Home » Review – TipToi Het liedjesboek voor onderweg

Review – TipToi Het liedjesboek voor onderweg

Iedereen leeft momenteel toe naar een relaxte zomervakantie, meer vrijheid en minder zorgen wat betreft ieders gezondheid. Of je nu in Nederland blijft (zoals wij) of buiten de grenzen gaat, fijn vertier voor je kinderen in de auto of bijvoorbeeld het vliegtuig is zeer gewenst! Iets minder vaak “Zijn we er al?”, “Hoe lang duurt het nog”? 😉 Ik heb een Tip(toi) voor je!

TipToi – Het liedjesboek voor onderweg

Wij kregen laatst het nieuwste TipToi boek op de deurmat, genaamd “Het liedjesboek voor onderweg”. Heel toepasselijk voor de reis naar je vakantiebestemming of een fijn dagje weg met het gezin.
Voor veel lezers zal TipToi bekend in de oren klinken, maar voor alle andere leg ik even kort uit wat het is. TipToi is een product van Ravensburger en het is een interactief leersysteem. De boeken zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s en zijn stuk voor stuk enorm leerzaam. De boeken functioneren met de speciale TipToi stift. Deze kun je apart of in een voordeelcombinatie (boek + pen) aanschaffen en vervolgens kun je het eenvoudig uitbreiden met nieuwe boeken. Door met de stift over een afbeelding of tekst te bewegen, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. Kinderen kunnen op deze manier helemaal zelfstandig het boek ontdekken en ze zullen telkens weer nieuwe dingen leren en horen.
Dat laatste is ook echt onze ervaring. Iedere speelbeurt weer, werden er door Siem weer nieuwe geluiden, weetjes of liedjes ontdekt. 

Review - TipToi Het liedjesboek voor onderweg

4 – 7 jaar

Het TipToi liedjesboek voor onderweg is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Op iedere rechterbladzijde staan 5 icoontjes. Deze staan voor ontdekken, liedjes, spelen, pauze en herhalen. Siem kende TipToi nog niet, dus dit was zijn eerste kennismaking met dit product. Doordat er direct tekst en geluiden klinken, was de interesse snel gewekt. Het is heel eenvoudig in gebruik en je kunt het dus ook echt niet fout doen. Met name de interactie, het spel en de muziek maakt dat het boek hier al veel is gebruikt. Het boek mocht zelfs al mee naar oma, op bezoek bij vrienden, in de auto, maar vooral ook gewoon op de bank! 

Zoekopdrachten en nog veel meer

Bij de spelletjes wordt er bijvoorbeeld een zoekopdracht gespeeld. Zoals “welk dier draagt een halsband”? Of “Wie ziet er als eerste een konijn”. De vele liedjes, waren ook een succes! Ongeveer de helft ervan zijn bekende nummers, maar de overige waren voor ons nieuw. Super leuk en er is ook al op gedanst! 

Review - TipToi Het liedjesboek voor onderweg

Het boek heeft bijzonder mooie en gedetailleerde prenten en achter iedere centimeter schuilt wel een onzichtbare code welke de optische sensor in de stift oppikt. De personages in het boek wandelen onder andere in de bergen, spelen in tuin. gaan naar de haven, zijn op de boerderij of bevinden zich in de middeleeuwen en overal wordt er gezongen!
Door de stift te koppelen aan de computer kun je ook zonder kosten, veilig de audiobestanden downloaden op de stift.
Dit resulteert in heel veel speelplezier! Oneindig zou ik bijna willen zeggen!

Review - TipToi Het liedjesboek voor onderweg

Onze conclusie

De stift produceert in samenwerking met het boek hoogwaardige geluidskwaliteit en is daardoor aangenaam om naar te luisteren. Ook voor de ouders! Daarnaast heeft de stift een regelbaar volume, wat natuurlijk helemaal fantastisch is! 
De mooie afbeeldingen en vele geluiden, teksten en liedjes zorgen voor oneindig speelplezier. Vooral ook door de optie om makkelijk uit te kunnen breiden met een nieuw boek en op die manier je kind(eren) te blijven uitdagen om te leren. Echt een aanrader!
Hier staat ook al het boek over de letters op het verlanglijstje in aanloop naar Groep 3! 

Facts••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond