Home » Review: Pokémon Labyrinth van Ravensburger

Review: Pokémon Labyrinth van Ravensburger

Mama’s en papa’s van Pokémonfans opgelet: dit spel moet je hebben! Het spel Doolhof kennen de meeste ouders wel, toch? Nou, wat dacht je van Doolhof met een Pokémon sausje? Lees verder en ontdek Pokémon Labyrinth van Ravensburger.

Pokémon Labyrinth

Doolhof, ook wel bekend als Labyrinth, is een spel dat al een hele lange tijd mee gaat. In de loop der jaren zijn er verschillende nieuwe versies van dit spel uitgekomen, waaronder een glow in the dark versie (lekker Doolhof spelen in het donker ja!) en andere leuke thema-versies. En daar is nu een knaller aan toegevoegd: Pokémon Labyrinth!
In deze versie draait alles om Pokémon: van de speelfiguren tot de te vinden ‘schatten’.

Mama's en papa's van Pokémonfans opgelet: dit spel moet je hebben! Pokémon Labyrinth is het ideale spel voor kinderen die van Pokemon houden en graag spelen

Pokémon Doolhof is voor kinderen vanaf 6-7 jaar. Het is geen juniorversie, maar er is wel een speciale speelversie voor de jongere kinderen die je kunt spelen. Daarnaast heb je ook de gewone speelversie die leuk is voor kinderen die enkele keren de makkelijke versie geoefend hebben. Beide versies kun je dus spelen met dit spel.

Mama's en papa's van Pokémonfans opgelet: dit spel moet je hebben! Pokémon Labyrinth is het ideale spel voor kinderen die van Pokemon houden en graag spelen

Daar gaan we!

Ieder spel start met het klaarmaken van het speelbord en het verdelen van de Poké balls, oftewel de Pokémon die jij moet gaan verzamelen tijdens het spelen.
Bij de beginnersversie wordt het de spelers iets makkelijker gemaakt. Alle Pokémon op de Poké balls die jij moet gaan halen, mag je open voor je neer leggen. Als je een van de Pokémon passeert in het doolhof, heb je die Poké Ball behaald en mag je hem omdraaien. Wie als eerste al zijn Pokémon gevonden heeft, wint.
In de gevorderdenversie moet je je Poké Balls op een stapeltje leggen en mag je alleen de bovenste bekijken. Vervolgens moet je deze Pokémon in het doolhof zien te bereiken. Wanneer je de Pokémon passeert, mag je je volgende Poké Ball bekijken.

Pokémon kun je op het speelbord bereiken door op slimme manieren de tegels te schuiven. Elke keer als je een pad creëert, mag je je speelfiguur verplaatsen zover je wil. Zolang je maar niet door muren heen gaat. Bij het spel komt ook een dosis geluk kijken: soms ontstaan er spontaan doorgangen door de beurt van een andere speler.

Onze conclusie

Onze mening is duidelijk: Dit spel is echt heel leuk voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar. Zeker voor Pokémonfans is deze versie wel echt een musthave. Andere versies zijn bijvoorbeeld Paw Patrol, Harry Potter, Frozen, Sponge Bob en Super Mario. Heel veel verschillende versies dus zoals je ziet!

Je koopt Pokémon Labyrinth voor € 29,99 online via bol.com.

Mama's en papa's van Pokémonfans opgelet: dit spel moet je hebben! Pokémon Labyrinth is het ideale spel voor kinderen die van Pokemon houden en graag spelen

Lees ook: La Cucaracha••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond