Home » Review | Magnetische blokken van Geomag: Magicube

Review | Magnetische blokken van Geomag: Magicube

Blokken bouwen is hier altijd al een grote hit geweest bij de kleintjes. Alleen het nadeel is vaak dat ze de blokjes er niet goed op kunnen zetten waardoor het hele bouwwerk na een paar blokken in elkaar stort. Maar gelukkig is er nu een oplossing voor! Magische kubussen die aan elkaar blijven plakken d.m.v. magneten. De magnetische blokken van Geomag zijn uniek in zijn soort.

Blokken bouwen is hier bij de kleintjes een hit geweest. Alleen vliegen ze door de kamer. Dus magnetische blokken van Geomag klinkt super.

Geomag blokken


Geomag maakt magnetisch constructiespeelgoed voor kinderen. Zo hebben ze magnetische bouwstaafjes, balletjes en blokken. Spelenderwijs leren kinderen om te gaan met de onzichtbare krachten van magneten. De bijzondere onderdelen van Geomag zorgen voor veel creativiteit en logisch denken. Nu ook voor de allerkleinsten, met leuke kleurtjes en grote blokken die veel grip hebben in de kleine handjes.

Milieuvriendelijk

Wat ik ontzettend leuk vind aan dit speelgoed is dat het gemaakt is van 100% gerecycled plastic en ook de transparante verpakking voor 80% bestaat uit gerecycled PET. Geomag is de laatste tijd flink aan de weg aan het timmeren om hun producten zo duurzaam mogelijk te maken. Ideaal toch?
Hier waren de blokken vroeger vaak snel aan vervanging toe omdat er op de houten blokken was geknabbeld. Of doordat ze te veel vallen en daardoor snel sleten. Deze magnetische blokken gaan in ieder geval een heel stuk langer mee. En er zijn verschillende setjes van, maar wij mochten de 9-delige set uittesten.

magische  Blokken bouwen is hier bij de kleintjes een hit geweest. Alleen vliegen ze door de kamer. Dus magnetische blokken van Geomag klinkt super.
magische blokken Blokken bouwen is hier bij de kleintjes een hit geweest. Alleen vliegen ze door de kamer. Dus magnetische blokken van Geomag klinkt super.

Dieren

Deze set bestaat uit 9 magnetische blokken. In de doos vind je de magnetische blokken in 3 verschillende kleuren; blauw/ geel/ rood. Ze hebben verschillende vormen en maken het daardoor mogelijk om leuke bouwwerken te maken. In het boekje wat je erbij vindt in de doos staan verschillende bouwwerken om na te maken, allemaal dieren. Zoals een walvis, zwaan, slang, paard en slak. Hele herkenbare dieren voor de kinderen dus. Dieren vallen altijd in de smaak, ook hier, dus helemaal leuk!

Magnetisch

De blokken werken dus magnetisch. Zodra ze dicht bij elkaar in de buurt zijn blijven ze “plakken”. Je kunt nog wat schuiven, maar ze zullen er niet vanzelf afvallen. Heel erg fijn! Zo valt het bouwwerk niet steeds uit elkaar als je iets te enthousiast aan het bouwen bent. Voor het uit elkaar halen is gelukkig ook niet veel kracht nodig, dat lukte hier prima.

Magicube van Geomag: Wat wij ervan vonden

Het namaken van de bouwwerken vond Harvey direct superleuk om te doen. In het begin was het even wennen hoe alles aan elkaar bleef plakken. Toen hij eenmaal de smaak te pakken had wilde hij ook bouwwerken zelf verzinnen. Zo geweldig om te zien hoeveel fantasie ze kunnen hebben en welke mooie creaties er tevoorschijn komen. Op de verpakking staat van 1 tot 5 jaar en dat kan ik me ook wel voorstellen. Als dit er was geweest toen ze hier wat kleiner waren had ik ze zeker al met 1 jaar gekocht.

Ook als opa en oma komen oppassen moeten ze direct kijken hoe goed Harvey het al zelf kan. Terwijl ze nog net 2 stappen binnen zijn pakt hij de blokken er al bij en begint de poes te maken.  Vol trots laat hij het zien! Daarna bouwt hij nog een aantal dieren en gaat dan over op zijn eigen fantasie. Op ons lijstje voor kerst staat dan ook zeker een ander pakketje uit deze serie om nieuwe bouwwerken te kunnen maken.

Je shopt deze Geomag set voor € 19,95 via bol.com••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond