Home » Review – Geestenvlucht: het spel met de drone

Review – Geestenvlucht: het spel met de drone

Geestenvlucht is weer een heel ander spel dan we hier gewend zijn, het is geen typisch bordspel namelijk. Bij dit spel zit een echte drone die opstijgt in je kamer, hoe cool is dat! Maar, wat moet je dan met die drone doen? En wat vinden wij van Geestenvlucht? Lees maar mee!

Inhoud van de doos

1 drone, 1 basis, 4 lanceerplatformen, 12 geesten in 4 kleuren (oranje/blauw/groen/wit), 1 USB-kabel en natuurlijk de spelregels.
Het spel werkt met 4 AAA batterijen, deze zitten niet in de doos dus zul je apart moeten aanschaffen indien je ze niet in huis hebt.

Hoe speel je Geestenvlucht

Is de drone klaar voor gebruik, dan kun je starten (moet even opladen). Iedere speler heeft zijn eigen lanceerplatform en 3 geesten in een eigen kleur. Heel fijn om ze zo uit elkaar te kunnen houden.
Je zet je geest klaar in je eigen lanceerplatform en als iedereen klaarstaat tel je gezamenlijk af. 3.. 2.. 1.. Goooo!
Dan is het tijd om te gaan schieten met de katapult.  Zet je geest klaar en schiet!
Het doel is om jouw geest in de drone te krijgen. Staat hij in de drone? Dan duurt het eventjes voor de drone opstijgt en hij ontsnapt is. Dat erin schieten is nog een hele kunst hoor, daar moesten we wel even op oefenen.

Review - Geestenvlucht: het spel met de drone

Wanneer je tegenstander in de drone staat kun je natuurlijk altijd nog proberen om hem eruit te schieten met je eigen geest en zijn plekje in te pikken. Want ja, je wil natuurlijk zelf ook graag ontsnappen! Ook dit hebben we een aantal keer uitgetest wat dan “niet eerlijk” is voor de ander, maar het blijft natuurlijk een spel!
Het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat je samen ontsnapt, dan heb je natuurlijk ontzettende mazzel!

Heb jij als eerste je 3 geesten helpen ontsnappen? Dan ben jij de winnaar van het spel!

Review - Geestenvlucht: het spel met de drone

Belangrijke tips voor Geestenvlucht

Voor je begint is het handig om te kijken of de drone goed opgeladen is. Dit kun je gemakkelijk zien aan de kleur, is hij groen dan kun je gaan spelen maar bij rood heeft hij even oplaadtijd nodig. Gelukkig is hij met de usb kabel binnen 10 minuten klaar voor gebruik! Super snel!

Als de drone opstijgt moet je hem natuurlijk niet aanraken met je vingers, de rotors draaien namelijk. Je kunt hem pas opvangen als de rotors gestopt zijn met draaien, wacht hier dan ook geduldig op en vang hem dan aan de onderkant op.

De drone is ontworpen om ongeveer 1200 keer op te stijgen, het kan zijn dat hij het hierna minder goed doet. Dus je hebt aardig wat spelplezier te gaan met deze drone!

Review - Geestenvlucht: het spel met de drone

Voor wie is Geestenvlucht bedoeld

Kinderen vanaf 7 staat op de doos, wat ik best snap vanwege het spannende aspect rondom de geesten en het opstijgen van de drone. Ook het netjes omgaan met de drone is wel belangrijk natuurlijk en het erin schieten is voor kleintjes lastiger. Mijn dochtertje van bijna 7 deed dit dan ook net wat netter dan mijn zoontje van 5. Je kunt het met 2-4 spelers spelen.

Review - Geestenvlucht: het spel met de drone

Aanrader?

Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, het ziet er natuurlijk zo futuristisch uit met een drone en ik was bang dat het het net niet zou zijn. Maar het valt me alles mee! We zijn echt positief verrast. Het is een lekker actief spel. Je bent namelijk continu bezig om alles wat je van tafel schiet weer op te pakken om weer snel door te kunnen spelen.

Het spel duurt ongeveer 15 minuten, prima te doen met de kinderen. Je wordt er wel erg fanatiek van kan ik je zeggen, want ja hallo, je wilt gewoon winnen! En als die geesten er niet in willen, grrr dan wil je zo snel mogelijk door!
Het opstijgen van de drone vonden ze hier wel ontzettend gaaf, dat zie je natuurlijk normaal niet in je huiskamer. Het is zeker een leuke afwisseling en een verrassend leuk familie spel.

Geestenvlucht shop je voor € 24,99 bij bol.com••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond