Home » Review spel: Oma’s woeste waslijn!

Review spel: Oma’s woeste waslijn!

Onlangs ontvingen wij een nieuw spel van Megableu; Oma’s woeste waslijn! Dit spel is de winnaar in de categorie ‘kinderspel’ bij de Speelgoed van het jaar 2021 verkiezing. Dat schept verwachtingen! De verpakking spreekt iedereen aan en ziet er veelbelovend uit. Het is oma haar wasdag en wij gaan haar helpen bij het ophangen van de was….

Het is oma’s wasdag!

Wat is de bedoeling van het spel? Oma gaat haar was ophangen aan haar waslijn en wij gaan haar helpen. Is dit alles? Nee hoor want soms steekt er ineens een windje op en als je pech hebt zelfs een tornado. Dan verliest oma al hangend aan haar waslijn, het wasgoed en zelfs haar bril en jurk. Dit spel speel je met 2 tot 4 spelers en wordt aanbevolen vanaf 4 jaar. Elke speler kiest 4 stukken wasgoed van een kleur en de jongste speler mag beginnen met het gooien van de dobbelsteen. Ligt het zonnetje bovenop dan mag de speler 1 stuk wasgoed aan de lijn hangen. Gooi je een witte wolk dan moet je een beurt overslaan. Dobbel je de regenwolk dan moet je een kledingstuk van je eigen kleur van de waslijn afhalen. Heb je geen kleding aan de waslijn dan gaat de beurt naar de volgende. Gooi je de tornado dan begint het te waaien! Je drukt op de groene knop en de waslijn begint te draaien met oma eraan. Soms is het een zacht briesje maar soms echt een tornado en dan vliegen de kledingstukken je om de oren. 

Onlangs ontvingen wij een nieuw spel van Megableu; Oma's woeste waslijn! Dit spel is van 'kinderspel' bij de Speelgoed van het jaar 2021 verkiezing.

Diegene die de tornado heeft gedobbeld moet de afgevallen kleding in zijn of haar kleur bij zich houden. De overige spelers mogen de afgewaaide kledingstukken wel weer terughangen. Oma giert het uit en is soms zelf haar jurk en bril kwijt. Kleed oma aan en de volgende speler mag opnieuw dobbelen. De winnaar is de eerste speler die tegelijkertijd alle 4 zijn of haar kledingstukken aan de waslijn heeft hangen. De totale speelduur is zo’n 20 minuten. 

Onlangs ontvingen wij een nieuw spel van Megableu; Oma's woeste waslijn! Dit spel is van 'kinderspel' bij de Speelgoed van het jaar 2021 verkiezing.

Laat oma niet in haar onderbroek staan

Voordat we het spel kunnen starten moeten we eerst het spel in elkaar zetten, batterijen in het spel plaatsen en de stickers op het wasgoed en dobbelsteen plakken. Een fluitje van een cent net zoals de spelregels, dus we kunnen gelijk beginnen. We spelen dit spel met een driejarige en zesjarige die het spel na een keer uitleggen wel zo’n beetje snappen. Het spel begint met wat rustig dobbelen totdat iemand de tornado dobbelt. De groene knop mag ingedrukt worden en oma begint te gieren van het lachen als de waslijn ronddraait. Hilariteit alom, het is een zeer aanstekelijk lachje! Vaak draait oma met een zacht briesje een keer in de rondte, er vallen dan eigenlijk geen kledingstukken af. De tornado die de waslijn op zijn kop zet komt willekeurig, oma draait nog meer rondjes en lacht nog een tikje uitbundiger. De kledingstukken vliegen ons echt om de oren. Na zo’n 10 minuten spelen hebben we een winnaar, wat een leuk spel! We spelen het gelijk nog een paar keer. 

Onlangs ontvingen wij een nieuw spel van Megableu; Oma's woeste waslijn! Dit spel is van 'kinderspel' bij de Speelgoed van het jaar 2021 verkiezing.

Onze conclusie

Voor ons is dit spel een aanrader en dat had ik vooraf niet gedacht. Het lijkt namelijk een nieuwe variant op spellen die al eerder uitgegeven zijn zoals ‘maak papa niet wakker’ en ‘knibbel knabbel knuisje’. Beide spellen hebben wij in huis en hoewel de kinderen ze geweldig vinden, ik vind ze een beetje flauw. Toch hebben wij ontzettend veel plezier beleefd aan het ‘Oma’s woeste waslijn’ spel. Het spel staat binnen een minuut in elkaar en de kinderen kunnen dit ook zelf. Voor een spelletje tussendoor is dit dus ideaal. De spelregels zijn super simpel maar de kinderen verzonnen ook zelf hun spelregels, het prikkelt de fantasie. Het materiaal is stevig alleen de doos nogal groot om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Het leukste vonden wij unaniem oma’s aanstekelijke lachje, de blijft nog lang hangen!

Ben jij het met ons eens en vind je dit spel ook zo leuk? Stem dan op Oma’s Woeste Waslijn zodat ze de publieksprijs winnen bij de Speelgoed van het Jaar 2021 verkiezing! Als je dat doet, maak je ook zelf kans op leuke prijzen.

Oma’s Woeste Waslijn Feitjes

  • Aantal spelers: van 2 tot 4 spelers
  • Adviesleeftijd: vanaf 4 jaar 
  • Speelduur: 20 minuten 
  • Producent: Megableu
  • Batterijen nodig: ja, 3 AA batterijen (niet meegeleverd)
  • Uitgave spel: eerste uitgave september 2021 
  • Adviesprijs: € 26,99 (bol.com)


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond