Home » Review: Fingerlings 2.0 – Ze winden je om de vinger!

Review: Fingerlings 2.0 – Ze winden je om de vinger!

Fingerlings zijn schattige babyaapjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen, te beginnen met jou. Deze interactieve aap vindt het heerlijk om zich aan je vinger vast te houden, met de ogen te knipperen, het hoofd te draaien, kusjes te blazen, aan de staart te slingeren en in aap-gebabbel te praten. Dit allerleukste interactieve aapje mochten wij reviewen.

Wat is dat, een Fingerling 2.0?

Een Fingerling is je lieve eigen inactieve aapje. Het schattige kleine aapje bestaat al sinds eind 2017 en was toen een grote hit. Nu hebben ze de Fingerling 2.0. Deze Fingerling heeft ten opzichte van zijn voorganger een aantal verbeteringen, zo is hij onder andere nóg aaibaarder geworden! En dat is niet onopvallend gebleven, want de Fingerlings 2.0 zijn winnaar geworden van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2023, in de categorie actiefiguren!

Fingerlings zijn schattige babyaapjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen, te beginnen met jou.

De Fingerling is een klein lief aapje van ongeveer 15 cm die gemaakt is om op je vinger te plaatsen. Maar natuurlijk kan dat ook om pen, lepel of iets anders duns! Deze schattige aapjes zijn te herkennen aan hun kenmerkende slingerstaart! Daar slingeren ze graag aan en je kan ze nog eens ergens anders aan vast hangen!

Deze interactieve figuurtjes werken op batterijen en ze kunnen dus van alles. Ze kunnen brabbelen in hun eigen taaltje, kusjes geven en ze hebben een hartje wat gaat kloppen zodra je ze op je vinger plaatst.

Wat maakt de fingerlings nu zo populair?

Er zijn op dit moment 4 Fingerlings 2.0 te koop. Leo is blauw, Charli is paars, Ava in het mintgroen en het roze aapje heet Harmony. De aapjes zijn superleuk om te sparen. Door het hoge aaibaarheidsgehalte en interactieve aspect is het een gewild item.
De Fingerlings reageren op aanrakingen en op geluiden. Ze kunnen knuffelen, kusjes geven, slingeren en zelfs geluiden maken. En Ava kan zelfs een scheetje laten als ze op d’r kopt slingert! Ook is het zo dat de reacties anders zijn op je vinger als los.
Er zijn wel 70 verschillende zinnetjes en gebrabbel die jouw Fingerling kan. De Fingerling is nog een baby aapje dus volledige zinnen spreken ze niet, maar wel een heel gezellig en vrolijk gebabbel. Naast het interactieve aspect bevordert dit speelgoed de verbeelding en het rollenspel. Je kan de aap verzorgen en samen diertuintje spelen of misschien wel met elkaar op een spannend avontuur gaan!

Fingerlings zijn schattige babyaapjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen, te beginnen met jou.

Onze indruk

Wat een lief aapje is Ava, in de mooie doorzichtige verpakking lacht ze ons al toe. Met een prachtige zeegroene kleur valt ze direct goed in de smaak bij ons! Als we de verpakking openen merken we al vrij snel dat we wel weten hoe het werkt! Uitpakken en spelen dus. Het aapje kan heel lief kletsen en als je d’r op je vinger zet dan gaat haar hartje kloppen en licht deze op, superlief! Als je Ava op de kop houdt maakt ze leuke geluidjes en kirt ze het uit. Het hoofdje is nu behaard en zou aaibaar mogen zijn, maar deze haren zijn niet heel zacht, deze doen eerder denken aan de groene kant van een schuurspons. Wat jammer is dat, wat als de aap iets zachter is, is deze nog toegankelijker.
Als je goed luistert zegt ze: i love you! Verder draait d’r hoofdje en als je haar wiegt, gaat ze slapen en gaan de oogjes dicht. Ze kan zitten en dat konden de oude aapjes niet, grote verbetering! Met het aapje kan je leuk een rollenspel spelen, maar ook alleen even ermee zitten en ontdekken waar ze op reageert.
De Fingerling werkt op batterijen en die krijg je erbij.

Fingerlings zijn schattige babyaapjes die nieuwsgierig zijn naar de wereld om hen heen, te beginnen met jou.

Onze conclusie

Het is een superlief klein aapje dat je door het formaat makkelijk mee kan nemen. Of het nu gaat om een leuk dagje uit naar de dierentuin of als vermaak onderweg, het is leuk speelgoed dat je kind kan vermaken. Sowieso fijn dat er interactief speelgoed bestaat dat gebruikt kan worden zonder andere digitale middelen.
Het aapje is qua gebruiksaanwijzing intuïtief, dat wil zeggen, je weet direct hoe het werkt. Op de verpakking zit een QR code en als je die scant krijg je nog meer uitleg.
Het volume kan je niet aanpassen (jammer!) voor de rest een superleuke gadget en leuk cadeau in de prijscategorie onder de 25 euro. Het aapje is leuk vanaf een jaar of 6 tot eigenlijk zolang je kind het leuk vindt.
Het is wat mij betreft een groot pluspunt dat het genderneutraal speelgoed is.
Let er bij aankoop op dat je wel de 2.0 Fingerling hebt, want alleen die kan de dingen zoals beschreven in deze review.

Fingerlings 2.0 facts••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond