoriet! Er zijn genoeg onderdelen (meer dan 50) waarmee je 9 ruimtetuigen kunt bouwen. Of gewoon, zoals die van ons: verzin je eigen raket. Werkt ook.

Buiten leuk om te doen zijn de boeken ook gewoon erg interessant en leuk om te lezen voor diverse leeftijden. Samen met ouders de wereld en de ruimte ontdekken. What’s not to like?
 
 


Beide boeken zijn uitgegeven door Trichis.

Ruimtetuigen is geschreven door Ian Graham met illustraties van Carles Ballesteros. De vertaling is verzorgd door Liesbeth Elseviers. Ruimtetuigen kost €19,99

Maak je eigen Wereldbol is geschreven door Leon Gray met illustraties van Sarah Edmonds. Emmy Middelbeek nam de vertaling op zich. Maak je eigen Wereldbol kost €22,50

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 Author

Hoi! Ik ben Sanne, 33 jaar en moeder van Storm (10), Rune (9) en Milo (1). Ik schrijf af en toe een beetje mee, zolang Mary-Lou me tolereert en kan hebben, en niemand me met hooivorken en fakkels achterna komt.

2 Comments

  1. Aaaa…!! Dan is 5 jaar nog aan de jonge kant. Wel iets om te onthouden voor in de toekomst!

    • Sanne Reply

      Zeker een aanrader, maar zou nog ietsje langer wachten. Al zal het misschien samen met papa of mama nu ook wel al heel leuk zijn 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: