Home » Review – Leer vreemde talen met de VR Bril Heromask

Review – Leer vreemde talen met de VR Bril Heromask

Nieuwe talen leren door spelletjes te spelen met een bril op je hoofd? Dat moesten we natuurlijk echt eens even uitproberen, want dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een jaar geleden wilde Macy graag Spaans leren omdat we op vakantie naar Spanje zouden gaan. We hebben toen wat apps geprobeerd, maar dit verwaterde een beetje. Dus nu de ultieme kans om dit weer op te pikken! Ook Bentley wilde maar al te graag meedoen en probeerde Engels uit.

Inhoud van de Heromask doos

In de doos vind je de VR bril, een persoonlijke code en de uitleg. Wat fijn is, is dat je geen batterijen erbij nodig hebt want je gebruikt je telefoon!
Let wel op dat je telefoon niet al te groot mag zijn, want dan past het niet. Hij mag niet groter zijn dan 16,51 x 7,62cm.

Hoe werkt de Heromask?

Met deze VR bril kun je dus verschillende talen leren spelenderwijs, maar liefst 6 verschillende: Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.
Je start door de app te downloaden en deze te activeren met je persoonlijke code.
Natuurlijk kun je met de bril nog veel meer spelletjes spelen, aangezien hij niet alleen geschikt is voor de spelletjes van dit merk.

De Heromask VR bril

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik had iets verwacht in de trant van zo’n bril die mijn man gebruikt bij het klussen. Maar de Heromask bril overtreft zeker elke verwachting! Het is een zeer stevige bril, niet zwaar en knelt ook niet. Hij zit goed, zakt niet af tijdens het bewegen en is dus te gebruiken voor alle leeftijden. Er is zelfs de mogelijkheid om de scherpte van het beeld in te stellen met knopjes bovenop de bril. Je telefoon kun je er simpel in zetten door de bril aan de voorkant open te maken en je telefoon vast te zetten. Alleen heb ik een hoesje op mijn telefoon en vergeet deze er steeds af te halen, dit past namelijk niet, hij moet er echt zonder hoesje in.

Review - Leer vreemde talen met de VR Bril Heromask

Leren met de Heromask

Het spel voor het leren van de talen start je door aan te geven voor welke taal je kiest. Je kijkt ernaar en drukt de knop rechtsonder de bril in om iets aan te klikken.
Qua spelletjes kun je kiezen voor verschillende onderdelen. Er zijn namelijk best veel verschillende onderdelen om te spelen. Je leert de woorden die bij de volgende categorieën horen: kleuren, groenten, vlaggen, sporten, school, tijd, lichaamsdelen, steden, buitenshuis, drankjes, emoticons, binnenshuis, kleren, banen, eten, cijfers, dieren en fruit.

Review - Leer vreemde talen met de VR Bril Heromask

Het schietspel probeerden we als eerste uit, we kozen voor de categorie kleuren. Bentley begon als eerste en ik keek zo nu en dan even mee wat er nu precies in beeld was. Deze mama was namelijk ook zeer nieuwsgierig natuurlijk. Het viel mij direct op dat er niets in het Nederlands gezegd werd, maar dat de kleuren gewoon direct in het Engels benoemd werden. Je moet dus eigenlijk al wel een beetje kennis hebben van de taal, het is dus meer ondersteunend in het leren van de talen. Omdat hij op school en thuis al wel wat geoefend heeft wist hij al best veel juist te beantwoorden. Dus dit werkte uiteindelijk prima.

Het spel met de dieren was hier echt een grote favoriet, je bent namelijk een dinosaurus die stampt over alles heen. Er staan steeds 2 tonnen met een dier erboven en je hoort welk dier je moet zoeken. Je draait je hoofd om de dinosaurus te besturen. Voor elke juiste keuze krijg je punten en je probeert zoveel mogelijk punten te behalen natuurlijk. Hoe leuk kun je het maken!!

Macy’s favoriet op de Heromask was overduidelijk het spel met de Pegasus, ofwel volgens haar de unicorn. Deze rijdt en vliegt over een weg en je bestuurt deze wederom met je zicht en maakt de keuzes uit 2 plaatjes.

Voor wie is de Heromask geschikt?

Er staat voor kinderen van 5-12. Mijn zoontje van 5 vond het helemaal fantastisch! Maar ik kan me ook voostellen dat kinderen boven de 12 dit ook nog echt leuk vinden om te spelen. De combinatie met de bril is natuurlijk een grote stimulans, ook de spelletjes zijn leuk gemaakt en ze stampen hier heel de kamer door met de bril op.

Review - Leer vreemde talen met de VR Bril Heromask

Aanrader?

De kinderen zijn er helemaal blij mee en spelen graag met de Heromask VR bril. Het is dus echt een grote stimulans om de spelletjes te spelen en zo ook de talen te leren. Wel merk ik dat het soms lastig is, omdat het niet in het Nederlands wordt verteld, maar alleen in de taal die je wil leren. Ze hebben mijn hulp regelmatig nodig. Gelukkig is het geluid hard genoeg zodat ik kan meeluisteren, omdat meekijken lastig gaat natuurlijk. Ik denk dat het zeker kan bijdragen bij het leren van de talen, maar dan moet je als ouder wel de taal ook beheersen. Zo ken ik zelf weinig Spaans, dus kon ik mijn dochter hier niet altijd mee helpen. Maar het was wel leuk om hier dan samen mee bezig te zijn en voor mij om het regelmatig zelf te proberen in de hoop mijn eigen vocabulaire ook te verbeteren. Al met al dus echt wel een positieve ervaring en we gaan hier zeker nog verder mee oefenen! Nu alleen nog hopen dat we snel op vakantie kunnen om onze nieuwe taal skills uit te proberen in España!

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de Heromask hier op Amazon.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond