Home » Rolit: spel voor jong en oud

Rolit: spel voor jong en oud

rolit spel

Ben je bekend met het gezelschapsspel Rolit? Ik eerst alleen maar van naam, maar daar is verandering in gekomen. Onlangs werd dit spel gekozen als Winnaar Speelgoed van het jaar 2019.  De minimale leeftijdsaanduiding van Rolit geeft zeven jaar aan, dus bestond ons testpanel naast mij en De Man ook uit Mila. En het buurmeisje deed ook een paar potjes mee.

Goliath

Het spel is van spellenreus Goliath. De maker van mijn favoriete vakantiespel: Rummikub! Maar ook bekende spellen als Vos laat los, Stikbot en Knipper Kikker zijn van Goliath. Maar ook Rolit behoort wat mij betreft tot deze toppers. Wij testten de classic, maar er is ook een reiseditie van Rolit. Ideaal voor onderweg en op vakantie.

Rolit spelen

In 2019 schopte Rolit het tot Winnaar van de Speelgoed van het jaar verkiezing in de categorie 12 t/m 17 jaar. Het doel van het spel is om aan het einde zo veel mogelijk ballen van jouw kleur zichtbaar te hebben. Dat doe je door het tactisch omdraaien van de balletjes.

Je begint door de twee speelhelften aan elkaar vast te klikken. Persoonlijk vond ik dit zwaar gaan. De eerste keer duurde het best lang voor ik door had hoe het moest én het vervolgens ook voor elkaar kreeg. Dit is makkelijker geworden, maar gaat nog steeds een beetje stroef. Eens het spel staat, start je met vier balletjes (één van elke kleur) als uitgangspositie. Dit ongeacht met hoeveel spelers je speelt. Rolit speel je met minimaal 2 en maximaal 4 spelers.

Tijdens je beurt plaats je eerst een bal, maar deze bal moet wel één of meerdere ballen van je tegenstanders insluiten. Vervolgens draai je de ingesloten ballen om naar jouw kleur. En zo verover je, als je het goed aanpakt, de meeste ballen.

Review Rolit spel

Ik vond Rolit een makkelijk spel om te leren en leuk om te spelen. Het is een tactisch spel waarmee je met een beetje vooruit denken maximaal resultaat kunt behalen, maar ook zonder tactiek kom je er wel. Mijn dochter is nog iets te jong voor tactiek en ik soms te lui wat maakt dat we het spel op hetzelfde niveau spelen. Heerlijk! Eens De Man meedoet moet je opletten, want die is én fanatiek én juist erg tactisch bezig. Maar dat zet mij ook weer op scherp.

Rolit is zowel leuk om met kinderen te spelen als een tof spel voor volwassenen.


Lees ook:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond