Home » Review – OSMO Genius Kit: 5 offline en online iPad games voor meer uitdaging

Review – OSMO Genius Kit: 5 offline en online iPad games voor meer uitdaging

Leer woorden maken, vergroot je reken skills, teken iets na of ga aan de slag met Tangram. De Osmo Genius kit leert je kind spelenderwijs de wet van zwaartekracht.

Wanneer je op zoek bent naar meer uitdaging voor je kinderen in de vorm van spel, is de Osmo Genius Kit een welkome verrassing op zowel offline als online gebied. Leer woorden maken, vergroot je reken skills, teken iets na of ga aan de slag met Tangram. De osmo Genius kit leert je kind spelenderwijs de wet van zwaartekracht en problemen oplossen doormiddel van logisch nadenken. Lees je mee wat wij van de kit vinden?

Osmo Genius Kit

Kinderen leren met de Osmo Genius kit onder andere kunst, wiskunde en wetenschap kennen, doormiddel van 5 ontzettend leuke games op de iPad: Numbers, Tangram, Words, Newton, en Masterpiece.

Wij zijn al een poosje groot fan van OSMO. We zijn ooit begonnen met de Osmo Creative kit, waarbij de tekeningen van je kind helemaal tot leven komen. Absoluut een aanrader wanneer jouw kind dol is op tekenen. Nu onze dochter (over 3 weken 8 jaar, groep 5) wat meer uitdaging nodig heeft op het gebied van taal, spelling en lezen, vonden we het een welkome aanvulling om de Osmo Genius Kit uit te testen. In deze blog vertel ik je dan ook graag onze bevindingen en ervaringen met deze kit.

osmo

Inhoud Osmo Genius Kit:

De kit wordt geleverd met de Osmo iPad base, een spiegeltje en spelstukken inclusief handige opbergdoosjes voor de spellen Tangram, Numbers en Words. Alle bij behorende apps kun je gratis downloaden in de Apple App Store. Voor de spelletjes Newton en Masterpiece zijn geen spelstukken nodig.

De Osmo Genius spellen

De Osmo Genius kit bevat vijf verschillende spellen: rekenen (Numbers), puzzelen (Tangram), spelling (Words), natuurkunde (Newton) en tekenen (Masterpiece).

Leer woorden maken, vergroot je reken skills, teken iets na of ga aan de slag met Tangram. De Osmo Genius kit leert je kind spelenderwijs de wet van zwaartekracht.

Numbers:

Met het spel numbers probeert Osmo rekenen weer leuk en uitdagend te maken. Bye saaie rekenblad van school. Hallo leuke kaartjes en bubbels. Door het combineren van kaartjes leer je optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Voer de juiste wiskundige actie uit en pop de bubbels. Super leuk!

Hieronder zie je een how to play.. Let op, in het Engels.

Tangram:

Wie kent tangram niet? Dit is één van onze favoriete spellen uit de Osmo Genius Kit. Speel een wereld vol fantasie figuren vrij door de geometrische puzzelstukken op de juiste manier neer te leggen. Heb je de geometrische puzzelstukken goed neergelegd? Dan krijg je de vorm die je op het scherm ziet te zien in kleur. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn, zelfs voor mij als volwassen vrouw van 33 was het soms behoorlijk lastig om een figuur op te lossen. Tangram is dus ideaal om het inzicht van je kind (en jezelf) te verbeteren.

Leer woorden maken, vergroot je reken skills, teken iets na of ga aan de slag met Tangram. De Osmo Genius kit leert je kind spelenderwijs de wet van zwaartekracht.

Hieronder zie je een how to play.. Let op, in het Engels.

Newton:

Voor het spel Newton heb je een flinke dosis creativiteit nodig. Je moet er namelijk voor zorgen dat de vallende balletjes op het juiste punt terechtkomen, door iets te tekenen of door iets neer te leggen waardoor je de balletjes kunt sturen. En met iets neerleggen bedoel ik dan bijvoorbeeld een bril, een schaar, een stoft of een sleutelbos. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan. Het leuke aan dit spel vind ik dat je kind spelenderwijs met natuur- en scheikunde bezig is en dus o.a. leert hoe de wet van zwaartekracht werk.

Words: 

Tot nu toe onze favoriet, samen met Tangram! In dit spel, waarbij je de lettersteentjes gebruikt, draait het om wie als eerste het woord raadt. En dat zijn soms echte doordenkertjes. Ken je Lingo nog van vroeger? Daar lijkt dit spel wel een beetje op.

Masterpiece: 

Voor dit spel heb je geen extra Osmo “steentjes” nodig. Gebruik tijdens dit spel de basis waar je de iPad inzet, het spiegeltje en een potlood/stift en wit papier om op te tekenen. Je zou ook het whiteboard uit de Osmo Creative Kit kunnen gebruiken.

Door de lijnen op je beeldscherm te volgen, creëer je je eigen ‘masterpiece’. Dit lijkt makkelijker dan het is en je tekening komt ook echt tot leven. Hoe dan?! Ik snap dat het wat gek klinkt. Maar de tekening komt tot leven omdat de Osmo kit precies ziet én filmt wat jouw kind doet!

Meer info over Osmo Genius Kit:

Review Osmo Genius Kit

Hoewel de kit best wel aan de prijs is, vind ik het hem wel waard. De vormgeving is strak, kleurrijk, maar niet kinderachtig. Daarnaast vind ik de toevoeging van de bakjes met deksels ontzettend fijn. Mijn inner organizing hart gaat er in elk geval van tekeer haha. Mijn dochter is vooral groot fan van Tangram en ik ben dol op het spel Words. Wiskunde is niet ons sterkste punt, maar desalniettemin is Numbers, wel een leuke methode om er beter in te worden. Er is voldoende uitdaging, zelfs voor volwassenen. Ik vind het Osmo systeem briljant!

Ook leuk om te lezen:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Geschreven door
Cassandra
Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond