Home » Milly Pie planner; mijn manier om gezin, werk en hobby’s te combineren! | Review

Milly Pie planner; mijn manier om gezin, werk en hobby’s te combineren! | Review

Druk, druk, druk. Voor een best wel lui iemand, ben ik best wel druk. Als ik niet druk ben, maak ik me wel druk. Om alles wat gedaan moet worden of juist dat ene wat ik graag wil doen. Daar werd ik knap onrustig van. Ik zou graag willen dat ik nu een wondermiddel kon aankondigen, maar helaas. Dankzij de liefste Lief die thuis flink de handen uit de mouwen steekt én mijn Milly Pie planner heb ik wèl rust. En overzicht! En eigenlijk is dat ook gewoon een wonder.

Druk baasje

Hoe doe je dat toch? is een vraag die ik meer dan rgelmatig hoor. De kinderen, een blog, een baan en sinds kort heb ik daar een bedrijf aan toegevoegd. En hobby’s niet vergeten. Ik ben een druk baasje dus. Alleen merkte je daar een paar maanden geleden niet zoveel van. Er kwam niks uit mijn handen. Alles wat ik doe, doe ik omdat ik dat leuk vind of omdat het nodig is om datgene te doen dat ik leuk vind. (Volg je het nog?) Het liefst zonder dat je iemand, de kinderen en ons gezin voorop, tekort doet. Dat is knap lastig. En als dat allemaal teveel wordt en je daardoor minder productief bent, is dat niet handig. Niet handig voor mijn gemoedsrust en ook niet mijn humeur.

Milly Pie planner

En toen was daar Milly! In een ondernemersgroep hoorde ik al eens de naam vallen en ben ik eens gaan kijken. Ik was verliefd! Geschrokken van de prijs klikte ik alleen snel weer weg; €50,00 voor een agenda? Alsof het zo moest zijn kreeg ik een paar dagen later de mogelijkheid om voor mijn blog een samenwerking aan te gaan. Ik sprong nog net geen gat in de lucht. En toen ze binnenkwam en ik haar doorgebladerd had, heb ik beloofd haar nooit meer een agenda te noemen.

Een planner om gezin, werk en hobby’s te combineren

Want dat doet absoluut geen recht aan de Milly Pie. Een agenda is redelijk passief wat dat betreft. Je noteert daarin afspraken. Met Milly plan je. Hoewel ze natuurlijk ook een agenda functie heeft, denk je juist na over veel dingen. Heb je dromen? Wat zijn je doelen en wat moet je doen om ze te bereiken? Wat heb ik daarvoor nodig? Ik vind het heerlijk om te gaan zitten met mijn planner en na te denken over mijn to do’s en die een plekje te geven in de komende weken. En achteraf, aan het einde van de maand evalueer je. Wat heb ik gehaald? Wat kon beter?

Geen wondermiddel

En voel ik me onrustig? Dan doe ik mijn planner open en bekijk rustig wat er op de planning staat en wat ik allemaal al kon afstrepen. Nogmaals; de planner is geen wondermiddel. Je moet het nog steeds zelf doen. Wel krijg je enorm veel hulp hierbij. En soms lukt het ook gewoon niet. Dan schuif ik het gewoon op naar de volgende week. Met de planner ga ik steeds meer richting een bullet journal voor mijn gevoel. Zo ontzettend leuk. Met stickers, washi en leuke kleurtjes in de aanslag denken over wat je op korte én lange termijn wilt doen en dit visualiseren is verslavend.

Dit is de Milly Pie planner

Met de kennis van nu zou ik zonder nadenken tot aankoop overgaan, want ik ben het waard. De planner is het waard. Milly komt in 4 hippe printjes. Van kleurrijk tot monochrome. De binnenkant bestaat uit tabjes met de maanden. En helemaal achterin vind je alle werkbladen. Je kunt de planner zo indelen zoals je zelf wilt en omdat de bladen niet gedateerd zijn kun je op elk moment beginnen. Een super fijne bijkomstigheid. Ben je een week op vakantie en is je agenda dan leeg, verspil je ook niks. Ik deel een maand als volgt in: de bladen waarop je je doelen opschrijft. Wekelijks en voor de hele maand. Vervolgens de data bladen, dan de notities en tot slot de maandevaluatie. Er zijn 2 bladen die elke maand meeverhuizen en dat zijn de dagelijkse werkzaamheden en een jaarkalender.

Lijstjes, veel lijstjes

Milly heeft een stoffen kaft wat haar voor mij erg bijzonder maakt. Er is ruimte voor visitekaartjes, staat vol met leuke quotes en heeft daarnaast leuke lijstjes. Veel lijstjes: Shoplijstjes voor jezelf en anderen, ook verlanglijstjes en een uitleenlijstje. Leuk; Er is ook ruimte om inspirerend advies dat je hebt gekregen te noteren!

Voor & tegen; mijn mening

De planner is veelzijdig en het lukt me zonder moeite om werk, gezin en andere zaken die ik belangrijk vind met elkaar in één planning te combineren. Desondanks is er beperkt ruimte voor privé zaken. Op de dagbladen is een tijdsindeling waar je natuurlijk wel de privé afspraken kunt noteren. Alleen onder het kopje to do privé is weinig ruimte. Ik gebruik dat stukje dan ook bijna niet. Voor mij dus geen obstakel, maar het vermelden waard. Enorm pluspunt; ruimte voor het noteren van je focus van de week. Hier maak ik dankbaar gebruik van. De planner heeft een 2 rings band. Persoonlijk had ik in eerste instantie liever meer gaatjes gezien, omdat dat steviger is en je minder kans hebt op losscheurende blaadjes. Tot ik een andere review las. Zij vond het juist erg fijn omdat je op deze manier zelf heel makkelijk bladen kunt toevoegen. Een voordeel waar ik zelf niet op was gekomen, maar wel al onbewust gebruik van heb gemaakt doordat ik printables heb toegevoegd.

Leuke accessoires voor mijn planner

Het kon niet uitblijven. Met de Milly Pie Planner in huis is een verslaving geboren. Ik ben steeds op zoek naar dingen om het plannen nòg leuker te maken.

Printables

Met printables kun je heel makkelijk je planner personaliseren. Ik ben enorm fan van Karin Rozenhart, dat is ook de reden dat juist zij mijn draagkaarten heeft geïllustreerd. Ik vind het dan ook erg gaaf dat ze sinds kort een Etsy shop met printables voor planners heeft geopend. In mijn planner heb ik een printable waarop ik de voedingen van Sem bijhoudt. Hij krijgt een combinatie van borst- en poedermelk en mijn overzicht was kwijt. Het is een fijne dotted (puntjes ipv lijntjes) logboek voor je kraamtijd en erna want je kunt naast de voedingen ook de luiers en slaapjes noteren. Naast logbladen krijg je ook een voorblad, een bladwijzer en notitieblaadjes. Notitieblaadjes kun je nooit genoeg hebben, nietwaar?!

Pennen

De bladen van Milly zijn niet heel dik en daarom ben ik op zoek gegaan naar pennen die niet doordrukken. Ik slaagde bij Ikea voor gekleurde gelpennen! Op mijn verlanglijstje staat nog een Frixxion pen. Een pen met uitwisbare inkt.

Stickers

Bij de Hema kocht ik vet coole stickers. Je krijgt er echt een back to school gevoel van. Dan mag je vet cool zeggen. Ook op je 35e. 😉 Omdat je nooit genoeg stickers kunt hebben, heb ik ook nog een pakketje besteld bij Paper District. De bestelling is nog onderweg, maar ik ben al helemaal Yay ermee.

Etui

Al dat gaafs moet natuurlijk opgeborgen worden. In de planner is ruimte om een I-pad, bonnetjes of een kladblok (die krijg je gratis bij de planner) kwijt te kunnen. Ik heb bedacht dat ik daar een etui in wil stoppen. Ik heb er één op maat besteld die van draagdoekstof wordt gemaakt. Hij wordt mooi! Als ik ‘m binnen heb, vul ik het artikel aan met een foto.

Het is officieel: Ik ben een Milly en love to doo! Met mate dat dan weer wel.

Dit artikel bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen in ruil voor een review••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond