Home » Review – My first La Cucaracha van Ravensburger

Review – My first La Cucaracha van Ravensburger

Nooit gedacht dat wij zo in onze nopjes zouden zijn met een kakkerlak in huis! Een heuse kakkerlak die razendsnel haar weg weet te vinden met haar korte rappe pootjes. 
Gelukkig kan ik jullie ook direct vertellen dat het om een spel gaat! Een snel, spannend spel waarbij we mama kakkerlak helpen om haar kinderen eten te geven. Ik heb het over “My First La Cucaracha”! Ken jij het al? 

My first La Cucaracha

De versie die wij hebben mogen testen heet “My first La Cucaracha” en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het spel kent twee varianten, namelijk de variant vanaf 3 jaar en een variant vanaf 4 jaar. Beide totaal niet ingewikkeld en dus vooral heel erg leuk!

My first La Cucaracha

Het verhaal van het spel

Het verhaal achter het spel is dat mama kakkerlak maar liefst 3589 kinderen heeft die steeds honger hebben. Krijg jij hier ook de kriebels van? Mama kakkerlak is een kakkerlak van plastic met batterijen, welke eenvoudig aan en uitgeschakeld kan worden. Wanneer ze “aan” staat flitst ze over het spelbord heen, ook wel de voorraadkamer genoemd. In deze voorraadkamer is een plankenvloer afgebeeld met kieren en gaten. Het doel van mama kakkerlak is om zoveel mogelijk voedsel (gekleurde balletjes), zo snel mogelijk door de kieren te schuiven. Onder deze kieren en dus onder de vloer van de voorraadkamer leven haar kinderen die reuze honger hebben!

Hoe werkt My first La Cucaracha

Bij het spelen van dit spel help je mama kakkerlak dus haar baby’s te voeren met je eigen voerballetjes, welke vooraf zijn verdeeld onder de spelers. Degene die als eerste zijn / haar voerballetjes heeft gevoerd is de winnaar van het spel. 

In de doos vind je:

  • mama kakkerlak
  • 1 plankenvloer (2 delen)
  • 4 voorraadkisten
  • 16 voerballetjes (in 4 kleuren)
  • 4 voorraadkist-plaatjes (voor de 4+ variant) 
  • 1 hek voor de 4+ variant + 1 reserve hek

Variant voor 3-jarigen

Bij de variant vanaf drie jaar, kiest iedere speler een kleur kist en de daarbij horende balletjes (4 stuks). Bij de start van het spel legt iedere speler 1 balletje in de voorgevormde gaatjes en mama kakkerlak wordt aan de start geplaatst. Klaar voor de start? Dan mag mama kakkerlak worden aangezet. Ze zal tijdens haar weg door de gangen van de voorraadkamer automatisch zoveel mogelijk balletjes vooruit duwen en met wat geluk vallen ze door de gaten in de vloer naar beneden. Dit lukt de ene keer sneller en beter dan de andere keer! Mogelijk blijft jouw balletje achter, maar deze zal mama kakkerlak in haar volgende ronde vast wel meenemen.

Review - My first La Cucaracha van Ravensburger


Is jouw kleur balletje in een van de kieren gevallen? Plaats dan gauw de volgende uit je voorraadkist op het spelbord! Zo duurt het spelletjes voort totdat een van de spelers geen balletjes meer heeft in zijn / haar voorraadkist en deze allemaal door de kieren zijn gevallen. Diegene is de winnaar! Hoera!
Het spelletje zorgt voor aardig wat enthousiasme en gegil, super leuk!

Variant voor 4 jaar en ouder

Door het eenvoudig uitneembare korte bodemdeel kun je alle balletjes weer onder het spelbord uithalen en kunnen jullie je opmaken voor een volgende ronde. Wellicht wel een ronde met de 4+ variant? 
Bij deze iets meer uitdagende variant komen de voerballetjes (gekleurde balletjes) in een speciale voorraadkist. Op deze verschillende kisten is voedsel afgebeeld in de kleuren van de balletjes. Zo zie je er een biet, wortel, broccoli en tomaat. Iedereen zoekt de juiste kleur balletjes bij zijn / haar voorraadkist en plaatst deze in de juiste openingen van de kist. 
Tot slot wordt er nog een hek op de aangegeven plek op het spelbord geplaatst. 
Degene die mag starten legt alle vier de balletjes uit de voorraadkist op het spelbord en mama kakkerlak wordt aangezet. Door het geplaatste hek, loopt ze precies 1 ronde. Alle balletjes die in deze ronde niet door de gaten zijn gevallen worden van het spelbord gehaald en apart gehouden voor de tweede ronde. De balletjes die onder het spelbord terecht zijn gekomen, krijgt de speler en worden in de voorraadkist op de juist plek geplaatst. De speelrondes gaan door totdat van een van de spelers alle vier de balletjes voor zijn / haar plaatje heeft verzameld. Dit is de winnaar!

My first La Cucara Review - My first La Cucaracha van Ravensburgercha

Onze conclusie

Het spel is eigenlijk direct te spelen en vraagt om weinig voorbereiding. Voor kinderen vanaf drie jaar is het echt goed te spelen en zal de opwinding enorm zijn. Het bewegende element (de kakkerlak) is natuurlijk echt fantastisch! 
Bij kinderen jonger dan 3 jaar of kinderen die nog veel in hun mondje stoppen is het even extra opletten in verband met de kleine balletjes. Het spel bevat precies evenveel balletjes als dat je nodig hebt om het spel te kunnen spelen. Zorg dus dat het spel compleet blijft, want hiervan heb je geen reserve materiaal. 
Het is een razendsnel spel met telkens weer een verrassend verloop. Heb jij geluk in het spel?

Productspecificaties••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond