Home » Review – Leerzaam spelen met ‘Ik leer symmetrie’

Review – Leerzaam spelen met ‘Ik leer symmetrie’

Review - Leerzaam spelen met 'Ik leer symmetrie'

De ‘Ik leer’ serie is bij ons al bekend. Zo hebben we in huis de ‘Ik leer lezen‘ en ‘Ik leer schrijven‘ versie ook en waren natuurlijk heel benieuwd naar de nieuwste uitbreiding: ‘Ik leer symmetrie’. Ik leer symmetrie was genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar 2020 verkiezing. Helaas hebben ze niet gewonnen, maar dat maakt dit leerzame speelgoed zeker niet minder leuk. Spelenderwijs leren ze met dit setje namelijk de basisprincipes van symmetrie word er beloofd, dus of dat echt zo is gaan we maar eens uittesten.

Inhoud van Ik leer symmetrie

Handig opbergkoffertje, 40 kaarten, 2 kleine spiegeltjes, 1 clip, 68 vormpjes.
De koffertjes bij deze “Ik leer” lijn vind ik ontzettend handig. Ze zijn lekker compact en makkelijk op te bergen of mee te nemen.

Aan de slag: klaarzetten maar

De vormpjes haal je uit de mal en deze kun je verdelen over de vakjes in het koffertje. Eerst dus even alles sorteren voor je aan de slag kunt.
Er zijn 40 kaarten, waarbij je begint bij nummer 1. Dit is de makkelijkste kaart, hier heb je 1 spiegel voor nodig. De opdrachten worden steeds iets lastig, bij de moeilijkste kaarten maak je gebruik van 2 spiegels. Dit geeft een extra dimensie aan het spel.

Review - Leerzaam spelen met 'Ik leer symmetrie'

Hoe werkt Ik leer symmetrie

Zet de spiegel op de juiste plek en leg je kaart klaar. Er zijn 4 verschillende niveaus waarop gespeeld wordt. Deze kun je bovenin zien aan het aantal sterretjes.  
Als je de witte kaart en de spiegel goed hebt staan kun je gaan beginnen. Leg de vormpjes precies zo weg, zodat je in de spiegel een compleet plaatje ziet. Met de eerste kaartjes zal dit snel gaan, maar het wordt vanzelf iets lastiger. Op de achterkant kun je de oplossing vinden en kunnen ze controleren of het goed gelukt is.

Met niveau 4 wordt het wat moeilijker, dan heb je 2 spiegels om te gebruiken. Dit is echt wel even wennen, hoe moet je kijken en hoe moet je alles wegzetten. Ik wilde het zelf ook eens uitproberen, wel echt even wennen weer hoor. Een hele leuke speelse manier om hiermee bezig te zijn voor de kinderen. Ze leren kleuren en figuren herkennen en door zelf aan de slag te gaan word hun creativiteit enorm gestimuleerd.

Review - Leerzaam spelen met 'Ik leer symmetrie'

Voor wie is Ik leer symmetrie bedoeld?

5 jaar en ouder staat op de doos. Dit vind ik ook zeker wel een goede keus. Mijn zoontje van 5 kreeg eerst de uitleg van zijn zus en kon het daarna prima zelf. De opdrachten van niveau 1 en 2 gingen hem vlekkeloos af, daarna werd het iets lastiger en zag je dat het al iets lastiger werd. Onze dochter van 7 legde alles al vlekkeloos weg, maar moest wel goed kijken steeds. Vooral niveau 4 vond ze een hele leuke uitdaging voor zichzelf!

Review - Leerzaam spelen met 'Ik leer symmetrie'

Aanrader?

Zeker! Ze waren hier dolenthousiast en bleven kaart na kaart uittesten. Natuurlijk begonnen we met de makkelijkste en werkten we zo naar de wat moeilijkere toe. Ontzettend leuk om te zien hoe ze hiermee bezig kunnen zijn en er echt van kunnen leren. Zodra de opdracht af was lieten ze deze vol trots zien. Wij vinden het zeker een aanrader en wat ons betreft had ‘Ik leer symmetrie’ zeker de Speelgoed van het Jaar verkiezing mogen winnen! Wat een mooi en leerzaam speelgoed is dit!
Ontzettend leuk om zelf ook eens opdrachten te verzinnen die niet op de kaartjes staan. De vormpjes zijn eindeloos te combineren natuurlijk!

leerzaam spiegel spel


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond