Home » Review: Escape Your House Spy Team

Review: Escape Your House Spy Team

Escape Your House Spy Team was niet alleen genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Familiespellen, maar won ook. Lees de review!

Escape Your House Spy Team was niet alleen genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Familiespellen, maar sleepte ook die felbegeerde titel in de wacht. In deze escape room game voor thuis moet je door middel van samenwerken uit je huis zien te ontsnappen. Dat laatste mag je best letterlijk nemen want er gaat een net-echt slot op. In deze review komt het spelverloop aan bod met aansluitend hoe wij het spelen hebben ervaren.

Inhoud Escape Your House Spy Team

  • Super Slot
  • Meestersleutel
  • Timer
  • 78 puzzelkaarten
  • 55 antwoordkaarten
  • 6 deurhangers
  • 3 missiekaarten
  • Score- ruimteindelingskaart
  • Spelregels

Toen jullie vandaag thuiskwamen na een uitstapje naar de dierentuin, viel de voordeur achter jullie in het slot en klonk er opeens vanuit de timer een mannenstem: ‘Gegroet, kandidaten!’

Zo speel je Escape Your House Spy Team

Dit avontuur draait om je kandidaatstelling voor het SuperStiekeme SpionnenTeam. Wie valt er namelijk minder op dan een lieve onschuldige familie of groepje enthousiaste vrienden? Juist! Het spel kan gespeeld worden door 3 tot en met 6 spelers vanaf 8 jaar. Wij speelden het met 2 volwassenen en 3 kinderen in de leeftijd van 8, 6 en 4. De jongste 2 hadden specifieke taken toebedeeld gekregen. Zo deed de een de deur open van de gesloten kamers en deed de ander het licht aan. Ze waren in hun sas met deze “belangrijke” taken.

Stap 1: Transformeer je huis in de locatie van de missie

In totaal heb je 10 kamers nodig voor het spel. Schrik niet van dit aantal. In de woonkamer en keuken konden wij al 4 “ruimtes” afbakenen. Tot slot kan ruimte nummer 10 ook een gangkast zijn. Hier bewaar je namelijk alleen de meestersleutel; dé sleutel waarmee je uiteindelijk uit je huis kunt ontsnappen.

De instructies om het spel te spelen zijn op papier bijgesloten evenals een QR code om een uitlegvideo te bekijken. Aan de hand van die instructies bereid je elke kamer goed voor door het neerleggen van puzzel- en antwoordkaarten. Dit stukje voorbereiding wat even tijd kostte (omdat we hebben gecheckt en gedubbelcheckt) is een leuk stukje voorpret. Als laatste plaats je het Super Slot en stop je de meestersleutel in ruimte 10.

Stap 2: Werk samen, los puzzels op en vind sleutels

Ruimte 1 t/m 4 zijn bij het begin van het spel open. Dat wil zeggen dat je je vrij mag bewegen tussen de verschillende op te lossen puzzels. Eén grote maar: hoewel je van hot naar her mag gaan, mogen de kaarten de aangewezen ruimtes/zones niet verlaten. Naar elkaar roepen is niet alleen toegestaan, maar is zelfs een tip! Voor de ruimtes 5 t/m 10 heb je sleutels nodig. Deze sleutels vind je door het geven van de juiste antwoorden op de puzzelvragen.

Stap 3: Open deuren en ontsnap binnen 15 minuten!

Via deurhangers wordt aangegeven of een deur wel (rood) of niet (groen) op slot zit. Hoe dit vormgegeven is, vind ik heel creatief bedacht! Meer zeg ik er niet over. Terwijl ik samen met mijn gezin door het huis denderde en puzzels oplostte was tijd onze grootste vijand. Er loopt namelijk gedurende het spel een timer die aftelt vanaf 15 minuten. Hij stopt met aftellen zodra je het in het Super Slot steekt en deze opendraait met de meestersleutel. Opnieuw: heel creatief vormgegeven!

Conclusie

Wat-een-leuk-spel! Wat een lol hebben wij gehad tijdens het spelen van dit escape room voor thuis. Sommige puzzels hadden we heel snel door, maar maakte het feit dat je de kaarten niet mag verplaatsen het een stukje moeilijker en dus leuker. Weer andere puzzels moesten we in eerste instantie overslaan omdat het kwartje niet meteen viel. De moeilijkheidsgraad was echt precies goed en leeftijdsadequaat. We hebben gelachen, samengewerkt, enthousiast naar elkaar geschreeuwd en waren bovenal trots op onszelf. We ontsnapten niet op tijd, maar kunnen nu al niet wachten om binnenkort een nieuwe missie te spelen.

Dat komt goed uit want het spel heeft in totaal 6 missies. Omdat je hierna alle antwoorden weet is het spel niet meer speelbaar voor jullie, maar kun je deze (met aanvulling van een aantal items) natuurlijk wel doorgeven. Voor deze review ontving ik het spel mét batterijen, maar deze zitten er niet standaard bij. Als ik dus een minpunt mag noemen is het dit. Je hebt in totaal 2 batterijen nodig voor de timer. Dit zijn batterijen die lijken op batterijen die ook in horloges gaan. Juist omdat het geen gangbare batterijen zijn die iedereen in huis heeft, had ik het gewaardeerd als het wel bijgesloten zou zijn bij het spel. Maar zie dit puntje van kritiek als een voorbereidingstip en laat je er niet van weerhouden het spel te spelen. Wij vinden het namelijk een dikke aanrader!

Escape Your House Spy Team – Facts••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond